Eten Eten

Eten

Lekkere 0.0 wijn

Naast koffie/thee/water drink ik eigenlijk alleen af en toe een wijntje/glaasje port. Niet om de alcohol, maar voor de smaak. Die alcohol is juist het nadeel waardoor ik dit tot een minimum beperk. In de zomer is een 0.0 biertje lekker, maar vind in de wintermaanden een klets koud bier te koud. En warm bier niet te drinken. Wie kent er een lekkere wijn of port, zonder alcohol?


Uit nieuwsgierigheid wel verschillende geproefd maar nog geen 0,0 procent wijn tegen gekomen die ik lekker vind. Mijn broer bracht er laatst 1 mee uit zijn Kerstpakket. Het was net appelsap met water. Port heb ik nooit alcoholvrij geproefd. Ik hou het maar bij gewone wijn en port en vind het ook echt lekker.

Hier hetzelfde dilemma, maar de Lindemans rood en wit waren erg snel op bij het kerstdiner. 

SlushyAlbatross55

SlushyAlbatross55

10-01-2023 om 11:45

hier heb je waarschijnlijk niets aan, maar ik weet dat mijn schoonouders altijd alcohol vrije wijn kopen in Frankrijk, ze zijn er altijd erg over te spreken. Ze kopen het gewoon bij z’n grote supermarkt. 

Maar geen idee welk merk. 

Ik vind alleen de 0.0 wijnen van nix en nix ( www.nixennix.com ) lekker . Ze hebben een fysieke winkel in Haarlem waar je ze allemaal kunt proeven.

De Gort & Gort Sparkling rosé alcoholvrij , bij de AH te koop , is ook best lekker  .

Ik las een artikel op NRC van de week, stonden tips in. Die nixennix kwam daar ook regelmatig voorbij. Was wel allemaal flink prijzig vond ik. Waar ik dan ook benieuwd naar zou zijn is of zo’n fles open wat langer te bewaren zou zijn als echte wijn. Ik denk niet dat ik een hele fles alcoholvrije wijn wegdrink in 2 dagen, althans, ook van echt goeie 0.0 bieren drink ik er meestal maar 1 op een avond. 
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/01/05/drinken-in-een-droge-maand-a4153310

Die winkel in Haarlem lijkt me wel een bezoekje waard!

Witte wijn met bubbels is het lekkerst, bijv die van Viverty (?) bij AH. Maar die is er vooral rondom feestdagen.

Nix & nix heeft inmiddels meerdere fysieke locaties:

Locaties

Onze dranken zijn te koop in onze slijterijen in Haarlem, Amsterdam, Amersfoort en Tilburg én online te bestellen nixennix.com

Westerstraat Amsterdam (Hoek eerste Boomdwarsstraat) Grote Houtstraat 110, Haarlem Utrechtsestraat, Amersfoort Frederikstraat, Tilburg

Lekkere 0.0 wijn heb ik nog niet gevonden.
Ik drink in de winter wel graag eens een 0.0 bokbiertje.

In het meest luxe restaurant waar ik ooit at hadden ze wel alcoholvrije wijn, maar schonken ook liever iets anders want die wijn leek nergens naar (vond de eigen sommelier). Daar kreeg ik voor het eerst teasecco aangeboden.

Alcoholvrij, hint van icethea maar ook prosecco achtig. Met niets te vergelijken dus, en dat maakte hem voor mij erg lekker. En ook de aanwezige studente die nog moesten autorijden vond het goed te drinken - al zie ik nu dat het meer dan 10 euro per fles kost en je het vooral in Duitsland kunt bestellen. 

nou alcohol vrij bier kan heerlijk zijn maar tot nu toe elke alcoholvrije wijn bleef toch een druivensapje voor me 

absor schreef op 10-01-2023 om 16:50:

elke alcoholvrije wijn bleef toch een druivensapje voor me

De rode druivensap van Luna e terra ( Eko Plaza ) is super lekker !

die van Vinada vind ik lekker

Wijn met bubbels (prosecco/cava 0%) vind ik erg lekker. Van normale 0% wijnen heb ik eigenijk nog geen lekkere gevonden.
Ik heb bij de ikea alcoholvrije Gluhwein gekocht, glogg genaamd. Als Gluhwein vervanger best aardig, maar wel echt een andere smaak dan normale Gluhwein.

lust je ook Gin Tonic? Ik vind die van Sir James wel lekker. Ik kreeg het cadeau maar zag het bij Gall en Gall staan onlangs. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.