Eten Eten

Eten

Hapjes buffet zelf maken

Over een aantal weken geven wij thuis een feestje. Er komen totaal 14 personen. Nu kan ik natuurlijk een kant en klaar buffet bestellen, maar eigenlijk wil ik alles wel zelf maken.
Maar hoe pak je zoiets aan?. Ik ben niet echt een keukenprinses, dus het moet allemaal niet te ingewikkeld. Maar ik wil me er niet makkelijk van af maken met een blokje kaas en een plakje worst.
Het is de bedoeling dat de visite niet met honger naar huis gaat. Ik zat te denken aan salades, sandwiches, wraps, gevuld ei en als  toetje  tiramisu . Maar wil erook wel iets warms bij. Dan kan ik natuurlijk een kippiepan bestellen. 
De dag ervoor ben ik vrij. Zouden jullie dan alles al klaar maken? En hoe doe je dat met dingen die je warm eet? Ik wil niet de hele tijd in de keuken staan....

Ik hoor graag jullie tips!


Deze Bali balletjes zijn makkelijk zelf te maken: https://inmyredkitchen.com/nl/omas-baliballetjes/
Echt superlekker zijn die.
Misschien wat kipsate erbij maken? Doet het hier altijd goed op feestjes. Broodjes hotdog, een hit als er kinderen bij zijn. Maar moet eerlijk zeggen dat de volwassenen dat hier ook altijd wel kunnen waarderen.

Balletjes en sate kun je makkelijk de dag ervoor maken. Opwarmen in de pan en dat op een rechaud zetten, of in zo'n warmhoudbak 

https://www.bol.com/nl/p/buffetwarmer-warmhoudplaat-voedesel-warmhouden-voedsel-verwarmer-warmhoudbakken-300w-3-bakken-2l-traploos-instelbaar-oververhittings-beveiliging-53x35cm/9300000159317565?referrer=socialshare_pdp_androidapp

Wat mijn voorganger al schreef vwb warme hapjes en daarnaast misschien een hors d’oeuvre schaal maken?

Aardappelen koken, stampen, blikje corned-beef er doorheen, zout/peper/paprika poeder, kleine blokjes augurk erdoor, mayonaise en mooi opmaken met wat je lekker vindt. Super simpel, al gaat er best wel wat tijd inzitten. Toch kun je de dag ervoor al veel voorbereiden zoals de aardappelsalade etc.

het makkelijkste is een pan soep met broodjes. 

wil je meer dan kan je ook voor een stapel wraps gaan met schaaltjes met vulling (gehakt, kip, rauwkost, guacamole, zure room, geraspte kaas, etc)

Hoe lang blijven de gasten? Het is natuurlijk anders als het feest ná het avondmaal aanvangt. Dan kun je nagaan wat je wilt serveren van ontvangst tot vertrek. Een ontvangst met een mocktail en mini hartige snack of juist koffie/thee met gebak? Ik enzovoorts. 

Simpele warme buffetgerechten die goed voor te bereiden zijn en/of op het moment zelf weinig moeite kosten: 

Quiche of andere hartige taart
Kipkluifjes/gehaktballetjes/falafel uit de oven (de laatste twee eventueel met pitabroodjes etc.)
Nacho grande
Gevulde pide
Kant en klare ovensnacks, hartige broodjes

Gehaktballetjes kant en klaar kopen, opwarmen in een zelfgemaakte pindasaus of andere saus.

Quiches kant en klaar kopen en warm maken in de oven.

Eieren een dag van te voren koken, halveren, eidooier prutten met mayonaise en wat je verder lekker vind, maar nog niet opspuiten. Dat doe je last minute omdat het anders verkleurt en uitdroogt.

Blokjes kaas en droge worst kun je van te voren snijden.

Dipsausje maken voor groentes als komkommer en paprika kan van te voren.

Ik maak altijd twee pannen soep, vlees en vega. Beiden gaan schoon op.

14 personen...
Kinderen?
Ouderen?
Allergie/intolerantie?
Dat zijn de dingen om rekening mee@te houden.
Waar hou je zelf van (of degene waarvoor je dit feestje houd?)

Chipndale

Chipndale

11-01-2025 om 16:49 Topicstarter

Dank voor de tips tot nog toe. 
De baliballetjes gaan zeker op t lijstje.

Ik snap dat een pan soep t makkelijkste is, maar dat is nou net niet de bedoeling😉. Is een speciale aangelegenheid, dus willen wat meer uitpakken.

Gasten komen rond een uur of 2 en worden ontvangen met champagne. Daarna wordt de taart aangesneden.
De bedoeling is daarna dus het buffet met verschillende hapjes

Tip voor gevulde eieren: Gebruik een gedeelte mayo een wat zachte boter die wordt in de koelkast weer hard en dan blijven ze goed in vorm na het spuiten.

Chipndale

Chipndale

11-01-2025 om 16:51 Topicstarter

Nomade schreef op 11-01-2025 om 16:49:

14 personen...
Kinderen?
Ouderen?
Allergie/intolerantie?
Dat zijn de dingen om rekening mee@te houden.
Waar hou je zelf van (of degene waarvoor je dit feestje houd?)

Geen kinderen, geen allergien, weinig o rekening mee te houden.

Zelf vind ik heel veel lekker, maar nu ik het zelf moet bedenken en maken vind ik het erg lastig

Ik zou dingen maken die je een dag  of dagen van te voren al kan maken.  En sommige dingen zou je als afgezaagd kunnnen beschouwend maar het heeft ook met presentatie te maken. 

Grote borrelplank met
-gehaktballetjes kunnen koud of warm eventueel met pindasau

- kipvleugeltjes/ drumsticks

- plakjes chorizo, cervelaatworst, salami (al kunnen dit ook kleine cabanossi worstjes zijn)/ droge worst
-hamrolletjes gevuld met roomkaas
- diverse soorten nootjes
- toastjes/ crackers met salades die mensen zelf kunnen besmeren
- diverse blokjes kaas/ soorten kaas
- wraps
- cocktailworstjes 
- rauwe ham
- olijven
- sweet peppers
- druiven
- mini worsten-, kaas-, sauzijnenbroodjes
- quiche (deze kan je eerder maken en opwarmen)
- komkommer tomaat
- kleine pretzels

etc etc

Chipndale schreef op 11-01-2025 om 16:51:

[..]

Geen kinderen, geen allergien, weinig o rekening mee te houden.

Zelf vind ik heel veel lekker, maar nu ik het zelf moet bedenken en maken vind ik het erg lastig

Dit maakt het wel een stuk makkelijker!

Wat vind je zelf leuk? Een bepaalde keuken, een mengeoesje (dan noem je dat fusion?) Ik ben ook geen keukenprinses maar er zijn echt heel veel simpele mogelijkheden 

mini pizza’s (picolino’s)
Bruschetta
Pasteitjes met ragout
grote schaal sushi bestellen
Kip-borrelpootjes
Mini bapao broodjes
Mini yakitori spiesjes
Hapje met komkommer en brie en walnoot
Camembert in doosje laten smelten, dippen met stokbrood en rauwkost
loempia’s 

Praktische tip houd ook rekening met hoeveel je warm kunt maken en houden. Als je geen keuken prinses bent maak het dan niet te ingewikkeld, maar zoek het bijzondere in hoe je het serveert. Serveer sausjes uit de standaard plastic verpakking in mooie bakjes bijvoorbeeld, garneer met wat verse kruiden.

Wat ik zelf zou doen: 
Stokbrood met smeersels
Borrel plank met gedroogde ham, luxe kaas opgemaakt met een tros druiven en nootjes
Pan soep
Quiche Lorraine bijvoorbeeld die van keuken liefde. Kun je prima een dag van te voren maken en op kamer temperatuur serveren. 
Een pasta salade op de dag zelf maken
Een frisse salade op de dag zelf maken
Gehakt balletjes in saus
Kip sate
Aardappel gerecht bijvoorbeeld gegratineerde aardappel of patat of gebakken aardappels uit de oven
Een traybake met groente
Tiramisu en een paar bakken ijs voor na

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.