Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Hoe strikt zijn jullie nog met corona?

Gisteravond was dochter al moe, hoofdpijn en wat hees. Vannacht weer wakker en gloeien als een kacheltje.
Aangezien we vandaag een verjaardag hebben met kwetsbare / ongevaccineerde senioren, toch maar even een testje. En nog positief ook! 
Maargoed dat we een test hebben gedaan, maar aan de andere kant, ik hoor niemand meer die positief test. Ben ik nou het braafste meisje van de klas??? Kind wil natuurlijk woensdag naar het kerstdiner, als ze klachtenvrij is dan kan het precies. Maar waar is de rest met corona? Ze zal het vast op school hebben opgedaan, maar daar hoor ik niets.
Daarom de vraag, hoe strikt zijn jullie?


Met mijn huidige snotneus heb ik niet getest. Thuisblijven was ook geen optie, dus ik geloof het wel. Als ik echt ziek ben, ga ik wel testen.

Ik testte in oktober nog positief. Dus verwacht voorlopig even goed te zitten 

Voor een kort bezoekje aan mijn ouders om te mantelzorgen test ik niet meer. We komen dan toch niet langdurig dicht bij elkaar.  Volgende week met kerst komen ze hier eten en dat is een wat langer diens contact waarbij we dicht bij elkaar aan tafel zitten voor meer dan een uurtje.  Dan doen we wel even allemaal een test,  gewoon voor de zekerheid. 

Ouders zijn 80 plus en de een is nogal kwetsbaar. 

Ik ben om de haverklap snotterig (kind op kdv) en doe niet elke keer een test. Als ik echt ziek ben soms. Heb 1 voorzichtige vriendin en die vraagt dan of ik het doe.

Niet. Testen al een hele tijd niet meer. Doen het gewoon weer zoals voor corona. Als je echt ziek bent blijf je thuis en anders doen we gewoon ons ding. Ken eigenlijk niemand meer die test of moeilijk doet om een snotneus.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

17-12-2022 om 16:53

Zolang ik nog zelftesten thuis heb liggen zal ik blijven testen bij klachten. Indien positief dan blijf ik thuis. En ik ga met corona-achtige/griep/verkoudheidsklachten ongeacht de uitslag sowieso niet naar kantoor of op bezoek. Ik word zelf namelijk ook niet blij van een snipverkouden collega naast me, van een "gewone" verkoudheid ben ik ook een aantal dagen flink beroerd.

Paar weken terug waren we heel erg verkouden. Ik had geen test meer in huis maar we konden thuis blijven en dat hebben we dan ook maar gedaan. Gelukkig hadden we nog genoeg voorraad in huis. 
Ik steek liever niemand aan ook niet met een verkoudheid. Ik realiseer mij wel dat het voor de meeste mensen niet te doen is om steeds thuis te blijven.
Bij verkoudheid zou ik in dat geval wel testen als ik met een kwetsbaar persoon in contact zou komen.

nou hier vorige week vrijdag begon verkoudheid op te komen. Vanwege bezoek aan ziekenhuis test gedaan en negatief (kan ook zijn dat ik de test niet goed heb gedaan). Zaterdag behoorlijk snotterig en zondag voor de zekerheid toch nog maar een test en hartstikke positief. Dus gelijk maar werk afgezegd en in thuisisolatie gegaan. Eerlijk gezegd wel een paar boodschapjes gedaan, maar verder dus nergens geweest tot vrijdag. Ik ben dus ook heel braaf. Manlief heeft overigens nergens last van.
Het meest vervelende vond ik nog wel dat ik dus bijna niks kon ruiken en proeven.

Evaluna

Evaluna

17-12-2022 om 17:05 Topicstarter

Deze verjaardag is wel goed dat we niet zijn gegaan, wil niet dat dankzij dochter senioren in het ziekenhuis liggen. Echter als maandag de klachten (bijna) over zijn vind ik het wel sneu dat ze thuis moet blijven. Heb eigenlijk een beetje spijt van de test. 

Naar school vind ik anders dan bij ouderen op bezoek. Maar ik probeer sowieso alle bezoeken aan (kwetsbare) ouderen te vermijden als ik zelf verkoudheidsklachten en/of griepklachten heb. Ook als je dochter niet getest had zou ik haar hebben thuisgelaten bij deze verschijnselen.

Overal lopen snotterende, niezende en hoestende mensen rond, dus ik heb tegen mijn verkouden dochter gezegd dat ze zelf maar moet weten of ze test. Er liggen er hier nog wel een paar, maar het zal allemaal wel. 

Ik hou mezelf aan bijna alle maatregelen. Ik heb 2x corona gehad en ben daar erg slecht uit gekomen. Zoals het er naar uitziet ben ik voor het leven arbeidsongeschikt en er is óntzettemd veel wat ik niet meer kan.
Ik heb erg veel moeite dat mensen met ziekteverschijnselen tóch gaan werken. Als ik word aangestoken, gaat mijn weerstand nog verder omlaag en als ik weer corona krijg weet ik niet of mijn lichaam die klap kan opvangen.
Je weet niet of iemand kwetsbaar is of misschien thuis iemand heeft die kwetsbaar is. Hou je bacillen gewoon lekker bij je en hoest aub in je elleboog.

Collega testte vandaag positief na een etentje met het team afgelopen donderdag.. Ik begin zelf wat te hoesten en niet helemaal fit. Twee negatieve zelftesten, maar mijn zelftesten zijn vooralsnog altijd negatief geweest, ook als ik positief was. Ik zie het allemaal wel, komt nu wel bijzonder slecht uit. Dus vanavond heel vroeg naar bed en fingers crossed.

Ik heb zo'n beetje chronisch verkoudheidsklachten. Ik test als het anders voelt of erger wordt. Als ik zo om me heen hoor, test ik bovengemiddeld vaak, tot nu toe altijd negatief

Ik leef ook weer zoals voor corona. Voor een snotneus ga ik niet testen. Mocht ik echt ziek zijn dan zou ik dat wel doen. Ik was vanmiddag bij de Jumbo en kreeg het idee dat meer dan de helft van de mensen verkouden was.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.