Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Wat helpt bij wagenziekte?

Ik ben op zoek naar jullie gouden tips bij wagenziekte. Jongste wordt redelijk snel misselijk in de auto en deze zomervakantie rijden we voor het meer dan 3 uur met de auto naar een bestemming. 


Dramamine....maar ik werd daar altijd heel slaperig van.

Als ik achterin zat te lezen (vertaald naar nu; schermpjes kijken), gegarandeerd wagenziek. Wat vroeger bij mij hielp: rustig/vloeiend/soepel rijden, voorin zitten en uit het raam kijken. Auto niet te warm. En zorg dat er iets lichts in de maag zit. 
Hopelijk valt het mee dit jaar! Drie uur is te overzien, je zou ook wat meer pauzes in kunnen lassen. 


Bij mijn dochter werkt Suprimal goed. Wel zo’n 1,5 uur voor vertrek innemen.

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar hoorde op mijn werk iemand praten over een soort armband met "magneet" die op een bepaald punt drukt. 

Suprimal werkt hier goed.
Die armbandjes die op drukpunten zouden werken, deden niets. Terwijl ik het verhaal nog zo mooi had verteld om het placebo-effect te maximaliseren.

Cinnarizine en een plastic tas voor de zekerheid. Sowieso niet lezen en druk doen maar naar buiten kijken of slapen en raampje wat open af en toe. Ik neem ook nog steeds een tasje mee om in te spugen als ik reis. In de trein nog eens meegemaakt dit jaar. Wat een ellende. 

Primatour werkte hier altijd goed.

Hier ook primatour. Werkt bij mijzelf èn mijn kinderen het best

een geel vies tabletje, weet de naam zo even niet meer maar volgens mij bij iedere apotheek te koop.

Enige wat helpt bij dochter (nu 7). Sowieso geen boek lezen/schermpjes kijken e.d.

Envelop schreef op 08-04-2024 om 22:57:

een geel vies tabletje, weet de naam zo even niet meer maar volgens mij bij iedere apotheek te koop.

Enige wat helpt bij dochter (nu 7). Sowieso geen boek lezen/schermpjes kijken e.d.

Dat is primatour.  moet je echt in één keer doorslikken anders is het heel goor

Naar buiten kijken (dus niet op een schermpje of in een boek). Wat wel kan is een luisterboek, muziek, podcast of iets dergelijks.

Bij mij werkt cinnarizine het best - Primatour en Suprimal werken voor mij niet, ook al zit er geloof ik ook cinnarizine in Primatour. Even uitzoeken. Verder: raampje open en soepel rijden (standje cruise control).

Uit de zijkant van de auto door het raam kijken maakt het vaak juist erger. Naar de weg voor je kijken is belangrijk. Daarom werkt voorin zitten zo goed. 

Muziek luisteren en voorin zitten als het te erg was hielp bij mij als kind het best.

Voorin zitten, hoog zitten zodat je de weg voor je goed kan zien, en geen enkel moment naar je handen kijken. Dus niet in je tas gaan rommelen, boek lezen, in het dashboardkastje gaan rondneuzen, je omkeren om met de achterpassagiers te praten. Alleen maar strak naar de weg kijken.

Bij een kind wordt dit lastig; ik zou zo vaak als nodig is stoppen en voorkomen dat het kind misselijk wordt, want dan krijg je haar niet meer de auto in. Ik zou gaan bespreken wat je buiten ziet. Praten over koeien en andere beesten en over het volgende tankstation waar ze een leuke winkel hebben en dergelijke. Speekselen is een van de eerste signalen dat ze kan gaan spugen.

Het is  een evenwichtsprobleem. Dus inderdaad strak voor je uit kijken (net als op de evenwichtsbalk). Geen prik drinken, zorgen dat je wel iets eet en zeker niet met een lege maag gaan rijden.
Als chauffeur rustig rijden, hard optrekken en remmen is vreselijk. En bij mij ligt het ook aan de auto. Ooit meegereden met de splinternieuwe Mercedes van mijn baas, dat was na 10min raak. Die veerde te goed (baas boos: dit is een hartstikke nieuwe auto! Ja je had beter een oude saab kunnen hebben).
Ik gebruik homeopathische middelen (cocculine) en dat helpt goed bij mij. 

Succes in elk geval!

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.