Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Trampoline

ik ben aan het overwegen om een trampoline te kopen. Misschien dat er anderen met ervaringen zijn.

Ik zie diverse prijzen voorbij komen. Van 200 euro tot soms 1.500 euro. Ik dacht aan een rechthoekige trampoline van sowieso meer dan 2 meter. Merk je veel aan het prijsverschil bij de trampolines?

Ik heb een kleuter en een peuter. Maar het plan is dat hij lang blijft staan. Er staat nu een klimrek dat plaats moet maken voor de trampoline. Wordt er bij jullie veel gesprongen?


Hier in de buurt heeft iemand een rechthoekige (prijs weet ik niet) ingegraven in de voortuin. Hun zoon en vrienden (einde basisschool) springen dagelijks. De andere kinderen uit de buurt mogen er ook gebruik van maken en doen dit ook het liefst dagelijks (onze peuter en dreumes ook) maar worden wat teruggehouden door ouders dat ze niet dagelijks bij hen in de voortuin mogen om ze ook wat rust te gunnen

Het wordt dus heeel veel gebruikt al enkele jaren. Het ingraven maakt de tuin minder rommelig en is veilig. Zorgt er ook voor dat de grote jongens trucjes kunnen doen met aanloopjes of ze springen van een verhoging.  Ze leggen er dan soms nog matten om heen. 

Wij hebben een grote ronde van Berg en die staat al zo'n 9 jaar. Hij is ingegraven en de kinderen springen er nog steeds op. Ik ben dus ook echt tevreden met de aanschaf, het kost best wat maar als er veel gebruik van wordt gemaakt is dat prima.

Ik zou wel voor een grote gaan (2 meter is best klein) als je er met meerdere kinderen op wilt springen. Die van ons is 3,5 meter doorsnede. Let erop dat bij de maat ook de rand waar je niet op kan springen wordt meegenomen.

Ook zou ik voor goede kwaliteit gaan (dus duurder). Die van ons hoor je bijv niet bij het springen, die van onze achterburen wel (je hoort de veren). Na 9 jaar is die van ons nog steeds prima. Wij hebben hem ook ingegraven omdat we dat veiliger vonden, maar omdat je anders (zeker bij een grote) zo'n heel groot net in je tuin hebt staan. Het ziet er mooier uit als hij ingegraven is.

Hier een berg trampoline van 3 meter, rond. Ingraven kan hier niet, hij staat op het terras. Prima trampoline, maar hij kraakt wel. Heb al van alles geprobeerd (draaien, karton onder de poten, 1 kant wat hoger, zandzakken op de poten, WD40 tussen de verbindingen, veren smeren), maar komt denk ik doordat er afschot in het terras zit en hij dus iets schuin staat. Vind dat toch wel echt een nadeel, was geen goedkope trampoline en had gehoopt dat hij geen herrie zou maken maar helaas. Verder wel tevreden over de kwaliteit. Hij staat nu al 4 jaar buiten in weer en wind zonder beschermhoes en ziet er nog steeds goed uit. Doekje over de rand en hij is weer als nieuw. Wel met een net er omheen, maar hij staat hier niet vol in het zicht. We hebben een hoekhuis en een stuk tuin langs de zijkant. Hij staat niet naast het huis, maar wel rechts van het huis in de tuin aan de achterkant zeg maar. Vanaf de bank zie ik hem niet als ik recht de tuin in kijk. Dan moet ik echt naar rechts kijken.

Wij hadden er één van 5 meter doorsnee, een ronde. Wel een grote tuin. Zoon heeft er tot hij een jaar of 16 was op gesprongen, toen was het eerder turnen dan gewoon springen. Dus zeker het geld waard. 

Bijtje82

Bijtje82

23-01-2022 om 11:08

Als het kan dan zeker ingraven. Dit is veel veiliger dan een losse trampoline. Ken helaas meerdere gevallen waar het goed mis is gegaan. Van breuken, tot erger. Zorg ook voor genoeg ruimte en een zachte ondergrond eromheen. 

Denk ook aan je buren als je een trampoline in de tuin zet. Mijn vorige buren hadden er 1 en dat ventje kwam telkens met zijn hoofd boven de schutting uit en dan was ik mijn privacy kwijt. Wat had ik een hekel aan dat ding.

watertoren schreef op 23-01-2022 om 11:22:

Denk ook aan je buren als je een trampoline in de tuin zet. Mijn vorige buren hadden er 1 en dat ventje kwam telkens met zijn hoofd boven de schutting uit en dan was ik mijn privacy kwijt. Wat had ik een hekel aan dat ding.

Dat vind ik ook vervelend. Bij ons staat hij daarom aan de straatkant bij de schutting

Mijn dochter wil ook graag een trampoline maar we hebben er geen plek voor. Onze tuin is erg klein. Er is plek voor een tuinhuisje en een tafel met een paar stoelen en dat is het. Gelukkig hebben we een speeltuintje in de straat waar ze kan spelen.
Als we de plek zouden hebben zou ik er zeker een aanschaffen voor haar. Ingraven is veiliger. En fijner voor de buren ivm hoog springen. Rechthoekig neemt minder plek in dan rond maar eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit denk ik. 
Een trampoline is wel iets wat lang meegaat en waar ook oudere kinderen nog gebruik van maken.

Wij hebben een ronde trampoline van 3,5 meter doorsnede. 
Een of ander Pools merk, niet te duur, maar ook niet de goedkoopste.
We hebben hem ingegraven. 
Het is een goede aankoop, mijn pubers springen er nog steeds op, maar er wordt ook veel op gehangen /gelegen. In de winter halen we het springdoek en de rand eraf, zo blijft die langer mooi. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

23-01-2022 om 11:55

De ingegraven trampoline stond hier al, toen ik het huis kocht... zo'n 10 jaar geleden. 
Er is veel op gesprongen en de kids doen het nog steeds regelmatig. Vooral omdat het geen sta-in-de-weg is, vind ik het prachtig. Al springen ze maar 10 minuten per week !

Met de verhuizing hebben we m weg moeten doen na zo'n tien jaar. Werd bijna dagelijks op gesprongen. Maar met mooie zomeravonden ook buiten op geslapen. Wat is er leuker dan onder de sterrenhemel slapen. 
Zou zeker een grote trampoline aanschaffen. Kans op ongelukken is dan kleiner. Een net vind ik schijnveiligheid. Kinderen gebruiken dat juist om in te springen. Beter leer je ze dat het punt om te springen in het midden van de trampoline ligt. 

Apiejapie schreef op 23-01-2022 om 12:00:

Met de verhuizing hebben we m weg moeten doen na zo'n tien jaar. Werd bijna dagelijks op gesprongen. Maar met mooie zomeravonden ook buiten op geslapen. Wat is er leuker dan onder de sterrenhemel slapen.
Zou zeker een grote trampoline aanschaffen. Kans op ongelukken is dan kleiner. Een net vind ik schijnveiligheid. Kinderen gebruiken dat juist om in te springen. Beter leer je ze dat het punt om te springen in het midden van de trampoline ligt.

Valt best mee hoor, dat springen in het net. Dochter doet en deed dat echt nooit, want ze weet dat dat gevaarlijk is. Dus ook met een net kan je je kind gewoon leren hoe ze een trampoline moeten gebruiken.

Bloempot

Bloempot

23-01-2022 om 12:45 Topicstarter

wij zullen hem niet ingraven. Maar wel even met de buren overleggen.

Ik zit zelf aan de Akrobat Orbit Above ground Trampoline 305x183 Antraciet, incl. veiligheidsnet te denken

Is dat groot genoeg om leuk te zijn. Op de website die ik bekijk is die 720 euro. Is dat reëel voor een trampoline. Of betaal ik dan echt de hoofdprijs. Ik heb er echt geen verstand van.

Dat is wel echt heel duur. ik heb voor onze trampoline van 3.05 meter doorsnee zo’n €360,- betaald inclusief net enz. Is een berg talent. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.