Eten Eten

Eten

Het grote VanTeVoren te maken toetjestopic.

Ik heb dringend behoefte aan inspiratie voor als ik eters krijg. Wie wil haar recepten delen voor Van Te Voren (!) te maken toetjes. Van te voren omdat dat stress scheelt op de dag zelf.


Pixy

Pixy

Moderator

15-09-2021 om 20:09

Namens TO het eerste recept:

Mangosneeuw:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram mango uit blik (425 gram, uitlekgewicht 245 gr.)
- 165 ml.yoghurt of crème fraîche
- 1/4 theelepel kaneel
- eventueel ongezoete room
- wat muntblaadjes voor de garnering (hoeft niet)

Bereiding:
* schep de stukjes mango in een kom en pureer ze met de staafmixer of blender
* voeg de yoghurt of crème fraîche toe en roer alles tot een gladde puree
* vul er mooie schaaltjes mee en zet ze tot gebruik in de koelkast
* strooi er vlak voor het serveren door een zeefje wat kaneelpoeder over.

Dit recept kan ook met verse mango maar omdat die soms wat draderig kan zijn heeft mango uit blik mijn voorkeur.
Dien eventueel op met wat ongezoete room en werk af met een paar muntblaadjes.

Wie volgt?

Cheesecake
Panna cotta
Chocolademousse
Eton mess (alleen op het moment suprême de merengue door de room spatelen)
Crème caramel
Lemon merengue tartelette

dat mango dessert klinkt heerlijk, ga ik for sure  eens proberen!

ikzelf houd erg van friszure desserts.
Deze is redelijk favoriet, eenvoudig vantevoren te maken.

voor 4 personen

1 citroen
2 eieren, gesplitst
60 g suiker
125 ml slagroom
2 blaadjes gelatine

- Week de gelatine
- Pers de citroen en verwarm het sap
- Los de gelatine op in het citroensap, pan vh vuur
- klop het eiwit stijf
- klop de slagroom stijf
- meng de eidooiers met de suiker tot het lichtschuimig wordt
alles goed mengen, in bakjes of dessertglazen doen en in de koelkast, minstens 1 uur

ikzelf leg er voor t serveren bv blauwe of rode besjes op, mini merengue bolletjes of chocolade schaafsel

Een ijsbombe met kletskoppen op de zijkant.

Benodigdheden:
Een ronde bak/kom
3 soorten/kleuren roomijs 
Een doosje kletskoppenkoekjes
Vershoudfolie
Groot bord

Bereidingswijze:
Bekleed de kom met 1 kleur ijs
Herhaal dit voor kleur 2
Herhaal dit voor kleur 3
Dek de kom af met de vershoudfolie
Stop in de vriezer

Te doen zodra je het wilt presteren/eten:
Houd de kom onder warm water zodat het ijs loskomt
Stort de ijsbombe uit op een bord
Bekleed de ijsbombe met de kletskoppen.

Eet smakelijk!

Super makkelijk recept koffiemousse :
Voor 4 personen :
2 zakjes Klop-Klop ( ja, dat ouderwetse spul) 
170 ml volle of halfvolle melk
Twee kleine eetlepels oploskoffie
Paar scheppen basterdsuiker, wit of bruin. 
Alles in een hoge kom en mixen voor ongeveer 4 minuten. Op laten stijven in de koelkast.
Opdienen in coupes of mooie glazen, evt versieren met wat cacaopoeder. 
Succes verzekerd! 

Heb er nog eentje. Ook zo'n makkelijke. 

Een schaal bekleden met doorzichtig folie, dit om later de bombe mooi uit de vorm te krijgen. 
Pak lange vingers langs een rand van een ronde schaal of vorm zetten. Ook op de bodem lange vingers. Besprenkelen met wat likeur of limonadesiroop.
500 ml slagroom met suiker opkloppen. 
500 gram rood fruit.
De schaal/ vorm vullen met slagroom - rood fruit - lange vingers. Dit herhalen tot de bovenkant. Afsluiten met een laag lange vingers. Deze weer licht besprenkelen. Folie erover en een paar uur op laten stijven in de koelkast. 
Op een bord omdraaien en smullen maar! 

oo ja met klop klop deden wij altijd dit recept.
Zakje klopklop  kloppen met de melk
Slagroom kloppen
Door elkaar spatelen
Bruine mokkaschuimpjes fijn maken en erdoor mengen
Nog wat caramelsaus voorzichtig door de bovenkant gieten en dan beetje spatelen.
In de vorm gieten. Ik pak altijd een plastic doos met deksel
 In de vriezer en je hebt altijd een toetje klaar.

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

16-09-2021 om 07:02 Topicstarter

Ha lekker wat recepten al! Ik ga zo snel even bijlezen

Doe mee en win!

Maak jij ook een account aan om mee te praten in dit topic? Viafora verloot deze maand 3x een cadeaubon naar keuze van €25,- onder alle nieuwe leden! Lees hier meer.

Moulleux!  Of in goed Nederlands lava cakejes. Je maakt ze vooraf, en laat ze dan goed koud worden in de koelkast. Als je je hoofdgerecht gaat afruimen, stop je ze in de oven. 9 minuten later op een bordje storten met een bolletje vanille-ijs. Dit recept is van rutgerbakt, maar er zijn online ook varianten met hazelnoot praline te vinden, met sinaasappellikeur of juist met alleen maar chocolade. 
(Omdat kopiëren niet lukt, even de link; https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/chocolade-moelleux-met-karamel-lava-cakejes/)

chocolade_moelleux_karamel-1200x0-c-default-2048x0-c-default.webp

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

16-09-2021 om 08:09 Topicstarter

Brooklyn28 schreef op 15-09-2021 om 23:08:

Heb er nog eentje. Ook zo'n makkelijke.

Een schaal bekleden met doorzichtig folie, dit om later de bombe mooi uit de vorm te krijgen.
Pak lange vingers langs een rand van een ronde schaal of vorm zetten. Ook op de bodem lange vingers. Besprenkelen met wat likeur of limonadesiroop.
500 ml slagroom met suiker opkloppen.
500 gram rood fruit.
De schaal/ vorm vullen met slagroom - rood fruit - lange vingers. Dit herhalen tot de bovenkant. Afsluiten met een laag lange vingers. Deze weer licht besprenkelen. Folie erover en een paar uur op laten stijven in de koelkast.
Op een bord omdraaien en smullen maar!

Oh die lijkt me ook makkelijk en lekker!

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

16-09-2021 om 08:13 Topicstarter

Fijn dat jullie de eigen recepten uitschrijven, daar ging het me om. Op internet zoeken kan ik ook, maar eigen ervaringen vind ik betrouwbaarder
Bedankt! (en ga zo door)

Ik maak vaak deze heerlijk frisse citroenmousse met lemon curd en koekkruimels ( glutenvrij en lactose-arm ) .

https://www.karlijnskitchen.com/nl/citroenmousse-lemon-curd/

crème brulee ♥️
Tiramisu

En triple chocolate mouse cake 
Zoals deze https://www.browneyedbaker.com/triple-chocolate-mousse-cake-recipe/

triple-chocolate-mousse-cake-52-600.jpg

Kun je ook in glaasjes doen trouwens.

Biebel schreef op 16-09-2021 om 07:54:

Moulleux! Of in goed Nederlands lava cakejes. Je maakt ze vooraf, en laat ze dan goed koud worden in de koelkast. Als je je hoofdgerecht gaat afruimen, stop je ze in de oven. 9 minuten later op een bordje storten met een bolletje vanille-ijs. Dit recept is van rutgerbakt, maar er zijn online ook varianten met hazelnoot praline te vinden, met sinaasappellikeur of juist met alleen maar chocolade.
(Omdat kopiëren niet lukt, even de link; https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/chocolade-moelleux-met-karamel-lava-cakejes/)

chocolade_moelleux_karamel-1200x0-c-default-2048x0-c-default.webp

Omyyyyyy.... hier heb ik nu dus echt ontiegelijke zin in..... 

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

16-09-2021 om 12:40 Topicstarter

wild-flower schreef op 16-09-2021 om 09:44:

Ik maak vaak deze heerlijk frisse citroenmousse met lemon curd en koekkruimels ( glutenvrij en lactose-arm ) .

https://www.karlijnskitchen.com/nl/citroenmousse-lemon-curd/

Dit ziet er heerlijk uit maar is niet van te voren te maken denk ik? 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.