Eten Eten

Eten

Curry

Van de week een curry gegeten waar cocosmelk in ging.
Ik vond die cocosmelk ontzettend overheersen 
Is er iets dat ik ter vervanging kan gebruiken?
Of heeft iemand een lekker recept voor curry, zonder cocosmelk?

je kunt een curry ook binden met een roux en dan bouillon gebruiken.
Je kunt ook een stukje van een blok santen gebruiken. Je kunt dan de cocos smaak veel subtieler houden.
Je kunt kookroom gebruiken.

minder kokosmelk gebruiken, wat je overhebt vries je in

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

08-06-2022 om 19:04

Gebruik een stuk van een blok santen in plaats van kokosmelk uit een pakje. Het restant kun je makkelijker en veel langer bewaren dan kokosmelk. Een kwart blok komt ongeveer overeen met 200ml melk (aanlengen met water) en vind ik zelf minder overheersend van smaak. Je kunt natuurlijk ook met minder beginnen, even proeven en naar smaak meer toevoegen.

Als je helemaal geen kokossmaak wilt is (kook)room een alternatief. Maar dat "hoort" natuurlijk niet in oosterse gerechten.

Edit: hetzelfde als Tuinfluiter al schreef dus

Je zou ook nog een ander merk kunnen proberen, ik heb zelf het idee dat het per merk verschilt hoe sterk de smaak is.

Mama-Inge

Mama-Inge

08-06-2022 om 19:40 Topicstarter

ik ben niet zo'n fan van cocos.
Kookroom kan ik ook nog eens proberen 

Ik gebruik nooit room of kokos in een curry, maar doe er standaard een flinke plens volle yoghurt in aan het einde. 
Niet meer laten koken ivm schiften. 

Vind ik zelf heerlijk. Romig, en toch wat frisser. Minder vet & machtig. 

Coreopsis schreef op 08-06-2022 om 19:04:

Als je helemaal geen kokossmaak wilt is (kook)room een alternatief. Maar dat "hoort" natuurlijk niet in oosterse gerechten.

Er zijn genoeg recepten voor Indiase curry's waar geen kokosmelk in gaat. Hooguit wat gewone room, maar dat niet eens altijd. 

Wat is dat toch, eerst maak je een speeci spyci gerecht en dan afblussen met room, cocos. Echt je kunt ook minder kruiden gebruiken, zelfde effect.

Dat binden kun je ook doen met meel. Maar voor mijzelf ik zo'n zo'n hekel aan gebonden sausen, gerechten, soepen. Doe mij maar oilig, waterig maar nooit gebonden. Of gepureerde soep, gadver.

Mama-Inge

Mama-Inge

09-06-2022 om 06:53 Topicstarter

zeefietser, het was een recept wat ik volgde en daar stond in cocosmelk 
Dus ja dat gebruikt 
Vandaar ook mijn vraag wat ter vervanging of een lekker recept zonder cocosmelk 

om hem minder pittig te maken kun je ook een lepel pindakaas toevoegen

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.