Eten Eten

Eten

Krimpflatie

Af en toe koop ik een beker roomyoghurt met stracciatellayoghurt van Almhof.
Ik maak vanmiddag een beker open en moet, eerlijk waar, letterlijk zóeken naar flintertjes chocolade.
Die komt er dus niet meer in.
Wat laten jullie tegenwoordig links liggen omdat de kwaliteit té ver achteruit is gegaan omdat fabrikanten enorm bezuinigen op de ingrediënten en etenswaren dus gewoon veel minder lekker geworden zijn?
Ik kocht ‘vroegah’ bv ook wel eens de boemboe voor sajoer boontjes van Conimex. Níet meer te hachelen dat spul. Is van een een dikke, smaakvolle pasta een dun smerig prutje geworden.
Dat soort dingen dus.

Ben en Jerry's ijs. Vroeger was die rijk gevuld. Tegenwoordig is het vooral zoet en is de vulling ver te zoeken.



All-Bran Fruit’n Fibre koop ik niet meer. Het is van 500 naar 375 gram gegaan en duurder geworden, kost nu ruim 32% meer. 

Verse gevulde pasta van de Lidl.

Een zak was ooit genoeg voor ons drieën (natuurlijk wel verse spinazie en spekblokjes of gerookte kip erbij).

Nu moet ik twee zakken kopen en heb ik vaak een kliekje over.

ik koop ze niet vaak maar ik vind dat er echt te weinig vlees en groenten in magnetronmaaltijden zit. 
bij maaltijdsalade snap ik niet dat ze er pasta in doen, lijkt mij een goedkope oplossing om zo’n bak te vullen. 

Prachtwacht schreef op 09-02-2024 om 08:22:

ik koop ze niet vaak maar ik vind dat er echt te weinig vlees en groenten in magnetronmaaltijden zit.
bij maaltijdsalade snap ik niet dat ze er pasta in doen, lijkt mij een goedkope oplossing om zo’n bak te vullen.

Daarom heet het maaltijdsalade, het moet wel vullen. Je hebt ze ook met krieltjes, rijst en bami. Normale salade is vaak een bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.

De boemboe van de lidl is helemaal prima trouwens maar zou de boemboe lekker zelf maken. In een weckpotje dan kan je zelfs nog wel een poosje ermee vooruit (beetje gember, ketjap, knoflook, laos, sambal, suiker) en dan bij het koken kokosmelk erbij doen. 
Ik koop regelmatig dingen met een ‘verbeterde receptuur’ niet meer. Meestal wordt het er niet beter op. 

Chips. We aten maandelijks bijvoorbeeld Wokkels maar die zak weer steeds kleiner en kleiner. Nu eten we bijna geen chips meer. Ook beter voor de lijn.

We zijn overgestapt op huismerk ontbijtkoek omdat er in de merkversie ook steeds minder inzaten. We hebben zo'n blik en dat paste altijd precies als je bij een een nieuwe verpakking er 2 opat en de rest in het blik deed. Daarom weten we zeker dat de verpakking kleiner werd.

Nog meer voorbeelden maar ik kan ze nu even niet benoemen. De smaak/kwaliteit/hoeveelheid ging achteruit en toen zijn we gestopt met kopen.

Geld genoeg om te betalen voor kwaliteit, het jammer is alleen dat die steeds lastiger te vinden is.

Mukske

Mukske

09-02-2024 om 11:20 Topicstarter

Het is inderdaad ook de kreet ‘verbeterd recept’ op een verpakking die met meteen achterdochtig maakt.
Leuke anekdote: Wij hadden jaren geleden een kat die dol was op paprika Wokkels. Af en toe mocht hij even knabbelen als we zo’n zak hadden.
Ik zit op een avond met een schaaltje Wokkels op de bank en na een paar van die dingen vond ik er een raar smaakje aan zitten. Ze smaakten me niet echt.
De kat zat al op zijn portie te wachten dus heb ik een paar kruimels voor hem neergelegd. Hij rook eraan, kokhalsde en maakte dat hij wegkwam.
Toen wist is zeker dat er iets met die dingen aan de hand was.
Ik naar de keuken en kijken op de, net geopende, zak en, jawel hoor, ‘verbeterd recept’. 
Als zelfs de kat ‘t niet meer blieft…😬

Autodrop.
Het doosje zat net aan halfvol...

Jeetjemina schreef op 09-02-2024 om 18:32:

Autodrop.
Het doosje zat net aan halfvol...

Dat zegt opzich niet zoveel, dat heeft ook met het verpakkingsprocess te maken. Je moet kijken naar het gewicht.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.