Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Nachtje weg met 6 jarige dochter

Zoals te titel al aangeeft wil ik graag een nachtje weg met mijn dochter en als het bevalt willen we hier een traditie van maken. Een echt moeder-dochter uitje!

Nu is mijn vraag of iemand tips heeft qua hotel of andere accommodatie gericht op jonge kinderen? Zolang het in Nederland is maakt het mij niet uit welke locatie.

Alvast bedankt voor het meedenken! ☺️


Gaat het alleen om het nachtje hotel? Of wil je in de omgeving nog iets leuks doen? Qua hotel maakt het niet zoveel uit. Mijn kinderen vinden wel een uitgebreid ontbijtbuffet erg leuk. Er zijn ook hotels met een zwembad, misschien vindt ze dat leuk?
Maar wel een heel leuk idee!

Bijtje82

Bijtje82

17-08-2022 om 10:32

Er zijn geweldige bijzondere plekken om te overnachten. Zoek daar eens op. Bijvoorbeeld in een tipi, boomhut, vliegtuig, vuurtoren etc. Zo hebben de overnachtingen altijd een speciaal tintje ipv gewoon een bed in een kamer.

Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit, je kunt overal wat leuks van maken. Ik zocht altijd een stad uit met een bioscoop, of een pretpark, zwembad of dierentuin of zo. Accommodatie boeide niet zo. Ja, dochter wilde graag een bad want dat hadden we thuis niet. Verder was samen in een groot bed, zeker op die leeftijd, al geweldig. Ik ben wel fan van Fletcher, vanwege het ontbijt, dat vonden de kinderen ook altijd fantastisch, dat ze mochten eten wat ze wilden. Maar dat kan ook in andere hotels natuurlijk. Maar van Fletcher is er altijd wel een voucheractie waarmee je lekker goedkoop weg kunt.
Ik zou vooral kijken naar wat leuks te doen in de buurt.

En als je echt een bijzondere plek wil om te overnachten kun je daarop zoeken. The sky is letterlijk the limit, want je kunt zelfs overnachten in een oud vliegtuig.

Bij stay okay kun je ook met kinderen overnachten. Moet je wel een privé kamer boeken en niet op een slaapzaal.
Er is dan ook een ontbijtbuffet. Bij sommige locaties moet je dat er los bij boeken, bij andere zit het bij de prijs erbij in.

Of via vakantieveilingen of zo iets voor twee personen voor een leuke prijs boeken. Wel even kijken of je dan niet beide 18+ moet zijn.

Leuk idee trouwens om ook eens met mijn dochter te doen. Die is nu zeven. Maar we hebben voorlopig ook genoeg gedaan.
Ze is een dagje met mij op stap geweest, een dagje met papa, we zijn een weekend weg geweest met mijn ouders en zus, zwager, neefje en nichtje, ze is op kamp geweest, we zijn nu als gezin op vakantie en ze heeft nog kindervakantieweek de laatste week van de vakantie. 

Chipsmonster

Chipsmonster

17-08-2022 om 10:45 Topicstarter

Wat ontzettend leuk al die enthousiaste reacties zo snel! Bedankt.

En we zijn niet zo moeilijk, mijn dochter wilt graag naar de film en ergens kunnen spelen. Ik denk dat de quality-time met z'n tweeën al heel veel waard is!

Naar Fletcher ga ik eens kijken, zeker de moeite waard met een voucher inderdaad. 

Geen tips, wilde alleen zeggen dat ik het een leuk en lief topic vind

Chipsmonster

Chipsmonster

17-08-2022 om 11:29 Topicstarter

Jij ook bedankt voor je compliment Lieveheersbeest, lief dat je de moeite neemt om een berichtje te plaatsen!

bonte wever Assen
Kun je zwemmen
Balorig speelpaleis 
En er is een bioscoop de kolk 😀

Ik ben twee keer met dochter weggeweest toen ze jonger was (en grote broer met zijn vader op sjouw was), een keertje naar Texel waar we twee nachten in een B&B zaten (in een snoeperig huisje). Heb toen een fiets met kinderzitje gehuurd (ik heb geen rijbewijs) en onder andere Ecomare bezocht, wat een echte aanrader is met een jong kind. 
En ik ben een keer met haar naar Den Haag geweest en overnachtte toen in een jeugdherberg (StayOkay), inderdaad toen een privékamer (met stapelbed) genomen, ontbijtbuffet zat erbij in. Toen naar het strand en naar Madurodam geweest. 

JtM

JtM

17-08-2022 om 12:39

Een nachtje in het Efteling hotel slapen? Je hebt dan ook 2 dagen toegang tot het park.

En in België heb je het plopsa hotel met themakamers, schijnt ook een super leuk hotel te zijn.

Ik ben wel eens met mijn dochters naar een trekkershut geweest. Lekker kneuterig op een camping. Spelletjes mee, of wat knutselspullen. En dan samen in de supermarkt lekkere dingetjes uitzoeken voor het ontbijt en een tijdschrift oid. Zo simpel, maar zo gezellig.

Saila schreef op 17-08-2022 om 12:41:

Ik ben wel eens met mijn dochters naar een trekkershut geweest. Lekker kneuterig op een camping. Spelletjes mee, of wat knutselspullen. En dan samen in de supermarkt lekkere dingetjes uitzoeken voor het ontbijt en een tijdschrift oid. Zo simpel, maar zo gezellig.

Ook leuk ja. Je kan het zo gek maken als je zelf wil natuurlijk...

Dochterlief is intussen volwassen, en zit nu tijdelijk in het buitenland. Als ze terug is gaan we naar de musical Aladdin, en dan logeren ergens in Scheveningen. Dat kost wat, maar we houden allebei heel erg van musicals. En ik heb haar bijna een jaar moeten missen als ze weer terug is, dus dan mag wel gevierd worden dat ze er weer is!

Maar ik had onze kinderen vroeger ook een groot plezier gedaan met een overnachting bij de boer. Stond wel op de planning maar is er nooit van gekomen. Stom, achteraf .

Hotel Zuiderduin in Egmond, zwembad, indoorspeeltuin en aan het strand. 

Kijk voor originele overnachtingen eens op vipio.nl. Geen aandelen wel enthousiast door de diversiteit die ik daar zie en originele slaapplekken. 

Leuk idee to. Zijn man en ik ook van plan met kinderen apart als ze net iets groter zijn en budget het toe laat  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.