Eten Eten

Eten

Bevroren bessen in baksel

ik ga een taart bakken met blauwe bessen en wil diepvriesbessen gebruiken. 
Moet je die eerst ontdooien? Lijkt me wel. 
Hoe zorg je ervoor dat ze de taartmix niet te nat maken?

Herriebuiten

Herriebuiten

22-12-2023 om 07:20 Topicstarter

het is een cheesecake.

Ik reken fruit in een cheesecake als vocht, dus ik zou dan wat aan de verhouding sleutelen. En de bessen gewoon bevroren meebakken, geeft geen problemen. 

Herriebuiten

Herriebuiten

22-12-2023 om 08:32 Topicstarter

ToetieToover schreef op 22-12-2023 om 07:36:

Ik reken fruit in een cheesecake als vocht, dus ik zou dan wat aan de verhouding sleutelen. En de bessen gewoon bevroren meebakken, geeft geen problemen.

Dank je voor de tip!

De blauwe bessen even omroeren met bloem, dat zorgt ervoor dat ze niet allemaal naar beneden zakken.

Herriebuiten

Herriebuiten

22-12-2023 om 10:49 Topicstarter

Teigera schreef op 22-12-2023 om 09:57:

De blauwe bessen even omroeren met bloem, dat zorgt ervoor dat ze niet allemaal naar beneden zakken.

Dank je voor de tip, dat zal ik doen.

Teigera schreef op 22-12-2023 om 09:57:

De blauwe bessen even omroeren met bloem, dat zorgt ervoor dat ze niet allemaal naar beneden zakken.

Deze tip wilde ik ook geven. Ooit iets gebakken met frambozen uit de diepvries. Toen had ik de frambozen eerst laten ontdooien. Zonde, want dat werd een kledderboel. Bij de herkansing heb ik ze bevroren (maar idd door bloem gewenteld) door het beslag gedaan en dat ging prima. 

Succes met bakken!

Ja, anders duurt het langer voor  het baksel op temperatuur is in de oven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.