Eten Eten

Eten

Een diepvriesvraag

Ik wil ragout maken voor kerst maar ik ben geen stressbestendige koker en maak het liefst alles op voorhand.
Heeft iemand van jullie ervaring met het invriezen van ragout? En vooral het weer ontdooien ervan? Ik ben echt op zoek naar ervaringen. Internet vertrouw ik niet zo. Ik ben bang dat het na ontdooien niet meer gebonden is of heel vlokkerig? Iemand ervaring?

Ik maak soms (want best een klus) zelf kippenragout. Meteen een flinke portie, zodat een deel de diepvries in kan. Dat gaat eigenlijk altijd goed, niet vlokkerig ofzo. Maar misschien is het ook afhankelijk van op welke manier je de ragout bindt, dat weet ik niet goed. Ik gebruikte dit recept: https://www.ah.nl/r/413106 Misschien zou ik dan de champignons later opbakken en op het laatste moment erbij doen, die werden in mijn herinnering wel een beetje zompig. 

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

09-12-2022 om 14:06 Topicstarter

afrodite05 schreef op 09-12-2022 om 14:02:

Ik maak soms (want best een klus) zelf kippenragout. Meteen een flinke portie, zodat een deel de diepvries in kan. Dat gaat eigenlijk altijd goed, niet vlokkerig ofzo. Maar misschien is het ook afhankelijk van op welke manier je de ragout bindt, dat weet ik niet goed. Ik gebruikte dit recept: https://www.ah.nl/r/413106 Misschien zou ik dan de champignons later opbakken en op het laatste moment erbij doen, die werden in mijn herinnering wel een beetje zompig.

Ha super, dankjewel!

Ik maak regelmatig een grote pan wildragout. Ik bind dat met bloem en ontbijtkoek en dat blijft ook na invriezen goed van structuur. 

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

09-12-2022 om 14:16 Topicstarter

Tuinfluiter schreef op 09-12-2022 om 14:13:

Ik maak regelmatig een grote pan wildragout. Ik bind dat met bloem en ontbijtkoek en dat blijft ook na invriezen goed van structuur.

Dankjewel. Ik was bang dat na binden met bloem de ragout 'uit elkaar zou vallen' na ontdooien.

Ik draai er mijn hand niet voor om om even een ragoutje te maken. Doe ik ook rustig als er 6 gasten aan de eettafel zitten. Wat ik dan wel ruim van te voren doe is de bouillon trekken, die is makkelijk in te vriezen in een goed afgemeten hoeveelheid. De boter en bloem weeg ik ook al secuur af ruim voordat de gasten komen. Dan is het boter smelten bloem erbij even doorwarmen en dan in 4 porties de bouillon erbij roeren met een garde. 
Champignons zou ik ook pas op het laatste moment toevoegen die worden zompig van invriezen.  Stukjes kip of rundvlees kan je wel invriezen als ze gaar zijn.

Edit: Dat beetje brokkelig na ontdooien herken ik wel meestal job ik dat oplossen door het goed door te warmen en met een garde glad te roeren. 

Wat ik sowieso zou doen als ik het zou invriezen is de vulling apart houden.  De roux is dan beter glad te roeren als het uit de vriezer komt.  Dan roer je het vlees niet stuk. 

persoonlijk zou ik bij de slager lekker wildragout bestellen. 

Ik vries ragout altijd in en gaat altijd goed. Ik bak wel eerst de ui en champignons en voeg daar dan de bloem  en bouillon aan toe om de roux te maken en dan pas de kip. Geen last van dat de champignons raar zouden zijn maar ik bak ze wel in stukjes dus niet in de helft of in zijn geheel erdoor.

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

09-12-2022 om 18:25 Topicstarter

Bedankt voor de tips allemaal, ik ga het proberen.

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

09-12-2022 om 18:31 Topicstarter

Ik denk dat ik het invriezen maar achterwege laat en gewoon 1 dag vantevoren de ragout maak. En naar jouw tip Bakblik: de gebakken champignons en de stukjes kip hou ik apart en voeg ik pas toe na het opwarmen en gladroeren, evenals lekker fijngeknipte peterselie.

ik vries de bouillon en t vlees altijd in en maak dan liever daarna er ragout van. Een dag van tevoren maken is prima. Ik vind m 1 of 2 dagen na t maken vaak t lekkerste. 

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

11-12-2022 om 08:58 Topicstarter

Knutselkei schreef op 11-12-2022 om 08:57:

ik vries de bouillon en t vlees altijd in en maak dan liever daarna er ragout van. Een dag van tevoren maken is prima. Ik vind m 1 of 2 dagen na t maken vaak t lekkerste.

Dankjewel!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.