Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Help! Wat te doen?

Gister met onze dochter naar de huisarts geweest vanwege uitslag in haar gezicht. Huisarts denkt lichte exceem en voelt dat haar klieren in de hals zijn opgezet.

Smiddags werd het steeds erger. En kreeg ze ook uitslag op haar voetzolen en handen. Dit heeft onze zoon ook gehad toen hij nog klein was. Hand, voet en mond ziekte. 


We hebben haar op de normale tijd op bed gebracht en na een uurtje begon het. Ze was zwaar in paniek en alleen maar overstuur aan het huilen. We kregen haar maar niet rustig. Om 23u nog maar een extra zetpil, hierdoor heeft ze een klein uurtje geslapen. Daarna was het weer mis. 

Om 01:15 de HAP gebeld, we zaten echt met de handen in het haar. We mochten langs komen. Natuurlijk was ze daar rustig en kalm. Dus weer naar huis met de bevestiging dat het de hand voet en mond ziekte is. Thuis heeft ze nog 30 minuten geslapen en sinds dien is ze weer zwaar overstuur aan het huilen. We krijgen haar niet rustig. We weten echt niet meer wat te doen. 

Ik wil morgen onze eigen huisarts weer bellen. Maar wat gaat die doen? Er is niks te doen aan dit virus. Zo gaat het ook niet. 

Hoe oud is ze?
Stomme opmerking misschien, maar op de hap was ze rustig, zeg je. Dus misschien helpt autorijden?

Beetje afleiden? Favoriete computerspel samen doen? Samen zingen? Beetje afhankelijk van de leeftijd wat te doen. Uitleggen wat het is, online filmpje over kijken? O, en zelf rustig blijven helpt ook maar dat is de moeilijkste. 

Vuurvlinder

Vuurvlinder

04-11-2021 om 04:56 Topicstarter

Vergeten te vermelden, ze is 1,5.
Nee, dat hebben we al geprobeerd. In de auto is ze ook super onrustig. Ze was daar gewoon heel erg onder de indruk van alles heb ik t idee. 

Zij kan zich alleen maar uiten met huilen, wanneer zij zich niet lekker voelt. Ik zou vooral de temperatuur in de gaten houden. Kinderziektes horen erbij. 

bij je op schoot, baby tv aan, uitzitten

Heeft ze ook aften in haar mond? Dat is super pijnlijk, dus logisch dat ze dan huilt. Daar is wel iets tegen te halen bij de apotheek trouwens, weet even niet meer hoe dat heet.

Nav Rosa Montana: geen pyralvex kopen tegen aften! Dat spul is superpijnlijk en de aften gaan er niet van over. Ik waarschuw maar even. 
Wij hebben Amerikaanse smeerseltjes (er woont familie daar) met lidocaine, dat helpt wel (de aften gaan er niet van over maar de pijn wordt minder). Zo'n soort verdovend spulletje, daar heb je wat aan, maar die liggen niet standaard in het schap vziw. Ik heb een keer bij de apotheek iets dergelijks gezien, dus kennelijk zijn dat soort middelen in Nederland wel verkrijgbaar, maar je moet er naar zoeken. 

Groeten, 

Temet

voor aften heb je dentinox 

---

---

04-11-2021 om 10:02

Temet schreef op 04-11-2021 om 09:12:

Nav Rosa Montana: geen pyralvex kopen tegen aften! Dat spul is superpijnlijk en de aften gaan er niet van over. Ik waarschuw maar even.
Wij hebben Amerikaanse smeerseltjes (er woont familie daar) met lidocaine, dat helpt wel (de aften gaan er niet van over maar de pijn wordt minder). Zo'n soort verdovend spulletje, daar heb je wat aan, maar die liggen niet standaard in het schap vziw.
Groeten,

Temet

Pyralvex werkt precies zo: verdovend, alleen doet het aanstippen even pijn. Komt door de alcohol. Paar seconden dus. https://www.mylan.nl/nl-nl/producten/zelfzorggeneesmiddelen/pyralvex





Hoe werkt Pyralvex:
Pyralvex heeft drie actieve ingrediënten:




  • Rabarberextract heeft een ontstekingsremmende en pijnverlichtende werking en wordt veel in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt;
  • Salicylzuur verdooft het wondje plaatselijk;
  • Alcohol ontsmet het wondje direct na het aanbrengen.



---

---

04-11-2021 om 10:03

Jojoju schreef op 04-11-2021 om 09:23:

voor aften heb je dentinox

en daar zit ook lidocaïne in. Hoef je niet eens voor naar Amerika

Vuurvlinder

Vuurvlinder

04-11-2021 om 10:37 Topicstarter

Niks hielp! Zelfs juf roos kon haar niet afleiden. 
Maar de tip van dentinox is geweldig! Het gaf haar direct verlichting. En ze ligt nu lekker te slapen op de bank! 
En ik snap dat het uitzitten is! Maar als je kind maar blijft huilen wordt je echt wanhopig. Met twee jonge kids zijn we echt wel wat gewend, maar zo erg als dit nog niet meegemaakt. 

Hopelijk komen we de dagen door met pcm en dentinox.

Wat fijn dat je een bruikbare tip kreeg! Sterkte en beterschap. 

Ik heb nooit aan Dentinox gedacht en het ook nooit gekocht omdat het wordt aangeprezen als een middel tegen pijn bij doorkomende tanden. Toen ik iets zocht tegen de pijn bij aften was dat voor mijzelf en bij mij kwamen er toen geen tanden meer door natuurlijk. Pyralvex daar heb ik dus wel ervaring mee en dat viel wat mij betreft in de categorie "meer last dan gemak". 

Als onze Amerikaanse tubetjes leeg zijn ga ik voor de Dentinox, bedankt voor de tip.

Groeten, 

Temet

Nu TO is geholpen heb ik nog wel een vraag. Ik had dus nog nooit van hand, voet en mond ziekte gehoord. Lees op thuisarts.nl dat het vooral kinderen treft (die heb ik niet) en niet volwassenen omdat die het vaak als kind al hebben doorstaan. Kan me allerlei kinderziektes herinneren, maar dit niet. Sinds hoe lang bestaat deze ziekte c.q. de virussen die dit kunnen veroorzaken...?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.