Eten Eten

Eten

Deel hier je mislukte (onderdelen van) kerstdiners

... in de breedste zin van het woord! Een ingekakte tulband, verkoolde rosbief, soep die eerder stijfsel lijkt... Door jezelf gemaakt of door een ander. Misschien op het moment zelf heel beroerd, maar achteraf hopelijk lachwekkend. Een luchtig topic!


afrodite05

afrodite05

23-12-2022 om 09:59 Topicstarter

TO trapt af: ik kreeg net op FB een foto van 10 jaar geleden te zien. Mijn eerste (en laatste) chocobomb ooit. Ik had er zo veel chocolade overheen gegoten, dat het ding niet aan te snijden was, feitelijk was het een keiharde klomp chocola geworden, niet gek dus dat we een mes van schoonvader ermee gesloopt hadden tijdens een poging tot doorsnijden...

Nog eentje van mijn moeder: vroeger maakte zij traditioneel een kerstkalkoen, inclusief vulling. Dat ding was altijd droog, maar dat hoorde bij de traditie. Helaas was er een jaar waarbij er ook iets mis was met de vulling, waardoor het ding naar poep rook. Alleen mijn vader had nergens last van, mijn moeder, zus en ik zaten kokhalzend aan tafel. Dat jaar werd het jaar van de poepkip Daarna werd het een soort running gag: niet weer zo'n poepkip maken he?

Je bent er op tijd bij Ik ga zo beginnen met de voorbereidingen.
Wij hebben morgen al onze dag met het hele gezin en schoenmoeder. Zo zijn we toch met ons allen bij elkaar. Dat was dit jaar niet anders te regelen. 

Ik kook graag en kan het ook best goed dus mislukt is er gelukkig nooit iets met Kerst. Wel heb ik een aantal jaren geleden eens als extra bijgerecht kant en klare haricot verts omwikkeld met ontbijtspek gekocht. Die waren echt niet lekker en maak ik voortaan zelf. 

We hebben ooit Kip in chocoladesaus gemaakt (recept van een bekende kok), niet te eten… gelukkig had mijn moeder nog friet en snacks in de vriezer 

afrodite05

afrodite05

23-12-2022 om 12:08 Topicstarter

TheeBoek schreef op 23-12-2022 om 11:28:

We hebben ooit Kip in chocoladesaus gemaakt (recept van een bekende kok), niet te eten… gelukkig had mijn moeder nog friet en snacks in de vriezer

Haha dat lijkt mij ook totaal niet lekker!

afrodite05

afrodite05

23-12-2022 om 12:09 Topicstarter

Moyrrie schreef op 23-12-2022 om 11:11:

Je bent er op tijd bij Ik ga zo beginnen met de voorbereidingen.
Wij hebben morgen al onze dag met het hele gezin en schoenmoeder. Zo zijn we toch met ons allen bij elkaar. Dat was dit jaar niet anders te regelen.

Klopt, misschien wel iets te vroeg, maar dan kunnen we beginnen met herinneringen ophalen aan voorgaande jaren. Misschien voorkomt dat zelfs mislukkingen dit jaar, als we van elkaars fouten leren

Een collega van mij draait haar hand niet om voor 12 mensen aan de kerstdis.
Eén keer is er iets fout gegaan.  Als dessert had ze een mooie ijstaart gekocht.
Die smaakte       eigenlijk nergens naar, maar hij zag er wel leuk uit.
Toen ze later de doos nog eens bekeek, bleek het géén ijstaart te zijn, maar een gewone taart die ontdooid had moeten zijn...

afrodite05

afrodite05

23-12-2022 om 12:30 Topicstarter

Beterlaat2021! schreef op 23-12-2022 om 12:26:

Een collega van mij draait haar hand niet om voor 12 mensen aan de kerstdis.
Eén keer is er iets fout gegaan. Als dessert had ze een mooie ijstaart gekocht.
Die smaakte eigenlijk nergens naar, maar hij zag er wel leuk uit.
Toen ze later de doos nog eens bekeek, bleek het géén ijstaart te zijn, maar een gewone taart die ontdooid had moeten zijn...

kijk, dát soort fouten, fantastisch!

Elk jaar weer: mijn schoonmoeder gebruikt varkenshaas als draadjesvlees. Niet echt mislukt dus, maar zo zonde dat ze dit vlees urenlang laat sudderen. 

Kastanjes en spruitjes met salie als bijgerecht. Om er vervolgens achter te komen dat kastanjes echt vies smaken en salie naar kerstboom.
Vergeten de oven aan te zetten zodat de aardappelkroketjes na 20 minuten nog koud zijn.
Neefje dat niets lust van de kerstbrunch en vraagt om een boterham met pindakaas, wat ik niet in huis heb.
Onverwacht succes, de pasteitjes waarin ik de helft van de specerijen was vergeten. Zo smaakte het tenminste niet zo raar gekruid (aldus de volwassenen met kleutervoorkeuren die ik gewoonlijk aan de kerstdis heb).

afrodite05

afrodite05

23-12-2022 om 13:05 Topicstarter

Apiejapie schreef op 23-12-2022 om 12:37:

Elk jaar weer: mijn schoonmoeder gebruikt varkenshaas als draadjesvlees. Niet echt mislukt dus, maar zo zonde dat ze dit vlees urenlang laat sudderen.

Oooh wat zonde! Doet me denken aan mijn schoonmoeder die mijn zorgvuldig geselecteerde (en dure!) varkenshaasmedaillons van haar bord aan haar irritante hondje voerde "want voor hem is het ook kerst"... 

afrodite05

afrodite05

23-12-2022 om 13:05 Topicstarter

MMcGonagall schreef op 23-12-2022 om 12:44:

Kastanjes en spruitjes met salie als bijgerecht. Om er vervolgens achter te komen dat kastanjes echt vies smaken en salie naar kerstboom.
Vergeten de oven aan te zetten zodat de aardappelkroketjes na 20 minuten nog koud zijn.
Neefje dat niets lust van de kerstbrunch en vraagt om een boterham met pindakaas, wat ik niet in huis heb.
Onverwacht succes, de pasteitjes waarin ik de helft van de specerijen was vergeten. Zo smaakte het tenminste niet zo raar gekruid (aldus de volwassenen met kleutervoorkeuren die ik gewoonlijk aan de kerstdis heb).

Haha, vooral die laatste vind ik leuk! Wel lastig lijkt me, rekening houden met lussiknie-mensen. 

watertoren schreef op 23-12-2022 om 11:16:

Ik kook graag en kan het ook best goed dus mislukt is er gelukkig nooit iets met Kerst. Wel heb ik een aantal jaren geleden eens als extra bijgerecht kant en klare haricot verts omwikkeld met ontbijtspek gekocht. Die waren echt niet lekker en maak ik voortaan zelf.

Die lijken me ook echt niet lekker en het is zo eenvoudig zelf te maken....

Ik heb een keer een toetje gemaakt naar een recept van Jeroen Meus met diepvries bosvruchten. Het was best lekker alleen het laagje bosvruchten was bekkentrekkend zuur 
Zelf doe ik er nu veel meer suiker in dan in het recept stond.

zo'n 10 jaar geleden was de hele familie bij ons voor kerstdiner
Ik had een ovenschotel met kip gemaakt maar de kip was niet gaar
Gelukkig nog genoeg andere gerechten op tafel

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.