Eten Eten

Eten

hulp voor een catering-opdrachtje

Hallo,
zo nu en dan doe ik wel eens een catering-opdrachtje voor vrienden en kennissen. Nu heb ik binnenkort weer zo'n opdracht maar is er gevraagd om een klein hapje bij een cocktail. De cocktail weet ik niet wat dit gaat worden. Ze willen hier graag een klein, iets zoetig hapje bij. 
Wie heeft er een fantastisch idee, wat een beetje makkelijk te maken en te serveren is? En wat een paar uurtjes goed kan blijven, het wordt nl niet meteen geserveerd. 


iets zoetigs, dan zou ik iets met dadels doen

Ik zou eerst vragen wat voor cocktail het is. Bij een zoete pina collada past wat anders dan bij een frisse mojito. 

Zelf zou ik eerder naar de hartige kant willen bij een cocktail. Wellicht krab als hoofdcomponent, dat is al wat zoetig en kun je met tropisch fruit nog aanzoeten. 

Zorg ervoor dat er voor iedereen wat is. Verscheidene hapjes dus voor zowel de vegetarier als de vleeseter. Voor elk wat wils.

nlies schreef op 07-05-2022 om 22:25:

iets zoetigs, dan zou ik iets met dadels doen

Yuk, er zijn maar weinig die dat echt lekker vinden.

Ysenda schreef op 07-05-2022 om 23:11:

[..]

Yuk, er zijn maar weinig die dat echt lekker vinden.

Eens. Ik vind dat zo klef en weeig. 

Ikzelf zou er graag bladerdeeg kaasstengels bij willen en wellicht mini quiches met verschillende smaken. 

Friezinnetje

Friezinnetje

07-05-2022 om 23:16 Topicstarter

nog wat aanvulling: Geen vis, het is 1 hapje, later komen er meer hapjes op tafel. Voor zover bekend geen vegetariërs. Het moet eigenlijk 1-2 haps-hapje zijn. 

Friezinnetje

Friezinnetje

07-05-2022 om 23:17 Topicstarter

Had zelf bedacht een soort van kokosballetje, en dan een met citroen/limoen met daarbij een aardbei. Samen op een prikker. 

Ik vind zelf bruschetta erg lekker bij een cocktail.

Friezinnetje schreef op 07-05-2022 om 23:17:

Had zelf bedacht een soort van kokosballetje, en dan een met citroen/limoen met daarbij een aardbei. Samen op een prikker.

Kokos is ook iets waar niet iedereen liefhebber van is. 

Grilled-Peaches-with-Bacon-foodiecrush.com-14.jpg

https://www.foodiecrush.com/bacon-wrapped-grilled-peaches-with-balsamic-glaze/

Friezinnetje

Friezinnetje

07-05-2022 om 23:26 Topicstarter

Lisabette schreef op 07-05-2022 om 23:22:

Ik vind zelf bruschetta erg lekker bij een cocktail.

ja, ze willen alleen iets zoetigs

Friezinnetje

Friezinnetje

07-05-2022 om 23:27 Topicstarter

Tosti-ijzer schreef op 07-05-2022 om 23:25:

Amuselepel met rosbief en appel?
https://www.voedzaamensnel.nl/voorgerecht/amuse-met-rosbief-en-frisse-appel/

met wat aanpassingen (vind het er nu wat kleurloos uitzien) zou het mss kunnen. Alleen vind ik rosbief, als het wat warm is, zeer snel verkleuren. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.