Eten Eten

Eten

Koelkast open laten staan

Hoi allemaal,

kom er net achter dat ik per ongeluk de koelkast deur op een kier laten staan.
3 uur lang.
Kan ik alle vlees-vis & zuivel producten nu weggooien?

Nee hoor, de koelkast verloor kou en heeft waarschijnlijk heel hard staan draaien om niet teveel kou verloren te laten gaan. 
Mijn koelkast staat standaard op 4 graden meestal wordt max 7 geadviseerd. Voordat de koelkast 7 graden is bij mij dat duurt meer dan een halve dag. 
Deur dicht doen en alles gewoon nog opeten.  Niet zo van de benauwde.

Bakblik schreef op 08-02-2024 om 19:12:

Nee hoor, de koelkast verloor kou en heeft waarschijnlijk heel hard staan draaien om niet teveel kou verloren te laten gaan.
Mijn koelkast staat standaard op 4 graden meestal wordt max 7 geadviseerd. Voordat de koelkast 7 graden is bij mij dat duurt meer dan een halve dag.
Deur dicht doen en alles gewoon nog opeten. Niet zo van de benauwde.

De adviestemperatuur voor een koelkast is 4 graden. Daarboven gaan bacteriën een schimmels sneller groeien.

Nee hoor. Maar ik zou het wel het eerste opeten qua volgorde. Te beginnen met het gevoeligste beleg zoals leverworst en gehakt. Eindigend met gewoon vlees en kaas.

Mukske schreef op 08-02-2024 om 19:23:

[..]

De adviestemperatuur voor een koelkast is 4 graden. Daarboven gaan bacteriën een schimmels sneller groeien.

Op producten staat vaak: bewaren bij max 7 graden.  Dat bedoelde ik.  Staat er niet helemaal duidelijk. 

rionyriony schreef op 08-02-2024 om 19:29:

Nee hoor. Maar ik zou het wel het eerste opeten qua volgorde. Te beginnen met het gevoeligste beleg zoals leverworst en gehakt. Eindigend met gewoon vlees en kaas.

Ja, precies dit. Hier doet ook weleens een kind de koelkast niet helemaal goed dicht. Gewoon goed kijken en ruiken bij snel bederfelijk spul. 

Beter de koelkast een paar uurtjes open dan de diepvries.

Bij de diepvries moet je hem leegmaken en alle ijsafzetting weghalen. 

Dus deken in de bijkeuken, spullen erop, nog een deken er overheen. Daarna de bakken afnemen met warm water en goed afdrogen. Rotwerk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.