Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Dochter (16) brengt vriend stiekem mee naar huis in tussenuren

Hallo allemaal,
Ik lees al een tijdje mee op dit forum maar het is voor het eerst dat ik een vraag plaats.
Ik heb een dochter van 16, waar ik niet veel over te klagen heb. We hebben een goede band, zijn wel altijd eerlijk naar elkaar geweest en ze weet dat ze altijd bij mij terecht kan als er iets is.
Ik werk overdag en mijn man ook. Onze dochter is dan meestal naar school maar komt een paar keer per week naar huis als ze meerdere tussenuren heeft. Niks aparts zou je denken.
Vorige week hoorde ik van mijn andere dochter (14) dat zij pas thuiskwam en dat mijn oudste dochter boven (op haar kamer) zat met een vriend.  Volgens mijn jongste dochter kwamen ze toen snel naar beneden en deden ze een beetje raar.  Ik heb er (toen ik het hoorde) niets over gezegd met de gedachte 'het kan ook toeval zijn, ik wil niet die irritante moeder zijn die meteen van alles denkt terwijl er niks aan de hand is'. Gisteren zag ik (terwijl ze een trui aan het passen was) dat er een vlekje zit net boven haar borst, het lijkt wel een zuigvlek. Ook zag ik dat er aan de condooms in het nachtkastje van mijn man gezeten is, dit bevestigd wat ik als eerste dacht. Ik vind het niet erg dat mijn dochter thuis afspreekt met die jongen, maar ik vind het wel erg dat het allemaal zo stiekem moet. Ook twijfel ik of ik er iets van moet zeggen of dat ik beter kan wachten, misschien komt ze het zelf wel vertellen.
Wat zouden jullie doen?


Ik snap heel goed dat ze je niet verteld dat ze een jongen mee naar huis heeft genomen en wat ze gedaan hebben. Zou ik zelf ook niet doen, hoe goed de band ook is. Als moeder zou ik doen of mijn neus bloedde. 

wat moet ze dan zeggen?

Oh, mam. Ik neem mijn vriend tijdens een tussenuur mee naar huis want dan kunnen wij nog even snel wat seksen. 

Het is niet zo simpel want hoe moet ze dat dan brengen?

Het zou wel fijn zijn als ze laat weten dat ze een vriend heeft en jullie hem een keer ontmoeten. Wat ze verder precies met hem doet, hoeft ze niet met je te delen. Als je liever niet hebt dat ze tijdens een tussenuur mensen mee naar huis neemt, kan je dat natuurlijk zeggen. Je weet het nu immers van je andere dochter. 

wat is je probleem? Je wil van het begin af aan op de hoogte zijn als ze een vriendje heeft? 
je nadruk op die openheid en dat ze bij je terecht kan en dat je dit stiekem vindt, suggereert dat je van alle ins en outs in haar leven op de hoogte wil zijn. 
misschien wil ze haar liefdesleven voorlopig voor zichzelf houden. 

Heb je liever dat ze even snel in het fietsenhok haar broek laat zakken? 

Ik zie niet helemaal wat er stiekem aan is dat ze in een tussenuur naar huis gaat. Zo lang ze niet aan het spijbelen is.

Is het ook stiekem als ze een vriendin zou meenemen? Of geldt dat alleen voor haar vriend?

Goed teken dat er aan de condooms is gezeten

Zou alleen in algemeenheden wat zeggen

en verder als ze een leuke verkering heeft wel aangeven dat je het altijd leuk vind diegene te ontmoeten en welkom is een keertje mee te eten bijvoorbeeld.  

Ik zou alleen aangeven dat als ze iemand mee neemt ( wie dan ook), ze dat aangeeft. Maar dat is een vaste afspraak. Dat als ze thuis komt met iemand en we zijn er niet dat ze dat even door geeft. 
Net zoals wij aangeven als we thuis gaan werken. 

Hoera! Je dochter heeft seks!

Stel, je bent zelf weer 16, bent verliefd, of geil, en je neemt een jongen mee naar huis om te seksen. Hoe had jij gewild dat je ouders reageerden? 

Wat moet minder stiekem dan? Wil je dat ze op de bank in de woonkamer gaan liggen?

Joh ze is 16. 

Ik zou alleen zorgen voor condooms op een algemene plek en andere anticonceptie. Vanaf dat mijn broers jaar of 14 waren lagen er hier condooms op de badkamer. Als ze het willen doen, doen ze het toch wel en mijn moeder wilde nog geen oma worden.

Ik zie eigenlijk het probleem niet. Beter op je kamer seks hebben dan ergens buiten. Ze doen het toch wel. Ik zou wel een gesprek met haar aan gaan over bv de pil. Alleen met een condoom vrijen vind ik erg riskant.

Als ik je goed begrijp heb je problemen met het feit dat het stiekem gebeurd. Klopt dat?

Indien dat het is, maak het gewoon bespreekbaar met dochter. Geef de condooms een betere plek en geef aan dat jij het begrijpt en dat het prima is. Dat je het wel leuk zou vinden om de jongen te ontmoeten (en wees daar dan ook relaxed over). Het is nogal spannend om tegen je moeder te vertellen dat je 'het' doet met een jongen. Meestal komt dat voort uit de angst voor het onbekende: hoe zal mijn moeder reageren.

Kortom als het mijn dochter zou zijn (maar dat hangt natuurlijk af van wat voor relatie je hebt) dan zou ik een keer even samen wat doen en dan aangeven: ik heb de locatie van de condooms verplaatst naar:....  oh en ik zou het leuk vinden om je vriend een keer te ontmoeten en ik hoop dat hij lief voor haar is. Om vervolgens weer over te gaan op een ander onderwerp.

Stiekum??'????? Daar is niets stiekums aan, want je was er niet.....
En dat ze hem meeneemt is heel normaal hoor....! Liever thuis en met condoom, dan ergens achteraf....Zou met dochter wel de pil gaan halen.

Ted68 schreef op 05-04-2022 om 08:50:

Zou met dochter wel de pil gaan halen.

De huisarts ziet je aankomen, als ouder wordt je er gewoon uitgepraat door een goede huisarts, dit is iets voor een volwassen kind met haar behandelend arts.

Dan wordt er in dat gesprek, als de ouder weg is, gevraagd of het kind het zelf wil of niet en als kind niet wil komt die pil er niet. 

Ik zou het er wel over hebben met je dochter. Het hoeft niet stiekem, ze kan het gewoon melden. Als ze seks willen, doen ze het toch wel, maar een gesprek over waar de condooms staan en dat ze die mag gebruiken en ook een gesprek over de pil zou ik wel aanbevelen. 
Ik zou het prima vinden als ze alleen, met vriendinnen of haar vriend in tussenuren naar huis gaat, maar ik zou het wel willen weten. Niet dat ik plotseling thuiskom en wildvreemde mensen aantref.

Het is even schakelen, je kleine meisje blijkt ineens toch een stuk groter dan je dacht... Maar als je er even rustig en van een beetje afstand naar kijkt, dan is er eigenlijk weinig aan de hand. Ze ontwikkelt zich heel normaal, een vriendje met 16, en ze is/ze zijn verantwoordelijk bezig, want er worden condooms gebruikt. Ik zou inderdaad op een relaxt moment eens bespreken of ze eraan denkt naar de huisarts te gaan voor aanvullende anticonceptie. Overhandig haar pakje condooms voor op haar eigen kamer. En zeg dat hij van harte welkom is om eens mee te eten. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor hetzelfde geld is deze jongen geen materiaal om aan haar ouders voor te stellen . Ook geen punt van maken, hoe jammer je dat ook vindt. Hoe meer je gaat 'zeuren' hoe minder ze genegen zal zijn hem mee te nemen.
En als het weer uit is, alleen maar haar in je armen nemen en zakdoekjes, chocola en ijs verschaffen .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.