Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Recente ervaring Puberteitsremmers, te vroege puberteit

Heeft iemand ervaring met Puberteitsremmers vanwege een te vroege puberteit? Ik vind op het forum hele oude berichten hierover. Onze dochter van 7 zit te vroeg in de puberteit en we staan nu voor de keuze om het wel of niet te remmen met Puberteitsremmers.
Ik maak me zorgen dat zij het sociaal emotioneel niet aankan om eerder dan de rest te ‘veranderen’ en tegelijkertijd ben ik bang voor de (lange termijn) bijwerkingen van de medicatie. Wie heeft raad?

Jongste dochter hier ook. Maar we kwamen erachter toen ze net 8 was. Dus volgens de huisarts loopt ze wel voor, maar willen ze er niets aan doen. Ik weet ook niet of we het dan wel gedaan hebben.

ze zit in groep 5 en is de grootste uit de klas. Ze is echt lang. Ook is ze snel met wisselen van tanden en kiezen waardoor ze snel een beugel krijgt en zou het kunnen dat ze met 9 jaar gaat menstrueren. Ze heeft borstgroei en scheert, ze is nu net 9, haar eigen oksels, want dat is anders erg opzichtig. Dat vindt ze vervelend, daar krijgt ze vragen over. 
Het is belangrijk dat we veel met haar praten en dit blijven bespreken. Ze wordt vaak overvraagd vanwege haar lengte. Dus dit moeten we goed in de gaten houden.

Geen medicijnen hier dus maar de andere kant.

Ik vind dat er nog té weinig onderzoeksresultaten zijn om hierover een goed advies te geven en zou dit mijn dochter niet zo 1,2,3 laten gebruiken. Ik lees vooralsnog meer nadelen dan voordelen, laat ik het zo stellen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.