Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Long covid en angststoornis

Hey allemaal, 

Ik heb begin 2021 de diagnose long covid gekregen. Erg ziek geweest (geen zkh opname) en lange nasleep gehad. Na 2 maanden begonnen met een revalidatietraject met fysio/ergo/psycholoog. Over een maand loopt dit traject af, maar heb het gevoel er nog lang niet te zijn. Mede omdat ik midden februari opnieuw corona heb gehad en daar wederom alweer weken last van heb. 

Ik ben in een vervelende vicieuze cirkel beland. Omdat ik door de long covid vaak aanvallen kreeg van ineens niet lekker worden, zoals moeheid en misselijkheidsaanvallen, heb ik er een angststoornis bij ontwikkelt. Ik durf niet meer naar drukke plekken ivm prikkels, of uiteten/terras etc durf ik ook niet meer. Uit angst dat mijn lichaam het niet aankan en ik instort of over moet geven. Sinds mijn recente 2e besmetting ben ik weer zo moe dat ik zelfs niet op bezoek durf bij iemand of iemand in mijn huis wil ontvangen. En dat is jammer, want in januari heb ik een aantal dates gehad met iemand. Ik heb hem sinds midden februari niet meer gezien doordat ik nog steeds niet fit ben. We hebben nog wel appcontact, maar ik kan me voorstellen dat hij er binnenkort klaar mee is als ik steeds aangeef nog niet te kunnen afspreken. Ik weet dat de focus op mijn gezondheid prioriteit heeft ipv daten, maar na ruim een jaar ziekte baal ik. Ik baal dat ik niet kan leven, daten, leuke dingen kan doen, dat mijn leven stil staat en ik ziek thuis zit. 

Mijn psycholoog en ergotherapeut helpen mij hierbij, maar sinds midden februari ben ik weer als een pudding in elkaar gezakt en niks lijkt te helpen. Ik wilde hier gewoon even mijn verhaal kwijt, want ik heb niet veel mensen met wie ik erover kan praten en ik voel mij erg eenzaam. Ik heb de afgelopen weken geprobeerd weer in stappen dingen te ondernemen, maar daar kom ik steeds beroerder uit en ben afgelopen week weer volledig ingestort. 

ik heb momenteel zelf niet de energie om uitgebreid er op in te gaan, maar wil je vooral veel sterkte wensen

Op de corona pijler vind je ook een topic waar meer mensen met long covid, waaronder ik, schrijven. Dus als je behoefte hebt aan lotgenoten contact sluit daar gerust aan.

Ik herken hoe onzeker je er van kunt worden. Soms weet je gewoon niet meer wat je moet doen om vooruit te gaan en wat juist averechts werkt

AttentiveCobra73

AttentiveCobra73

03-04-2022 om 20:27

Sterkte TO 😘

https://nkcv.nl/

Mogelijk kunnen zij iets voor je betekenen. Lees vooral ook de recencies:

https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/overige-kliniek-nederlands-kenniscentrum-chronische-vermoeidheid-amsterdam-3021538/waardering

Mijn zeer positieve recencie stast er ook tussen (geen Covid).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.