Eten Eten

Eten

Kokosmelk

Ik heb mijn boodschappen in de schuur, in de winter is het daar goed koud. Nu was de kokosmelk (pakje) helemaal dik geworden terwijl het niet over datum was. Het leek op crème fraîche qua dikte. Is het dan nog te gebruiken? Heb het voor de zekerheid weggedaan trouwens. 


ja, volgens mij wel.

Dat komt omdat de vetten bij lage temperatuur een beetje stollen. Net als olijfolie die je in een koude berging/kelder hebt staan. 
Je kunt het echt nog prima gebruiken! 

De kokosmelk is waarschijnlijk omdat hij zo koud staat dik. 

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

19-02-2023 om 18:59

ja hoor, dat is echt geen probleem.

Schommelstoel schreef op 19-02-2023 om 18:44:

Dat komt omdat de vetten bij lage temperatuur een beetje stollen. Net als olijfolie die je in een koude berging/kelder hebt staan.
Je kunt het echt nog prima gebruiken!

Dit. Zonde dus. 

ja natuurlijk. En je kan er dan ook slagroom van kloppen voor de mensen met melk allergie.  En als je het warmt dan wordt het weer vloeibaar 

Ik had toevallig vandaag een recept waarbij dit juist moest: kokosmelk eerst een tijd in de koelkast en daarna kloppen als slagroom inderdaad, voor bovenop de taart.

En, lukte dat Azalea? Ik heb t een tijdje geleden eens geprobeerd (met kokosmelk speciaal om op te kloppen en had m een hele nacht gekoeld) maar er gebeurde helemaal niks qua opkloppen..

Ik koop altijd kokosmelk met tenminste 98% kokos, en dus zo min mogelijk toegevoegd water. Dat hoort inderdaad dikker te zijn. 

Crème fraîche dikte is prima. Heerlijk in curry prutjes.

Moosey schreef op 19-02-2023 om 19:29:

En, lukte dat Azalea? Ik heb t een tijdje geleden eens geprobeerd (met kokosmelk speciaal om op te kloppen en had m een hele nacht gekoeld) maar er gebeurde helemaal niks qua opkloppen..

Ik schreef het niet duidelijk, maar heb het recept vandaag opgeslagen om later te maken… nu ben ik wel benieuwd of dat lukt dus!

Netherfield

Netherfield

19-02-2023 om 19:57 Topicstarter

Ga ik als ik nieuwe ga halen, het gewoon weer in de schuur zetten én gebruiken! Dank jullie wel!

Moosey schreef op 19-02-2023 om 19:29:

En, lukte dat Azalea? Ik heb t een tijdje geleden eens geprobeerd (met kokosmelk speciaal om op te kloppen en had m een hele nacht gekoeld) maar er gebeurde helemaal niks qua opkloppen..

Ik heb dat wel eens gedaan en werkte prima. Gewoon in supermarkt blik pakken met hoogste vetgehalte en alleen het harde deel eruit scheppen als het in koelkast heeft gestaan.

Ahhhhhh kijk, dat stukje informatie miste ik, dat je alleen het harde deel eruit moet scheppen. Hoewel dat toch ook gek is, volgens mij heb je dan puur vet te pakken. Slagroom is maar 35% vet. 

maar wat recepten gelezen en inderdaad, dat is blijkbaar wel de truc. Weer wat geleerd. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.