Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Olympische sporters en corona

Hoe liepen de sporters die nu in Tokyo zijn Corona op? 

Je zou toch denken dat zij maximaal voorzichtig waren. Zou dat die éne omhelzing voor vertrek zijn geweest? Te close contact met een Japanse testafnemer? 

Ik snap dat niemand hier het antwoord heeft, maar het verbaast me zó, die positieve tests. Ik zou echt niemand in mijn buurt laten, de laatste twee weken voor vertrek. Dat zal voor hen toch ook gelden?

Misschien in het vliegtuig? De taxi? Complete isolatie bestaat niet.
Deels kunnen er ook nog valspositieve tests zijn. Juist als je een groep mensen test waar de vooraf kans op besmetting heel klein is, kun je meer valspositieven hebben dan terecht positieven.

Sophia_!

Sophia_!

21-07-2021 om 10:39

ik vroeg het me ook af. Ik lees net over een NL skateboarder die nu positief is. Opgelopen ergens in Tokyo. Dat moet dan toch bij de training of in het Olympisch Dorp ergens zijn gebeurt,  verder zitten ze in een bubbel. 

Zelfs al hou je je aan alle maatregelen en strenger dan dat, toch kun je door pech corona oplopen. Mij is het overkomen. Mede daardoor leek het mij al onmogelijk om het compleet buiten de deur te houden.
Wel lullig voor die sporters.

Sophia_!

Sophia_!

21-07-2021 om 10:58

Zeker heel lullig.  Ik vraag me af hoeveel sporters we aan het einde nog over hebben. Dit worden rare Spelen. 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

21-07-2021 om 11:21

Sophia_! schreef op 21-07-2021 om 10:58:

Zeker heel lullig. Ik vraag me af hoeveel sporters we aan het einde nog over hebben. Dit worden rare Spelen.

Dit ja. Er gaan er gedurende het toernooi natuurlijk steeds meer positief testen. Straks zijn de voorronden geweest en heb je nog maar een halve bezetting over in de finales. Ik hoop dat ze (als Spelen) het einde gaan halen, maar houd mijn hart vast als er nu al sporters afvallen wegens positieve test.

Sophia_! schreef op 21-07-2021 om 10:39:

ik vroeg het me ook af. Ik lees net over een NL skateboarder die nu positief is. Opgelopen ergens in Tokyo. Dat moet dan toch bij de training of in het Olympisch Dorp ergens zijn gebeurt, verder zitten ze in een bubbel.

Zij is 3 x positief getest, dan is het niet een vals positieve test. Wel heel jammer voor Candy, zij leek me echt een medaillekandidaat. 

Veel sporters hebben ook gewoon een relatie en kinderen. 

Ja zonde zeg van die Candy! 
Ik zou als ik de sporters was nu echt niet meer naar buiten durven. De individuele sporters hebben het wel makkelijker om hun kringetje klein te houden. Bij een  voetbal of handbalteam lijkt me dat toch heel lastig! 

las net dat de 2 nederlandse sporters en het staflid in hetzelfde vliegtuig hebben gezeten. Iedereen is voor vertrek ook 3 keer getest en nagenoeg allemaal ook ingeent. Er wordt nu gekeken wie daar vlakbij zaten in het vliegtuig. 

De twaekonda (of hoe schrijf je dat) Ogink is ook positief getest op corona. Ze zat in hetzelfde vliegtuig.

Sophia_!

Sophia_!

22-07-2021 om 21:59

Dit konden weleens geen leuke Spelen worden. Veel uitvallers uiteindelijk ben ik bang.

nu ook een verslaggever die op die vlucht zat, positief getest 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.