Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Speelafspraken

Hallo,

Mijn oudste zit nu een halfjaar op de basisschool. Ze heeft nu 2 keer een speelafspraakje gehad met het zelfde kind. Ze heeft het naar haar zin op school en vriendjes zegt ze. Ze komt zelf nooit met het idee om met iemand te willen spelen.. Is dit normaal? Op het schoolplein hoor ik toch veel kinderen die vragen of ze mogen spelen, dit maakt me wat onzeker 😬. Misschien heeft ze er ook gewoon geen behoefte aan hoor 😊. Iemand die weet of dit gewoon is ☺️? 
Alvast bedankt! 


Ja, niks geks aan. 

Dat kan gewoon hoor! Hier ook een kind dat op school lekker meedoet en met vriendjes speelt, maar er daarna wel klaar mee is. Zolang ze goed in haar vel zit zou ik me geen zorgen maken. Wat ik zelf nog weleens doe: een vriendje meevragen naar de binnenspeeltuin ofzo. 

Zolang ze er niet om vraagt, lekker laten. Kinderen in alle soorten en maten.

LawfulLark45

LawfulLark45

06-10-2021 om 11:47

Mijn dochter had ook nooit veel speelafspraken met klasgenoten. Vond ze nergens voor nodig zei ze altijd, want 'ze had die kinderen de hele dag al gezien'

Leahp

Leahp

06-10-2021 om 11:52 Topicstarter

Bedankt voor jullie reactie. Inderdaad zijn er allemaal verschillende soorten mensen en dus ook kids! Dan zien we wel als ze er mee komt, komt ze er mee en anders laat ik het gewoon.

moet dat in groep 1 al? Hoor die van mij er ook nog niet over..spreek wel eens af met andere vriendjes. Zie wel wanneer hij er mee komt

Als ik om me heen op het schoolplein kijk dan is dat heel verschillend inderdaad. Mijn kinderen (zijn nu 10 en 6) speelden op die leeftijd ook niet heel vaak. Later werd dat meer niks gek aan dus! Je kan het wel vragen aan kind eventueel? Dat ze het gewoon vergeet/niet durft te vragen bijvoorbeeld.
Op die leeftijd kan en mag je nog best een beetje helpen/begeleiden daarin. Maar inderdaad, alleen als ze het wil!

geniet ervan zou ik zeggen hahaha.

Mijn oudste sprak heel veel af vanaf de kleuterklassen. Nu groep 5 en ik zie dat het minder begint te worden, ongeveer 1x per week vindt ze nu prima en ze heeft nu ook wel haar vaste kliekje waar ze mee afspreekt, toen ze jonger was, was het elke keer wel weer een ander kind.

Mijn jongste van 5 heeft het naar zijn zin op school, heeft vriendjes, maar spreekt veel minder af. Voor hem hoeft het niet zo. Hij zit nu in groep 3 en heeft alles bij elkaar denk ik 10 keer afgesproken in zijn hele schoolcarrière, hij zegt dat het van zijn tijd afgaat waarin hij zelf met zijn playmobil kan spelen en boeken lezen. 🤣

Niks geks aan dus, ieder kind is anders.

Heeft ze speelmogelijkheden bij haar in de buurt? Ik zie bij nichtjes en neefjes dat er veel minder speelafspraakjes zijn als ze in de buurt meer vriendjes hebben.

Ik weet nog dat toen ik zelf net op school zat, dat ik anderen wel hoorden over 'afspreken' maar ik snapte niet wat dat inhield. Wat is dat? Wat spreken ze dan af?
Ik vond dat ook best spannend, maar mijn ouders hebben dat wel gestimuleerd. Ik was sowieso wel een kind dat een beetje gestimuleerd moest worden om nieuwe dingen te doen. Nog steeds, al lukt het me met de jaren steeds beter. 
Niet iedereen heeft evenveel behoeft aan speelafspraken. Je zou wel eens aan je kind kunnen vragen of ze wel wil spelen met vriendjes. Vragen anderen ook nooit aan haar om te spelen? Soms heeft het ook even tijd nodig, zeker in het begin.

niks mis mee en zeker niet opdringen maar wellicht wel goed eens te polsen waar het in zit. Mijn oudste vond het heel spannend om bij andere te spelen maar bleek wel graag hier te spelen. Toen ze door had dat dat helemaal prima was vroeg ze af en toe een vriendinnetje mee naar ons en nu na een jaar durft ze bij 2 meisjes ook daar te spelen. 

dan

dan

06-10-2021 om 12:22

ik zou me er niet druk om maken als ze het naar haar zin heeft op school en daar met kinderen speelt. Zo lang zit ze nog niet op school, dat scheelt vast ook. 

CuddlyReindeer95

CuddlyReindeer95

06-10-2021 om 12:26

Hangt enorm van het kind af. Mijn ene kind had in haar wenweek al speelafspraken, de ander pas in groep 2. En die had er ook toen nog weinig behoefte aan. Dit zijn twee uitersten, denk ik, maar zolang het kind met plezier naar school gaat zou ik me geen zorgen maken.  

Lady-Voldemort schreef op 06-10-2021 om 11:47:

Mijn dochter had ook nooit veel speelafspraken met klasgenoten. Vond ze nergens voor nodig zei ze altijd, want 'ze had die kinderen de hele dag al gezien'

Heerlijke uitspraak!

Afspreken komt meestal. Jongste vond het eerst ook eng, ik ben nogal eens meegeweest.
De oudste heeft soms wat bevestiging nodig, dat zij ook kan spelen en dat ik haar wel ophaal. 
En vaak is het thuis ook gewoon oke.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.