Eten Eten

Eten

Elke dag een toetje?

Ik zat een topic te lezen over kinderen die moeilijk eten. Daar waren verschillende forummers die iets vertelden over het toetje. Dat dit ook aangeboden wordt als kind slecht eet, omdat het onderdeel uitmaakt van de maaltijd.

Wij aten vroeger altijd een flinke schaal vla na het eten. Hier ben ik nadat ik uit huis ben gegaan direct mee gestopt en ook nooit meer aan begonnen. Dus, nu vroeg ik me af... Eten jullie thuis altijd een toetje na het eten? En hebben jullie dat altijd gedaan, of zijn jullie daar met kleine kinderen (weer) mee begonnen? 


wij aten vroeger inderdaad ook altijd vla, maar sinds ik uit het huis bijna nooit meer. Af en toe halen we een speciaal toetje, maar dat komt niet vaak voor

TanSwallow86

TanSwallow86

23-06-2022 om 13:32

Zelden. Maar nu met dit warme weer af en toe een ijsje, maar niet direct na het eten, pas zo rond een uur of 8.
Vroeger was het altijd een schaaltjr yoghurt, kan geen yoghurt meer zien

Ik eet geen toetjes, behalve als ik uit eten ga of op vakantie ben. Wel een kop koffie na het eten. Vroeger thuis aten wij ook geen toetjes. 
Gekke gewoonte vind ik het, er zit vaak veel suiker in, dus gezond is het ook meestal niet.

Iedere dag een toetje daar zijn we een paar jaar geleden mee gestopt. We waren het beiden van huis uit gewend maar alleen de warme maaltijd zorgde al voor genoeg drama met de kleuters, later pubers, die moeilijk aten. Kale yoghurt is te zuur, vla is slijmerig, yek er zitten vieze fliebertjes in mijn toetje (yoghurt met echt, vaak gekookt, fruit). Kwark voelt zo stroef in de mond en wat kinderen nog meer kunnen miepen over een toetje.

Chocoladeijs of vanilleijs met chocoladesaus vind ik geen toetje voor iedere dag.  Dus hier geen toetje meer. 
Op dagen zoals vandaag doen we dan rond theetijd in de avond een klein ijsje. 

Bij mijn ouders was er volgens mijn vooral in het weekend een toetje. Wij eten nu bijna nooit een toetje. Heel af en toe neem ik het wel eens iets mee als peuter er om vraagt als we in de supermarkt zijn. Aan gemiddeld meer dan 1 keer per maand komen we zeker niet. Nu is dochter over het algemeen ook wel een goede eter en bij de dagen dat ze dat niet is krijgt ze soms nog een boterham of een stuk fruit.

Vroeger wel toen ik nog thuis woonde. Sinds ik op mezelf woon zelden. Dat is niet veranderd sinds ik kinderen heb. Ik koop het eigenlijk alleen voor hun en mijn man eet het dan wel mee. Maar niet standaard dus, gewoon af en toe.

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

23-06-2022 om 13:46 Topicstarter

Rondstruiner schreef op 23-06-2022 om 13:32:

Gekke gewoonte vind ik het, er zit vaak veel suiker in, dus gezond is het ook meestal niet.

Eens. Bij ons was overgewicht ook een probleem, dus terugkijkend begrijp ik het (helemaal) niet.

Nou bakblik, die had ik zelf nog niet bedacht, dat er iets te miepen valt over een toetje

GrandioseZebra62

GrandioseZebra62

23-06-2022 om 13:49

Zoon eet elke dag na het eten een danoontje,  zo’n grote en wij eten toetjes wanneer we zin hebben dus niet per se na het eten

Hier ook opgegroeid met vla als toetje. Of, om het goedkoop te houden, vla met yoghurt. Mijn vader maakte vaak ook custard of griesmeelpap als toetje. Het kwam zelden voor dat we geen toetje hadden, misschien zelfs nooit.

Nu eten we hooguit één keer per week een toetje, soms meerdere dagen in de week, soms weken helemaal niet. Doen we voornamelijk voor de kleuter. Hij mag kiezen en het varieert dan van een Monapudding tot chocomousse, vla, een mini cornetto, zulke dingen. Van mij hoeft het niet zo. 

In een restaurant is dat een ander verhaal, dan neem ik wél altijd een toetje. (Behalve als het toetje bestaat uit drie bollen ijs met slagroom oid, een toetje moet niet groter zijn dan de hoofdmaaltijd, meer een zoetig dingetje ter afsluiting.)

kind eet een toetje, ik praktisch nooit, man af en toe. 

Lieveheersbeest schreef op 23-06-2022 om 13:46:

[..]

Eens. Bij ons was overgewicht ook een probleem, dus terugkijkend begrijp ik het (helemaal) niet.

Nou bakblik, die had ik zelf nog niet bedacht, dat er iets te miepen valt over een toetje

Ze hebben het overigens niet helemaal van een vreemde.  Mijn moeder eet sowieso geen yoghurt met stukjes, zelf eet ik het wel (aardbeien of bosvruchten,  sinaasappelyoghurt van almhof en nog wel meer ook) maar de grens van tot hier en niet verder ligt bij yoghurt met perziken. Gatver wat is dat vies.  Een hele perzik eet ik dan weer wel.

JtM

JtM

23-06-2022 om 13:56

Vroeger thuis was het toetje vaak vla of yoghurt, of kwark (met stukjes, brrr) daar hield ik toen al niet zo van dus dat at ik niet vaak.

Vriend en ik hebben inderdaad jaren geen toetje gegeten maar nu met zoon wel. Met het lekkere weer eten we vaak een ijsje na het avondeten. De rest van het jaar eten vriend en zoon inderdaad vaak nog wat kwark oid. 

Vroeger als kind eigenlijk altijd (yoghurt, vla en soms iets lekkerders als baverrois) net als soep vooraf. Dat doe ik al jaren niet meer. Maar als je nog in de groei bent en veel eet is een zuivelproduct na het avondeten natuurlijk altijd gezond. 

Thuis was er eigenlijk altijd wel een toetje, maar ik nam niet altijd een toetje. Meestal gewoon halfvolle yoghurt met suiker en een enkele keer vla. En alleen als we samen aten.
Nu op mijzelf, eigenlijk nooit, soms in de loop van de avond een ijsje of een bakje yoghurt met fruit. Maar dat zie ik dan meer als vervanger van een koekje of zo.

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

23-06-2022 om 13:59 Topicstarter

redbulletje schreef op 23-06-2022 om 13:57:

Maar als je nog in de groei bent en veel eet is een zuivelproduct na het avondeten natuurlijk altijd gezond.

Waarom denk je dat? Vanille vla bestaat bijvoorbeeld voor 10% uit suiker. Da's voor veel kinderen niet per se wenselijk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.