Eten
Bellejolie
19-08-2022 om 12:42
Gedroogde linzen vs linzen uit blik
ik wil voor vanavond een curry met linzen maken, maar ik kom er qua hoeveelheden niet helemaal uit. In het recept staat 800 gr linzen uit blik voor 4 personen. Nu heb ik nog een zak gedroogde linzen van 900 gr, maar dit komt als erg veel op mij over.
Weet iemand of ik van gedroogde linzen minder kan toevoegen?
PriceyRook54
19-08-2022 om 12:46
Ja, ik zou dan ongeveer 300 gram gebruiken. Maar ik zou ze wel vast nu gaan weken (ik doe dat meestal een hele nacht). Mijn darmen kunnen veel beter tegen voorgeweekte (en afgespoelde) linzen dan wanneer ik ze zo erbij gooi.
Hou er ook rekening mee dat een blik van 400gr niet netto 400gr linzen bevat.
Herfstappeltaart
19-08-2022 om 12:47
Tuurlijk want gedroogde linzen moeten eerst nog vocht opnemen en daarna wegen ze veel meer.
anijsblokje
19-08-2022 om 12:47
Volgens mij is het grofweg de helft, dus staat er 800 gram linzen uit blik, dan kan je ongeveer 400 gram gedroogde linzen nemen.
(en inderdaad, soms moet je ze eerst nog even voorweken en koken, afhankelijk van je recept. Het staat op de verpakking wat je moet doen! Bij rode linzen hoeft het niet, die kan je direct gebruiken en dupuis-linzen week ik ook nooit, maar die kook ik weer wel)
Veel curry-kookplezier en eet smakelijk alvast!
Moosey
19-08-2022 om 17:37
Qua kooktijd hoeft het niet hoor, weken. Linzen kook je meestal (afhankelijk van hoe oud ze zijn) in 20 minuten gaar zonder weken.
anijsblokje
19-08-2022 om 23:29
Moosey schreef op 19-08-2022 om 17:37:
Qua kooktijd hoeft het niet hoor, weken. Linzen kook je meestal (afhankelijk van hoe oud ze zijn) in 20 minuten gaar zonder weken.
Ik was inderdaad in de war met bonen!
Bellejolie
20-08-2022 om 08:35
Moosey schreef op 19-08-2022 om 17:37:
Qua kooktijd hoeft het niet hoor, weken. Linzen kook je meestal (afhankelijk van hoe oud ze zijn) in 20 minuten gaar zonder weken.
Oh haha, geen idee. Ik had ze wel geweekt, maar er gebeurde niks raars verder
PriceyRook54
20-08-2022 om 09:25
Linzen kunnen buikpijn geven en door ze eerst voor te weken kun je dat voorkomen. Dat is de reden dat ik ze meestal een nacht laat weken. Anders krijg ik krampen en heb ik last van gas.
ToetieToover
21-08-2022 om 00:07
Ik week en spoel linzen. Net als rijst. En bonen, al moeten bonen wel langer weken.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.