

Eten

Monika_Geller
28-12-2022 om 13:57
Ik lees mee. Heb vandaag al kant-en-klaarmix in de super gehaald, maar het is leuk om iets nieuws te proberen.

Dorestad
28-12-2022 om 14:06
Op volgorde van lekkerste naar iets minder lekker:
ouderwets hier: bloem, verse gist, zout, lauwe melk, geraspte citroenschil, rozijnen, appel
Daarnaast kwark oliebollen met jaha, kwark.
En dan ook nog wel een pak koopmans oliebollenmix met wat bier door het beslag.

Friezinnetje
28-12-2022 om 14:50
Hartige oliebolletjes. Maak ik wel eens als hapje met oud en nieuw.
Gewoon oliebollenbeslag, maar hier door kaas, reepjes rauwe ham, lente-ui. Deze met een kleine ijsbollepel bakken. Bolletjes van een cm of 7/8 cm.

Schommelstoel
28-12-2022 om 15:05
Ik ben vooral fan van lunch met wentelteefjes van oude oliebollen op 1 januari

Dorestad
28-12-2022 om 15:16
Friezinnetje schreef op 28-12-2022 om 14:50:
Hartige oliebolletjes. Maak ik wel eens als hapje met oud en nieuw.
Gewoon oliebollenbeslag, maar hier door kaas, reepjes rauwe ham, lente-ui. Deze met een kleine ijsbollepel bakken. Bolletjes van een cm of 7/8 cm.
Holiebollen doen we ook: gerookte zalm, lenteui, doperwten

watertoren
28-12-2022 om 15:18
Ik week de krenten en rozijnen altijd in witte rum en doe ik met het aanhangende vocht bij het beslag.

LostJellyfish83
28-12-2022 om 15:49
Oliebollenmix met bier, krenten, rozijnen, geraspte appel en evt sukade. Zo vind ik ze het lekkerste.

Duufje
28-12-2022 om 15:59
watertoren schreef op 28-12-2022 om 15:18:
Ik week de krenten en rozijnen altijd in witte rum en doe ik met het aanhangende vocht bij het beslag.
Ik doe het een beetje vergelijkbaar.
Ik week ze in sinaasappelsap met grand marnier of cointreau (net wat ik heb) en verwerk ze dan in het beslag (mix van koopmans of huismerk van de super). Paar goudreinetten in blokjes erbij en yumyum.

SpiritedMagpie74
28-12-2022 om 17:43
1 kg bloem + 3/4 liter melk + 1/4 liter bier + 80 gram verse bakkersgist + 50 gram suiker + 3 eieren + 80 gram boter + zout.
Eventueel deel met rozijnen en krenten; eventueel deel met appel-stukjes.
Yumyum. Nu al zin in.
Maar ik bak meestal pas op oudejaarsavond.

Due-scimmie
28-12-2022 om 19:22
Daddy_gijs schreef op 28-12-2022 om 17:43:Yumyum. Nu al zin in.
Maar ik bak meestal pas op oudejaarsavond.
Ik bak ze 31 december overdag

MidasWolf
28-12-2022 om 21:22
Duufje schreef op 28-12-2022 om 15:59:
[..]
Ik doe het een beetje vergelijkbaar.
Ik week ze in sinaasappelsap met grand marnier of cointreau (net wat ik heb) en verwerk ze dan in het beslag (mix van koopmans of huismerk van de super). Paar goudreinetten in blokjes erbij en yumyum.

MidasWolf
28-12-2022 om 21:23
Duufje schreef op 28-12-2022 om 15:59:
[..]
Ik doe het een beetje vergelijkbaar.
Ik week ze in sinaasappelsap met grand marnier of cointreau (net wat ik heb) en verwerk ze dan in het beslag (mix van koopmans of huismerk van de super). Paar goudreinetten in blokjes erbij en yumyum.
Dat klinkt goed, deze likeuren drink ik ook nog wel eens bij een goede bak zwarte koffie of espresso.

Herfstappeltaart
29-12-2022 om 08:03
Mijn recept:
- fiets naar de bakker
- koop 10 oliebollen met rozijnen plus 1 gratis
- smullen op 31 december

Lollypopje
29-12-2022 om 08:23
Herfstappeltaart schreef op 29-12-2022 om 08:03:
Mijn recept:
- fiets naar de bakker
- koop 10 oliebollen met rozijnen plus 1 gratis
- smullen op 31 december
Bijna hetzelfde, maar ik laat iemand fietsen en dan zonder rozijnen

Herfstappeltaart
29-12-2022 om 08:26
Lollypopje schreef op 29-12-2022 om 08:23:
[..]
Bijna hetzelfde, maar ik laat iemand fietsen en dan zonder rozijnen
Dat is nóg beter
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.