Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Hoe vaak doe jij een zelftest?

Net terug van vakantie lees ik weer in de krant over doorgeven van Covid, terwijl je volledig gevaccineerd bent en geen klachten hebt. Nu was het best druk met toeristen waar ik was (in Nederland), ik heb wel vaak een mondkapje opgehad als het me te druk was, maar ik dacht, laat ik toch maar eens een zelftest doen. Die was negatief. Toen vroeg ik me af, dit was een logisch moment voor een zelftest, maar wanneer zelftest je nog meer? Met klachten word je geacht naar een teststraat te gaan. Dus hier een peiling, hoe vaak doe je een zelftest? Vaak, bijvoorbeeld omdat het moet voor je werk, af en toe, bijvoorbeeld voor een uitje, nooit, want wat een dure onzin....

Peiling

Wanneer doe je een zelftest?
149 stemmen
3%
19%
77%

Auwereel

Auwereel

12-08-2021 om 10:39 Topicstarter

Ik heb nu 2x een zelftest gedaan, één keer voor een bijeenkomst een paar maanden terug, toen dat weer mocht. En nu dus net naar de vakantie. Heel af en toe dus. Misschien meer als ik weer naar mijn werk ga ipv thuiswerkers.

JtM

JtM

12-08-2021 om 10:40

Nooit. Als ik geen klachten heb laat ik me niet testen. Ik heb me (gelukkig) sowieso heel de Corona tijd nog niet een keer hoeven te laten testen.

JtM schreef op 12-08-2021 om 10:40:

Nooit. Als ik geen klachten heb laat ik me niet testen. Ik heb me (gelukkig) sowieso heel de Corona tijd nog niet een keer hoeven te laten testen.

Nou dit. Ik heb mezelf ook nog nooit getest of laten testen. Ik heb geen klachten gehad. Ik ben ook niet in contact geweest met iemand met corona. Dus ik zie niet echt de noodzaak daartoe.

Ik ben volledig gevaccineerd en laatst had ik een verkoudheid (ik wist dat ik die van mijn kleinkind had gekregen, die nieste lekker in mijn gezicht). Voor alle zekerheid heb ik toen een zelftest gedaan. Die was negatief. Verkoudheid is allang weer over.

Ik werk inmiddels weer de helft van mijn werkweek op kantoor. No way dat ik mezelf steeds ga testen.
Ik test bij klachten bij een teststraat. (2 x in jaar tijd) En ik heb een paar testen voor toegang gedaan in juni. 

Eén keertje tot nu toe, na een BBQ van mijn werk, omdat ik de week erna mijn ouders weer zag en die absoluut niet wil besmetten. 
Dochter moet vanaf eind augustus verplicht zelftesten voor school.

Overigens heb ik getest hoe zo'n zelftest werkt... als je de test volgens de voorschriften doet, behalve dan het staafje in je neus doen (je doet het staafje dus níét in je neus, je test dus niet), dan krijg je een negatieve test, keurig met teststreepje. Lekker dan 

Dit heb ik uitgetest omdat mijn dochter zelf de test wilde doen, ik mocht niet kijken als ze het staafje in haar neus deed, en ik mocht al helemaal niet zelf dat staafje in haar neus doen. En leer mij pre-pubers kennen, die nemen nog weleens een loopje met je. Na bovenstaande test weet ik dus dat dochter verplicht onder toezicht die zelftest bij zichzelf af moet nemen, anders zegt die uitslag helemaal niks!

Ik heb mezelf nog nooit gezelftest. In de herfst heb ik me 1x bij een test straat laten testen omdat ik verkouden was, toen was ik negatief.

Sophia_!

Sophia_!

12-08-2021 om 10:45

Ik heb 1 keer een zelftest gedaan toen bij man en beide kinderen een corona-uitbraak was op het werk en ik bij mijn schoonmoeder op bezoek wilde gaan. Ik wilde toen niet het risico lopen om haar ongemerkt te besmetten.

Ik doe er af en toe een. Als ik me niet top voel en een afspraak heb, en nu omdat ik op vakantie ga (geen officiële test nodig want gevaccineerd).

ForsakenCod30

ForsakenCod30

12-08-2021 om 10:47

nog nooit

ook geen aanleiding toe gehad

Gisteren nog een zelftest gedaan en daarvoor 2 weken geleden, en die daarvoor 4 weken. Allemaal negatief gelukkig.

ik krijg voor mijn werk 2 zelftests per week, maar doe dat niet zo vaak. Wel als je niet in quarantaine of getest hoeft te worden, maar zijdelings wel te maken hebt gehad met. Dan gebruiken mijn man en kind die van mij. 

Heb nog geen zelftest gedaan en ook nog niet hoeven laten testen. Nog geen klachten gehad en nog geen noodzaak gezien voor een zelftest.

Ik heb nog nooit een zelftest gedaan, heb ze ook niet in huis. Bij klachten laat ik mij bij de GGD testen, en anders zie ik er het nut niet zo van in. 

Als iemand iets organiseerde en aan mij zou vragen of ik van te voren een zelftest wil doen heb ik er geen probleem mee, maar uit mezelf zou ik het dus niet zo snel doen!

SusannaT schreef op 12-08-2021 om 10:43:


Dochter moet vanaf eind augustus verplicht zelftesten voor school.

School mag het vragen, maar het niet verplichten.

Hier nog geen zelftest gedaan, ik heb zelf het idee dat vooral jongeren veel zelftesten, het helpt denk ik ook dat studerende jongeren die gratis konden bestellen, als je ze toch hebt liggen doe je ze sneller denk ik.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.