Eten Eten

Eten

Gedroogde linzen vs linzen uit blik

ik wil voor vanavond een curry met linzen maken, maar ik kom er qua hoeveelheden niet helemaal uit. In het recept staat 800 gr linzen uit blik voor 4 personen. Nu heb ik nog een zak gedroogde linzen van 900 gr, maar dit komt als erg veel op mij over. 
Weet iemand of ik van gedroogde linzen minder kan toevoegen?

PriceyRook54

PriceyRook54

19-08-2022 om 12:46

Ja, ik zou  dan ongeveer 300 gram gebruiken. Maar ik zou ze wel vast nu gaan weken (ik doe dat meestal een hele nacht). Mijn darmen kunnen veel beter tegen voorgeweekte (en afgespoelde) linzen dan wanneer ik ze zo erbij gooi.

Hou er ook rekening mee dat een blik van 400gr niet netto 400gr linzen bevat.

Tuurlijk want gedroogde linzen moeten eerst nog vocht opnemen en daarna wegen ze veel meer.

Volgens mij is het grofweg de helft, dus staat er 800 gram linzen uit blik, dan kan je ongeveer 400 gram gedroogde linzen nemen. 

(en inderdaad, soms moet je ze eerst nog even voorweken en koken, afhankelijk van je recept. Het staat op de verpakking wat je moet doen! Bij rode linzen hoeft het niet, die kan je direct gebruiken en dupuis-linzen week ik ook nooit,  maar die kook ik weer wel)
Veel curry-kookplezier en eet smakelijk alvast!

Bellejolie

Bellejolie

19-08-2022 om 12:53 Topicstarter

Bedankt voor de snelle antwoorden!
Ik ga ze nu weken.

Qua kooktijd hoeft het niet hoor, weken. Linzen kook je meestal (afhankelijk van hoe oud ze zijn) in 20 minuten gaar zonder weken. 

Moosey schreef op 19-08-2022 om 17:37:

Qua kooktijd hoeft het niet hoor, weken. Linzen kook je meestal (afhankelijk van hoe oud ze zijn) in 20 minuten gaar zonder weken.

Ik was inderdaad in de war met bonen! 

Bellejolie

Bellejolie

20-08-2022 om 08:35 Topicstarter

Moosey schreef op 19-08-2022 om 17:37:

Qua kooktijd hoeft het niet hoor, weken. Linzen kook je meestal (afhankelijk van hoe oud ze zijn) in 20 minuten gaar zonder weken.

Oh haha, geen idee. Ik had ze wel geweekt, maar er gebeurde niks raars verder

PriceyRook54

PriceyRook54

20-08-2022 om 09:25

Linzen kunnen buikpijn geven en door ze eerst voor te weken kun je dat voorkomen. Dat is de reden dat ik ze meestal een nacht laat weken. Anders krijg ik krampen en heb ik last van gas.

Ik week en spoel linzen. Net als rijst. En bonen, al moeten bonen wel langer weken. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.