Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Positieve zelftest, maar PCR test is negatief

Vrijdagochtend werd ik nogal belabberd wakker. Zelftest gedaan en die was duidelijk positief. Om praktische redenen (ziektebriefje voor werk en zo) liet ik in het ziekenhuis een PCR test afnemen. Gisteren kreeg ik het resultaat en eigenaardig genoeg was dit negatief. Opnieuw een zelftest gedaan en alweer 2 overduidelijke strepen. Ondertussen heb ik al heel wat symptomen gehad. Keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, koorts,... Ook mijn ouders met wie ik recent contact had, hebben ondertussen beide positief getest. Alles wijst er dus op dat het resultaat van de PCR test niet klopt. Toch hoor je altijd dat die 100% betrouwbaar is. Morgen probeer ik meer duidelijkheid te krijgen hierover, maar ondertussen was ik toch benieuwd of iemand van jullie dit al eerder gehoord of meegemaakt heeft.

Er is toch nooit beweerd dat die test 100% betrouwbaar is. Gewoon nog een keer testen?

Ik zou nog een keer gaan, geen enkele testmethode is 100% betrouwbaar. 

Anneke u

Anneke u

07-08-2022 om 09:14 Topicstarter

Ik neem morgen sowieso contact op met het testcentrum (huisarts is in verlof). Hier in België kan je, als ik mij niet vergis, geen 2 gratis pcr testen laten afnemen met slechts een paar dagen tussen. En om hier nu 50 EUR voor te betalen... Ik veronderstel dat ze wel een uitzondering zullen maken.

Ik heb daar een tijd terug de statistieken van gezien. Positieve thuistest negatieve pcr is in 56 (dacht ik) procent van de gevallen toch positief op Corona. Ook de pcr maakt fouten en hoewel dat niet veel voorkomt, moet iemand het bokje zijn natuurlijk.  Ik zou er met jouw verhaal vanuit gaan dat je positief bent. 

Het zal ook kunnen dat de test niet goed is afgenomen  natuurlijk.  Ik zou er even over bellen. Maar ga er idd maar gewoon  vsn uit dat je positief bent. Kan bijna net anders na het horen van je verhaal

Maar dat ziektebriefje krijg je toch ook wel als je ‘gewoon’ ziek bent?

Anneke u

Anneke u

07-08-2022 om 12:33 Topicstarter

Klopt. Maar mijn huisarts is nog 2 weken met vakantie. Dus moet ik naar een andere praktijk. Daarom leek het mij handig om een officieel positief testresultaat te hebben. Maar het komt wel goed...

Moet je tegenwoordig naar het ziekenhuis voor een PCR-test?

En een ziektebriefje? Woon je in België misschien?
Hoe dan ook heb je gewoon corona. Daar zou ik gewoon van uit gaan na twee zelftests en nauwe contacten die ook positief testen. Geen enkele test is 100% accuraat, ook de PCR niet..

edit:Ik lees nu dat je inderdaad in België woont

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.