Eten Eten

Eten

Borrelhappen voor 16+?

Binnenkort geven wij een borrel. Meeste vrienden nemen hun kinderen (16+) ook mee en die mogen in een deel ban het huis hun eigen hangplek maken met hun muziek, fris en eten. Ik ga er geen drank neerzetten maar elke puber/jong volwassene maakt met hun eigen ouder zelf een afspraak over drank. Het geen doen om te controleren of er en hoeveel alcohol gedronken wordt. Bij de volwassenen staat namelijk wel drank (bier en wijn). Voor niemand is dat issue.

Ik zit alleen met het volgende: wat voor hapjes voor de pubers? Mijn pubers zeggen dat het totaal niet cool is om tijd te steken in hapjes. Dus stokbrood met iets of toostjes, kaas .. allemaal suf. (Mini)hamburgers is daarom dus ook zooo ouderwets (?). Nu kan er best een zak chips heen maar alleen chips vind ik wat karig en kaal. Iemand een idee wat nu soort van in is? 


Mijn tieners schuiven op feestjes pizza's in de oven en die delen ze. En de airfryer draait overuren met snacks. Tieners hebben trek, hoeven geen luxueuze mini-maatjes, die willen eten Bapaobroodjes zijn ook heel gewild! En grappig genoeg: mijn dochter (21) maakt ook altijd fruitsalade die dan heel hard gaat.

Lading bitterballen in' t frituurvet (of de oven) gooien?

Ik wed overigens dat bepaalde dingen misschien "niet cool" zijn, maar wel opgegeten worden als ze voor die pubers hun neus staan.

Bitterballen, mini frikadellen, mini loempia's en andere Bittergarnituur. Mini pizza's of pizzapunten. Wraps met zalm. Mini kaasbroodjes en sauzijnbroodjes. Gevulde eieren. 
Vooral ongezonde dingen die in 1 hap naar binnen kunnen vallen over het algemeen in de smaak.

Mini pizza’s zijn populair, maar vooral chips, en bitterbal/nuggets/mini frikandel etc (die je samen in een diepvriesverpakking koopt, vind ik zelf stiekem ook heel lekker 😁), maar vraag wat ze zelf lekker vinden 😁.
Ik zou er trouwens totaal geen problemen mee hebben om een paar zakken verschillende chips open te trekken in schalen en klaar. 
Wel lief trouwens dat je er iets speciaals van wilt maken, maar het gaat er om wat je 16+ bezoek lekker vindt toch?

Veel plezier alvast!

Ik zou gaan voor verschillende soorten chips en misschien iets zoets zoals popcorn (kan ook zout) of m&m’s of maltezers of zoiets

Het standaard puber dieet: zout zoet en vet…

Geven jouw pubers alleen chips aan als optie? Kunnen ze niet zelf nog wat andere dingen bedenken? 
En anders een flinke schaal bittergarnituur. 
En menig puber sleept toch frikandel/kaas/saucijzenbroodjes uit de supermarkt. Die heb je ook in mini dus misschien is dat een optie? 

Ik zou chips sowieso neerzetten en dan inderdaad airfryer /frietpan aan gooien voor diverse snacks.

Yep, inderdaad wat hierboven gezegd wordt (hier een 19-, 17- en 15-jarige in huis): 
- minipizzaatjes of zoiets in stukken: https://www.lidl.nl/p/baguette/p62356
- minifrikandellen en bitterballen
- kaasfingers of minikaassouffles
- chips. Veel. (Populair hier: paprika, sour cream & union en alles van Doritos)
- kip. Kluifjes, minisateetjes, balletjes, dat soort spul. 
- nacho’s. Misschien een schaal maken? 
- chocopinda’s, M&M’s, etc. 

De bruine fruitschaal toch gewoon? Uit de frituur of airfryer. Zorg dat er wat pizza’s liggen inderdaad, zak chips erbij en klaar

Ik denk dan ook aan frituur dingen, mini pizza's en nacho's met toppings en kaas uit de oven.

geef ze eemn budget en laat ze het lekker zelf kopen en klaarmaken.

Nachos met veel kaas uit de oven met guacamole en crème fraiche of sweet chili erbij.
Kan je ook bugles in dippen.
(Vega) knakworstjes in bladerdeeg.
En alles wat hierboven al is gedeeld niet te moeilijk. Mini pizza of gewoon in stukken geknipt is altijd lekker en vult wat meer. 

Pigs in a blanket inderdaad, stukjes wrap met zalm etc. Poffertjes.

sushi? 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.