Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Hoe vind je een betrouwbare oppas?

Goedemorgen allen.

Weet iemand hoe je een betrouwbare oppas vindt voor een kindje wat nog niet kan praten? Alle verhalen/nieuwsberichten over afschuwelijke oppassers van oppascentrales hebben ons wat afgeschrikt maar we hebben de oppas nodig op een dag dat er verder niemand anders kan/wil Dus waar vonden jullie je oppas, wat voor vragen stel je? Vraag je bijv om een VOG? 


Misschien een gastouder?

Mijn oppas heb ik gevonden door in mijn netwerk rond te vragen. 'Hebben jullie een oppas?' 'Gaat dat goed?'. 

Wij hebben via een lokale facebookgroep een oppas gevonden. Meisje van 18 dat pedagogiek studeert en hier in het dorp bij de klantenbalie van de supermarkt werkt. Haar leeftijd (wat ouder dan 14/15) i.c.m. de studie en werk zijn voor ons goede signalen. Eerste indruk was goed en daarna hebben we de gok genomen. Maar ja, zéker weten doen we het niet. We hebben wel een camera op de slaapkamer staan (kind slaapt altijd als zij komt), dus rare acties m.b.t. kind zouden zichtbaar zijn.

Via een officieel gastouderbureau of professionele kinderopvang. Waarom is dat geen optie?

Vragen bij andere ouders. Wij deelden onze oppassen over en weer.

Wij hebben echt een topper gevonden door een online oproepje op een buurtplatform. Ze was wel erg jong toen ze startte (14) maar ze kwam direct heel betrouwbaar over, past al op bij andere andere adressen en geeft nog steeds iedere zaterdag hockey les bij peuters.

We zijn nu twee jaar verder en de kinderen zijn echt gek op haar. Inmiddels past ze ook soms bij een aantal vrienden op en heeft ze nu een stop op adressen die ze aanneemt.

Wat wij belangrijk vonden is dat haar moeder ook altijd thuis bleef toen ze moest oppassen, dat was op loopafstand vanaf ons huis. Mocht er iets zijn kon zij ook inspringen. Nooit nodig geweest maar gezien zij zelf nog maar 14 was vond ik dat wel een prettig idee. Nu maakt me dat niet meer uit.

Vraag anders eens rond bij anderen in de buurt met jonge kinderen wat hun ervaring is. Of wellicht heb je een buurmeisje / jongen waarvan je denkt dat het misschien een leuke oppas kan zijn?

via netwerk. Buurmeisjes, oudere kinderen van vrienden/kennissen.  Collega’s vragen.  Mijn dochters passen op bij vrienden van een collega van mij.  Dus actief rondvragen

Maar ik vind een oppas voor een keer wel anders als iemand die een standaard dag op je kind past. Mijn antwoord ging meer over het eerste. Bij dat laatste zou ik gaan kijken naar een gastouder of gewoon de kdv.

Envelop schreef op 04-12-2023 om 11:23:

Maar ik vind een oppas voor een keer wel anders als iemand die een standaard dag op je kind past. Mijn antwoord ging meer over het eerste. Bij dat laatste zou ik gaan kijken naar een gastouder of gewoon de kdv.

Oja ik ging uit van een avondje samen naar de film! Als het gaat om structureel dan natuurlijk kdv of gastouder oid

Zoals vroeger: via familie of vriendenkring. 

En als je niemand vind dan blijft 1 van de ouders thuis (of gaat het kind mee). Niets is belangrijker dan je kind. Hier vond ik oppas meestal via de kerk.

JtM

JtM

04-12-2023 om 11:49

Imo zit er inderdaad verschil tussen structureel een (of meerdere) dag(en) oppassen of een keer een avondje uit oid. 

Wij hebben voor een avondje uit via een Facebook groep een oppas gevonden. Ik heb een paar meiden op gesprek laten komen en goed gekeken naar hun omgang met zoon en mijn eigen gevoel. Een van die meiden sprong daar uit en zij heeft een jaar ongeveer op zoon gepast als wij een avondje weg wilden. Zij stopte er (helaas) mee en heeft toen een kennisje van haar aangeraden, wel een stukje jonger maar ze woonde maar 2 straten van ons af en haar moeder stond paraat mocht het nodig zijn. Ook hoefde ze zoon de eerste tijd alleen na een halfuurtje in bed te stoppen en verder niks te doen. Scheelt dat zoon een makkelijke inslaper is en zodra hij sliep hij ook echt sliep.

Helaas zit zij op het moment voor haar studie in het buitenland en is het nog maar de vraag of ze op korte termijn terug naar Nederland komt. 

De balletschool in je gemeente! Daar zitten vaak leuke pubermeisjes. Je zou aan de balletjuf kunnen vragen of ze een serieus meisje kan aanbevelen. ik heb zo een heel betrouwbaar meisje gevonden. Toen dochter zelf eenmaal puber was, is zij ook weer op die manier aan oppasadresjes gekomen.

Onze oppas was het meisje waar ik zelf vroeger op gepast had. En onze oudste zoon past nu op bij haar peuter. Jongens kunnen namelijk ook prima oppassen!

Daglichtlamp schreef op 04-12-2023 om 11:37:

En als je niemand vind dan blijft 1 van de ouders thuis (of gaat het kind mee). 

Ja duh  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.