Eten Eten

Eten

Mugcakes met havermout

De gezonde mugcake met havermout, ei, banaan en evt. wat extra toevoegingen. Uit de magnetron. Doe ik het fout en ligt het aan mij of is het écht niet te eten? 

Peiling

Mugcakes van havermout zijn
21 stemmen
62%
19%
19%

Ik vond het niks...
Smakeloos, afbrokkelend breitje kreeg ik ervan

Maar het is dan ook totaal niet uitgesloten dat ik (ook?) eventueel iets fout doe

Klinkt als cake met extra dierlijk vlees.
Havermout met water is genoeg om als hongerstiller dienst te doen. Ik zou de halve banaan als toetje eten. Het ei bij het avondeten of gebakken/gekookt/gepocheerd als lunch.

Mij is het ook nog nooit gelukt om er iets (echt) lekkers van te maken. Ik maak er pannenkoekjes van tegenwoordig.

Ik vind het niks. Maar dat kan ook door de banaan komen. Ik vind banaan gewoon echt niet lekker.

Ik vind mugcakes met ei vies, maar heb al regelmatig lekkere recepten gemaakt zonder ei.

ik maak wel lekkere havermout wafels in een wafelijzer. Met ei, melk, havermout, beetje zout, bakpoeder en vanille extract.

Vind het lekkerder als over night oats,l in de zomer of lekker warm in de winter met appel en kaneel of bosbessen. 

Owww bah! Ik heb wel eens iets geknutseld in een mok in de magnetron met whey poeder op aanraden van iemand die er nogal lyrisch over deed, maar ieuwww de structuur. Een beetje sponzig. Ik houd er niet van. Ik bak wel eens banaan-ei pannenkoekjes in de koekenpan maar als je dan hetzelfde mengsel in de oven in een muffinblik stopt, is het niet lekker! In de koekenpan ermee  .

Ik vind 'gezonde' varianten van gebak en snoep zelden echt lekker. Het ziet er dan uit als de lekkere, vette, zoete variant, maar de smaak is 'gezond'. Dan eet ik liever een kom havermout met evt banaan.

Havermout is gewoon havermout. Als ik honger heb neem ik weleens een schep zo uit het pak. Omdat ik honger heb vind ik dat best smakelijk. Het is geen topcuisine beleving, maar waarom zou gewoon voedsel culinair genot moeten zijn. Soms wil je gewoon iets in je maag. 

Maar wat je maakt is wel een raar husseltje. Ze wilden iets deugdzaams op het internet schrijven, denk ik.

Een mugcake met ei en suiker is al heel vies, dus dit zal inderdaad ook wel niet te eten zijn

rionyriony schreef op 21-09-2024 om 05:32:

Havermout is gewoon havermout. Als ik honger heb neem ik weleens een schep zo uit het pak. Omdat ik honger heb vind ik dat best smakelijk. Het is geen topcuisine beleving, maar waarom zou gewoon voedsel culinair genot moeten zijn. Soms wil je gewoon iets in je maag.

Maar wat je maakt is wel een raar husseltje. Ze wilden iets deugdzaams op het internet schrijven, denk ik.

En bloem is gewoon bloem. Toch meng ik het graag met iets en verwarm het ipv het zo op te lepelen

Die mugcakes vind ik niks. Maar droge havermout nog minder.

rionyriony schreef op 21-09-2024 om 05:32:

Havermout is gewoon havermout. Als ik honger heb neem ik weleens een schep zo uit het pak. Omdat ik honger heb vind ik dat best smakelijk. Het is geen topcuisine beleving, maar waarom zou gewoon voedsel culinair genot moeten zijn. Soms wil je gewoon iets in je maag.

Maar wat je maakt is wel een raar husseltje. Ze wilden iets deugdzaams op het internet schrijven, denk ik.

Zo droog????
ik gooi het wel in de yoghurt ofzo.

Volgens mij is dat echt niet lekker te krijgen.

Dat kan echt wel lekker zijn! Maar ik ben 1 van de weinige die dat vind
Ik maak eerst de havenmout aan met amandel of havermelk, zodat hij lekker smeuig word (laat hem een half uurtje staan).
Rijpe banaan prakken en klutsen met eitje, samen mengen met de havermout. 
2 a 3 minutes in de magnetron, daarna wat kaneel erover en een paar stukjes pure chocola er overheen laten smelten.
Heerlijk!!!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.