Eten Eten

Eten

Kerstdiner tips gezocht!!

ik moet het voorgerecht maken voor 20 mensen…..
Het moet  glutenvrij zijn, melkvrij, geen vis of noten of appel id schaal en schelpdieren.  En dan ook nog…geen soep

ik weet het echt even niet meer hoor. En ben ook nog eens geen keukenprinses.  Ik dacht dat ik een recept had voor rosbief rolletjes maar bleek crème fraiche en pesto in te zitten. 

Help?


Meloen met rauwe ham, lekker simpel

zomerse biefstuk salade van AH recept. klinkt lekker.
Asperges met ei en ham
carpaccio
Kip/tomaat salade met dressing van gluten/lactosevrije yoghurt? 

Paddenstoelragout in bladerdeegbakjes van glutenvrij bladerdeeg?

Mini gevulde paprika? Dan koop je van die snackpaprika's en die vul je dan met een gehakt/bonen/rijstmengels of iets dergelijks.

steak tartaar

Of je past het recept van de rosbiefrolletjes aan. Pesto kan je zelf maken, pijnboompitten zijn volgens mij geen noten (wel even checken natuurlijk). Mag parmezaanse kaas wel voor de melkvrije gast?

en bij ah hebben ze vegan crème fraiche van havermelk is ook glutenvrij

Of een salade van gerookte kip met mango en avocado. 

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

13-12-2022 om 20:43

Die noten, is dat vanwege een allergie? Anders is dit misschien iets en laat je de gerookte amandelen zitten voor degene die geen noten eet.

https://deliciousmagazine.nl/recepten/radicchiosalade-pompoen/

radicchiosalade-1142x1536.jpg

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

13-12-2022 om 20:47

Ik zou verschillende voorgerechten maken of wat aanpassingen voor de mensen met dieeten. Het is ook heel duur om bv glutenvrije bladerdeeg te gebruiken voor 20 man. Dan zou ik dat doen voor de glutenvrije en normale voor de rest (bijvoorbeeld). Wel goed opletten met kruisbesmetting! 

absor

absor

14-12-2022 om 05:04 Topicstarter

bedankt voor alle tips!!
meloen met ham is simpel maar wel lekker idd, denk dat ik daarvoor ga. nu nog even denken hoe ik het creatief presenteer

absor schreef op 14-12-2022 om 05:04:

bedankt voor alle tips!!
meloen met ham is simpel maar wel lekker idd, denk dat ik daarvoor ga. nu nog even denken hoe ik het creatief presenteer

Als je even zoekt dan zie je dat het in glaasje of op prikkers etc kan als leuk hapje. 
Ik vind het lekker en denk dat ik dat voor man en mij voor eerste kerstdag ook ga maken. Hebben dan in de middag een high tea brunch maar lust in de avond vast wel weer wat.

absor schreef op 14-12-2022 om 05:04:

bedankt voor alle tips!!
meloen met ham is simpel maar wel lekker idd, denk dat ik daarvoor ga. nu nog even denken hoe ik het creatief presenteer

Je kan een stukje meloen met ham omwikkelen en dat geheel aan een prikkertje of vorkje prikken. Of als je zo'n meloenlepel hebt waarmee je bolletjes kan maken, kan je een rijtje van paar van die bolletjes maken met dan de ham als zigzag/s-figuur er tussendoor laten slingeren en dat geheel aan een prikkertje doen. Als je begrijpt wat ik bedoel. 

Tot zover mijn creabea brein 

Reflectione schreef op 13-12-2022 om 21:05:

Ik zou verschillende voorgerechten maken of wat aanpassingen voor de mensen met dieeten. Het is ook heel duur om bv glutenvrije bladerdeeg te gebruiken voor 20 man. Dan zou ik dat doen voor de glutenvrije en normale voor de rest (bijvoorbeeld). Wel goed opletten met kruisbesmetting!

Dit is wel heel riskant. Als je ze naast elkaar legt in de oven dan kan iemand die coeliakie heeft daar al heel ziek van worden. 

Die hamrolletjes lijken me veiliger 😅

als je een variant wil doen op de meloen met ham; perzik of nectarine met serrano ham of parma ham.

eventueel een beetje basilicum met lekkere olie (evt. wat citroen) mengen als alternatief voor pesto (dus gewoon de noten en kaas achterwege laten), ook lekker!

met een beetje rauwe spinazie erbij, heb je ook een lekkere salade

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.