Eten Eten

Eten

Lasagna van tevoren maken?

Morgen krijg ik eters en ik ga vegetarische lasagna met champignons maken.
Kan ik dit 's-morgens maken en dan 's-avonds opwarmen?
En kan ik het dan in de (koude) oven laten staan zolang of beter in de koelkast?

Van te voren maken en niet afbakken gaat prima. Is lekkerder dan 2x opwarmen want dan worden de lasagnebladeren zo sompig. 

Zeker! De lasagne is dan ook wat steviger en zelfs lekkerder (vind ik), dan wanneer je deze gelijk eet. 
Als je het echt dezelfde dag eet, kun je het prima in de koude oven laten staan. 

Poezel_en_Wip schreef op 08-04-2023 om 09:01:

Zeker! De lasagne is dan ook wat steviger en zelfs lekkerder (vind ik), dan wanneer je deze gelijk eet.
Als je het echt dezelfde dag eet, kun je het prima in de koude oven laten staan.

Deze maar dan wel uit de oven halen als je de oven opwarmt. 

En zorg dat alle bladen goed in de saus zitten. Anders gaan ze opkrullen en worden dan krokant tijdens het bakken. 

Wollstonecraft

Wollstonecraft

08-04-2023 om 09:05 Topicstarter

Dank jullie! 
Ik ga het gewoon doen.

Wollstonecraft

Wollstonecraft

08-04-2023 om 09:28 Topicstarter

Bakblik schreef op 08-04-2023 om 09:05:

[..]

Deze maar dan wel uit de oven halen als je de oven opwarmt.

En zorg dat alle bladen goed in de saus zitten. Anders gaan ze opkrullen en worden dan krokant tijdens het bakken.

Dank je voor de tips.

Ik weet niet hoe je het eruit krijgt als je het in eerste instantie niet bakt, maar gebakken lasagne bewaren en opwarmen vind ik geen succes. Dan krijg je vaste hompen pasta waaruit de saus helemaal verdwenen is (die zit dan in de pasta of zo), heel vies in ieder geval.

Ik zou ook kiezen voor lasagna maken en nog niet bakken. En dan vlak voor het eten afbakken. Dat moet inderdaad in een voorverwarmde oven.
Als je alleen opwarmt hoeft de oven niet voorverwarmd te zijn.

Tip voor een volgende keer: ongebakken lasagne kan je ook invriezen. 

Ik gebruik overigens veel minder saus dan de meeste mensen. Maak de laagjes saus zo dun mogelijk, zodat ze nèt de lasagnevellen bedekken. Dan wordt het veel steviger. Misschien is een lasagne met in verhouding meer saus, minder geschikt om in te vriezen omdat het dan zompig wordt? 

*dubbel

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

08-04-2023 om 10:49

Gaat prima: 's morgens maken en pas 's avonds (af)bakken. Eventueel on(af)gebakken lasagne in de koelkast houden, maar ikzelf doe dat meestal niet. 

Je kunt ook de avond van te voren maken, dan ook in de avond (of nacht) bakken en de volgende dag in de koelkast. 's avonds warm ik het dan per portie in de magnetron op, maar dat kan ook (opnieuw) in de oven.

Wollstonecraft

Wollstonecraft

08-04-2023 om 10:54 Topicstarter

dank jullie voor de tips, ik ga even kijken wat ik handig vind, voorbereiden n 's-avonds bakken, of al 's-morgens bakken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.