Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

ScarceKudu74

ScarceKudu74

10-11-2021 om 11:01

Brandbrief vanaf de ic/ petitie

Net gelezen op AD (premium artikel):

Ic-artsen in actie voor betere zorg: ‘Er is niets gebeurd om op te schalen, daar worden we wanhopig van’


Twee intensivisten zijn een actie begonnen voor betere omstandigheden in de zorg.  Er worden miljoenen weggegooid aan de testmaatschappij, maar voor de zorg en vooral voor verpleegkundigen, wordt niets gedaan. Terwijl ze al jaren aan de bel trekken. Zij vinden het hoog tijd voor verandering van de zorgstructuur. Ik ben het helemaal met ze eens en wil ze graag steunen door de petitie te ondertekenen. Ik hoop dat dit massaal gedaan gaat worden: 

https://verzorgdezorg.nl/

Brandbrief: https://verzorgdezorg.nl/brandbrief/

Petitie: 
https://verzorgdezorg.nl/petitie/

Ik merk dat ik het moeilijk vind om hiervoor te tekenen terwijl ik echt vind dat er iets zou moeten gebeuren. Maar het is zo'n enorm lang verhaal met zoveel verschillende kanten en ik heb er zo géén inzicht in dat ik geen idee heb waar ik voor teken. Het is ook een actie van het zorgpersoneel zelf dus die zitten er middenin. 

Dat ze vertrekken vanuit de stelling: er zijn miljarden zijn uitgegeven voor ad hoc coronamaatregelen en dit had naar de zorg moeten gaan, verzwakt voor mij de oproep. Je kunt echt veel gemakkelijker incidenteel geld uitgeven dan structurele verplichtingen aangaan. Als er structureel meer geld naar de zorg moet, moet dat ook structureel ergens vandaan komen. Uit onze portemonnee namelijk. 

Getekend. Of het helpt waag ik te betwijfelen maar niks doen is ook niet echt een optie

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.