Eten Eten

Eten

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

03-12-2022 om 20:48

KitchenAid Artisan

Er is een eerder topic over keukenmachines -- heb ik verslonden.
Die TO wilde juist geen KitchenAid en vroeg naar alternatieven.

Ik twijfel of ik uberhaupt een keukenmachine wil. De KitchenAid Artisan is nu (post-black-friday) nog 40% afgeprijsd naar Euro 399,=

Op dit moment heb ik geen keukenmachine. Maak redelijk vaak stokbrood (of pogingen daartoe) en soms ook verse pasta. Pizzadeeg door de bodem mislukt steeds, dus dat heb ik opgegeven. Brooddeeg kon ik / kan ik wel met de hand kneden, maar door medische redenen wil dat de laatste tijd niet zo gemakkelijk meer. Het gaat wel, maar de lol is er een beetje van af. Andere dingen zoals slagroom, pannenkoekenmix, cakemix etc gaan prima met mijn keukenmixer van 20 jaar oud.

Peiling

Tja, luxe-probleem, maar doen of niet doen? Je kunt vrij veel pizza's, stokbroden en pasta kopen voor 400 euro.
29 stemmen
48%
21%
10%
7%
14%
0%

Ik heb een kitchenaid, nu 2 jaar, en ben er heel blij mee. Ik gebruik 'm veel voor vanalles en nog wat. Zitten ook deeghaken bij en die bevallen goed. Ik gebruik mn ouderwetse handmixer nooit meer. 

Oh en hij is ook heel makkelijk schoon te maken.

ik zou eerst een goedkopie nemen en als je hem veel gebruikt vervangen door de kitchenaid. 

Wij hebben nu een aantal jaar geleden een kitchenaid gekocht en gebruiken hem wekelijks een aantal keer om brooddeeg mee te mengen of deeg voor naan of pasta. Wel hebben we er lang over gedacht en toen we toch al veel te veel geld gingen uitgeven voor goede pannen waar mijn toekomstige kleinkinderen nog net zo goed in kunnen bakken als wij nu, hebben we uiteindelijk ook een kitchenaid aangeschaft.
Ik wil uiteindelijk nog de hulpstukken om groenten mee fijn te snijden erbij aanschaffen omdat ik heel erg van koken hou maar niet zo veel meer kan snijden.
Enig nadeel is dat alles enorm duur is, van deksels voor op de kommen tot de kommen of hulpstukken. Maar, als je er goed mee om gaat is het een machine die lang mee kan gaan en je kan ook oudere hulpstukken gebruiken, het mechanisme is nog steeds hetzelfde, al jaren .

Overigens hebben wij de kitchenaid er wel bijna uit qua aanschafkosten sinds we ons eigen brood bakken. Bloem kopen we groot in dus kost bijna niks en het is echt goedkoper dan bij de bakker brood halen of verse pasta bij de appie.

ik heb er zelf niet een, maar we hebben er eentje in de keuken op het werk. Veel mee gewerkt en fijn apparaat. Onderdelen altijd te bestellen, ook van een machine van 10 jaar oud. 

Ik volg want ik wil er zooo graag een. Niet voor brood maar voor andere baksels. 

Voor 400 zou ik het denk ik doen. De Artisan is eigenlijk niet degelijk genoeg voor heel veel brooddeeg (ik bedoel niet zozeer veel in één keer maar op de langere termijn vaak brooddeeg maken) als je echt veel bakt verslijt je m uiteindelijk wel. Maar alles wat beter is is echt veel duurder, en alles wat bij benadering ook ok is niet veel goedkoper. Dus als je er blij van wordt, plek voor hebt en geld voor hebt zou ik ervoor gaan. Je zult ook merken dat je broden er echt beter meer worden dan met de hand kneden. 

ik heb er één en ben er nog steeds heel blij mee. Heb hm wel een keer te zwaar beladen waardoor t apparaat iets meer herrie maakt dan hoort.
Moet manlief een keer vragen een lager te vervangen en dan is tie als nieuw. Heb er ook de groentesnijder bij, die vond ik dan z’n geld niet waard.
Want schoonmaken is veel werk, in diezelfde tijd kan ik met de hand ook snijden. Alleen is het dan niet zo netjes.
Pannenkoeken beslag maak ik er niet mee, Wordt niet zo lekker glad. Maar verder een fijn apparaat. En mooi.

Kitchenaid wordt bij ons regelmatig gebruikt. Ik heb een groentesnijder aangeschaft omdat wij groente uit de tuin daarin fijn raspen. Denk aan wortels, maar ook kool ed. Dat gaat met de motor van de KitchenAid echt supergoed.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.