Eten Eten

Eten

havermoutkoekjes.

Ik zoek me een ongeluk naar een recept van havermoutkoekjes zónder boter (of vloeibare boter dat mag ook). Ik had er eentje gevonden van becel maar ik vond het resultaat niet geweldig.
Wie weet er ééntje voor me?

ik heb geen idee of dit is wat je bedoelt, maar (overrijpe) banaan prakken, havermout erdoor en daar koekjes van maken. En die ook gewoon bakken in de oven. Maar misschien zoek je iets heel anders 


Hier een recept, ik denk dat je zoiets bedoelt….

Voor de variatie zou je de ene keer met rozijnen en de andere keer zonder kunnen doen, dat laatste scheelt wat suiker en dan smaken de koeken ook prima.

(voor 6-8 stuks)

Havermout, 100 gram
Speltmeel, 2 eetlepels
Appel, 1 stuk
Bakpoeder, 1/2 theelepel
Ei, 1 stuks
Honing, 1 tot 2 eetlepels
Kaneelpoeder, 2 theelepels
Rozijnen, een handje (optioneel)

Bereidingswijze voor havermoutkoekjes met appel. 


  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Snijd de appels in stukjes en bestrooi de appelstukjes met een theelepel kaneel.
  3. Gebruik een aparte kom om de havermout, het speltmeel, het ei, de bakpoeder, de rest van de kaneel, en de honing te mixen. Voeg de rozijnen of krenten als je die erbij wilt als laatste en mix dit met een spatel erdoorheen.
  4. Vorm de koeken en leg ze met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Plaats de bakplaat laag in de oven en bak de appel havermoutkoeken voor 20 minuten.

Deze havermout appel koeken zijn niet al te stevig, maar wel heel erg lekker!

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

22-10-2022 om 10:45 Topicstarter

Jaaaaa super jongens, bedankt!

ZanyHeron88

ZanyHeron88

22-10-2022 om 10:56

de boter in een recept vervangen door kokosolie ?
Of die plantaardige boter ( zwarte wikkel met bloemetjes) uit de supermarkt? Ik ben de naam even kwijt, maar ik proef het verschil nooit in de appeltaart. 

Ik kreeg laatst bij iemand havermoutkoekjes gemaakt van enkel gepureerde banaan, havermout en stukjes chocola. Was heerlijk!

Biscuitje schreef op 22-10-2022 om 11:53:

Ik kreeg laatst bij iemand havermoutkoekjes gemaakt van enkel gepureerde banaan, havermout en stukjes chocola. Was heerlijk!

Heb je het recept  klinkt goed namelijk

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

22-10-2022 om 15:56 Topicstarter

Paracelsus schreef op 22-10-2022 om 10:56:

de boter in een recept vervangen door kokosolie ?
Of die plantaardige boter ( zwarte wikkel met bloemetjes) uit de supermarkt? Ik ben de naam even kwijt, maar ik proef het verschil nooit in de appeltaart.

Ja dat is misschien ook nog een optie.

GroenTuintje schreef op 22-10-2022 om 15:27:

[..]

Heb je het recept klinkt goed namelijk

Ik had het wel gevraagd maar zij maakte het op gevoel. Ze pureerde een paar bananen en roerde er dan havermout doorheen totdat het dik genoeg was om koekjes te vormen. Vervolgens deed ze er kleine blokjes pure chocolade door heen en dan schepte ze met 2 lepels de substantie op het bakpapier en ze bakte het vervolgens een minuut of 20 af in de oven. Ik ga het morgen  ook eens proberen te maken.

Ik heb een keer die havermout-banaankoekjes gemaakt, maar ze hadden een heel vreemde structuur, niet knapperig of bros, maar vreemd zacht, ik kan het moeilijk omschrijven. Misschien klopten de verhoudingen gewoon niet en had ik te veel banaan. Was daardoor niet zo lekker.
 

ZanyHeron88

ZanyHeron88

22-10-2022 om 16:26

Rondstruiner schreef op 22-10-2022 om 16:23:

Ik heb een keer die havermout-banaankoekjes gemaakt, maar ze hadden een heel vreemde structuur, niet knapperig of bros, maar vreemd zacht, ik kan het moeilijk omschrijven. Misschien klopten de verhoudingen gewoon niet en had ik te veel banaan. Was daardoor niet zo lekker.

Zo worden alle banaan havermout koekjes ook bij mij. Ik dacht dat het zo hoorde. 

Paracelsus schreef op 22-10-2022 om 16:26:

[..]

Zo worden alle banaan havermout koekjes ook bij mij. Ik dacht dat het zo hoorde.

Oh, dat zou ook nog kunnen. Dan vind ik ze gewoon niet lekker

ZanyHeron88

ZanyHeron88

22-10-2022 om 17:16

Rondstruiner schreef op 22-10-2022 om 16:29:

[..]

Oh, dat zou ook nog kunnen. Dan vind ik ze gewoon niet lekker

Ik vind alle “gezonde” koekjes en taarten gezoet met banaan of dadels mwa. Dus als ik iets lekkers wil eten, eet ik gewoon iets wat overduidelijk ongezond is. 

Maar boter vervangen door de vegan versie vind ik prima, dat proef je niet en vaak doe ik de visite er een groot plezier mee. 

Biscuitje schreef op 22-10-2022 om 16:20:

[..]

Ik had het wel gevraagd maar zij maakte het op gevoel. Ze pureerde een paar bananen en roerde er dan havermout doorheen totdat het dik genoeg was om koekjes te vormen. Vervolgens deed ze er kleine blokjes pure chocolade door heen en dan schepte ze met 2 lepels de substantie op het bakpapier en ze bakte het vervolgens een minuut of 20 af in de oven. Ik ga het morgen ook eens proberen te maken.

Dat klinkt heel goed ik ga het ook proberen 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.