Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Aan welke regels heb jij je niet gehouden tijdens de pandemie?

Ik dacht naar aanleiding van een ander topic voor regels die niet voor mij gelden om even terug te kijken op de tijd van Corona. 
Ik vond zelf de avondklok het ergst en het meeste onzin. Ik ben vaak midden in de nacht hard naar huis gefietst. Alsof je een crimineel was in de nacht en je gewoon een gezellig avondje had gehad met familie of vrienden. Ik wilde geen boete krijgen dus daarom de longen uit mijn lijf fietsen. 
Wij hadden ook vaak meer mensen in huis dan wat mocht en we gingen ook vaak daar heen met meer mensen. 

En jullie? 


Ik heb me aan alle regels gehouden omdat ik op de IC midden tussen alle ellende zat. Ik zal die tijd en beelden nooit meer vergeten. 

Ik heb me grotendeels aan de regels gehouden, maar heb wel m’n kringetje mensen groter gehouden dan geadviseerd. Bij m’n ouders en zussen (inclusief partners en kinderen) kwam ik al die tijd over de vloer en vice versa. Deels uit nood overigens, want m’n ouders hebben al die tijd gefaciliteerd dat ik (met baan in het onderwijs) aan de slag kon blijven. Daarnaast is familie mij/ons zo dierbaar, dat we met z’n allen besloten hebben elkaars ‘bubbel’ te blijven in die lastige tijd. In diezelfde bubbel hebben we dus bijv. ook wel gewoon verjaardagen gevierd. 

Ik vond de avondklok ook wel heftig maar heb mij eigenlijk aan alle regels gehouden. Ik heb alleen één keertje wat meer bezoek gehad maar dat was dan 3 ipv 2 of iets in die trant. Ook al is er niemand in mijn naaste omgeving overleden aan COVID toch gebeurden er dingen die ik als heel heftig heb ervaren. Er werden babies geboren die ik pas na weken/maanden een keer mocht zien. En ook veel naardere dingen zoals een familielid dat ziek werd en in het ziekenhuis kwam te liggen, door de pandemie heeft ze van veel mensen geen afscheid kunnen nemen. Ook zag ik veel eenzaamheid om mij heen. Ik wilde vooral dat de pandemie zo snel mogelijk over was en dat ik mijn ouders en anderen in mijn omgeving niet zou besmetten.

Ik hield me over het algemeen wel aan de regels, maar bij die allerlaatste lockdown was ik er wel klaar mee. Toen heb ik wel meer bezoek gehad en hielden we niet meer echt afstand. 

Ik heb best wel wat coronaregels overtreden. 

Ik ben regelmatig samengekomen met meer mensen dan toegestaan. Ik heb nog nooit zoveel handen geschud als met oud en nieuw in coronatijd, ik weet niet of er toen een avondklok gold, maar daar heb ik me ook vaker niet aan gehouden. Ik heb regelmatig geknuffeld met vrienden. Ik heb, met uitzondering van de eerste weken, regelmatig met collega's op kantoor gewerkt, ook tijdens lockdowns, technisch gezien had ik best kunnen thuiswerken. De anderhalf meter is nooit in mijn systeem gekomen. En de mondkapjes heb ik ook niet op de vereiste manier gedragen. 

Waar ik me wél aan gehouden heb: thuisblijven bij klachten en toen ik na 2 jaar toch eindelijk corona opliep ben ik ook thuisgebleven tot de klachten over waren. 

Ik heb me gehouden aan alle regels, maar niet altijd aan de adviezen. Dus ik heb wel geknuffeld met mijn uitwonende kinderen bijvoorbeeld.

- Mondkapjes heb ik gewoon hergebruikt en zaten in mijn tas of jas gepropt. 
- Aantal gasten thuis waren et soms ook 6 terwijl het er maar 2 mochten zijn of zo iets. 
- Afstand heb ik me niet altijd aan gehouden.
- Elke keer handen wassen na thuiskomst zal ik ook niet altijd gedaan hebben.
- 1x na een besmetting (zonder klachten) q dag te vroeg uit isolatie gegaan. 

Officieel wel, ik mocht naar mijn werk en deed dat ook veelvuldig, met het ov. Ik had best thuis achter de laptop kunnen kletsen, maar besloot het op locatie te doen. 

ik hield me aan de regels incl avondklok. 1,5 meter afstand en niet veel zoenen en knuffelen houd ik graag in stand (behalve met mensen die dichtbij mij staan)
In het begin van de coronaperiode zat ik thuis met een huilbaby, ik kon weinig hulp vragen want wilde bijv ouders en de baby niet besmetten. Vriend heeft cruciaal beroep dus werkte gewoon. 
De laatste periode van corona weleens met meer mensen bij elkaar geweest dan toegestaan of geadviseerd.

- Handen wassen na thuiskomst

- De avondklok, meestal wel maar tsja soms moet je na je werk je beestjes die elders staan verzorgen en dan was het soms dikke pech hoor, ik liet ze niet verhongeren voor die domme klok

- Al die tijd mijn grootouders blijven zien. Geen greintje spijt van, want het waren de laatste jaren van mijn inmiddels overleden opa (niet aan COVID). Ook al die tijd mijn ouders (60+) blijven zien

- Mondkapjes deed ik herbruiken als ik niks anders bij me had en als het niet verplicht was droeg ik ze niet.

Waar ik me wel consequent aan hield:
- 1.5 meter afstand. Daar deed ik echt mijn best voor.

- Niet zoenen of handen schudden. Wat een verademing! Ik doe dat nu nog steeds niet trouwens, alleen als iemand me in de wurggreep neemt. Verder doe ik gewoon zwaaien en meestal nemen mensen daar genoegen mee.

- Thuiswerken.

- Bij verkoudheid/ziekte thuis blijven en testen op Corona.

- Prikken halen.

TanSwallow86

TanSwallow86

28-06-2023 om 22:52

ik heb mij overal aangehouden
Ik geef nu alleen mijn vader een kus als ik hem zie, ik hou nog steeds afstand en geef ook geen hand.
Ben best braaf

Mijn moeder is overleden aan (de gevolgen van) Covid en een vriend van me is nog altijd niet goed hersteld na een IC opname en een langdurig ziekbed en revalidatietraject. 
Ik denk dat je niet hoeft te raden of ik me wel of niet aan de regels gehouden hebt. En ook niet wat ik vind van anderen die besloten die regels aan hun laars te lappen.

Ik heb me aan alle regels gehouden. 
Enkele adviezen heb ik niet opgevolgd. Bijvoorbeeld mijn kinderen weg houden bij mijn ouders. Dat was niet houdbaar, mijn ouders hebben het risico bewust genomen. Wel bij de minste snotneus quarantaine isolatie alles. Uiteindelijk hebben ze het pas gekregen toen ze al 5x ingeënt waren en dat is zeer mild verlopen zonder gevolgen op de lange termijn. 

Ach ja, de mondkapjes. Die propte ik ook in mijn tas of zak voor hergebruik. Als je zag hoe mensen daarmee omgingen hadden ze weinig nut: onder hun neus, onder hun kin, even opzij als je moet niezen of hoesten, etc. 

De avondklok.. had vanuit werk ontheffing om over straat te begeven ivm onregelmatige werktijden in de zorg. 
Ik ben niet 1x gecontroleerd hierop savonds.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.