Eten
Netherfield
19-02-2023 om 18:30
Kokosmelk
Ik heb mijn boodschappen in de schuur, in de winter is het daar goed koud. Nu was de kokosmelk (pakje) helemaal dik geworden terwijl het niet over datum was. Het leek op crème fraîche qua dikte. Is het dan nog te gebruiken? Heb het voor de zekerheid weggedaan trouwens.
Schommelstoel
19-02-2023 om 18:44
Dat komt omdat de vetten bij lage temperatuur een beetje stollen. Net als olijfolie die je in een koude berging/kelder hebt staan.
Je kunt het echt nog prima gebruiken!
Moosey
19-02-2023 om 19:02
Schommelstoel schreef op 19-02-2023 om 18:44:
Dat komt omdat de vetten bij lage temperatuur een beetje stollen. Net als olijfolie die je in een koude berging/kelder hebt staan.
Je kunt het echt nog prima gebruiken!
Dit. Zonde dus.
absor
19-02-2023 om 19:02
ja natuurlijk. En je kan er dan ook slagroom van kloppen voor de mensen met melk allergie. En als je het warmt dan wordt het weer vloeibaar
Azalea747
19-02-2023 om 19:07
Ik had toevallig vandaag een recept waarbij dit juist moest: kokosmelk eerst een tijd in de koelkast en daarna kloppen als slagroom inderdaad, voor bovenop de taart.
Moosey
19-02-2023 om 19:29
En, lukte dat Azalea? Ik heb t een tijdje geleden eens geprobeerd (met kokosmelk speciaal om op te kloppen en had m een hele nacht gekoeld) maar er gebeurde helemaal niks qua opkloppen..
KillerQueen
19-02-2023 om 19:37
Ik koop altijd kokosmelk met tenminste 98% kokos, en dus zo min mogelijk toegevoegd water. Dat hoort inderdaad dikker te zijn.
Azalea747
19-02-2023 om 19:46
Moosey schreef op 19-02-2023 om 19:29:
En, lukte dat Azalea? Ik heb t een tijdje geleden eens geprobeerd (met kokosmelk speciaal om op te kloppen en had m een hele nacht gekoeld) maar er gebeurde helemaal niks qua opkloppen..
Ik schreef het niet duidelijk, maar heb het recept vandaag opgeslagen om later te maken… nu ben ik wel benieuwd of dat lukt dus!
Netherfield
19-02-2023 om 19:57
Ga ik als ik nieuwe ga halen, het gewoon weer in de schuur zetten én gebruiken! Dank jullie wel!
Due-scimmie
19-02-2023 om 20:01
Moosey schreef op 19-02-2023 om 19:29:
En, lukte dat Azalea? Ik heb t een tijdje geleden eens geprobeerd (met kokosmelk speciaal om op te kloppen en had m een hele nacht gekoeld) maar er gebeurde helemaal niks qua opkloppen..
Ik heb dat wel eens gedaan en werkte prima. Gewoon in supermarkt blik pakken met hoogste vetgehalte en alleen het harde deel eruit scheppen als het in koelkast heeft gestaan.
Moosey
19-02-2023 om 21:44
Ahhhhhh kijk, dat stukje informatie miste ik, dat je alleen het harde deel eruit moet scheppen. Hoewel dat toch ook gek is, volgens mij heb je dan puur vet te pakken. Slagroom is maar 35% vet.
Moosey
19-02-2023 om 22:28
maar wat recepten gelezen en inderdaad, dat is blijkbaar wel de truc. Weer wat geleerd.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.