Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Ervaring magnesiumolie

hallo allemaal,

Mijn zoontje van 4 heeft night terrors en veel last van groeipijn. Ook is hij vaak ziek en moe. Wij hebben al meerdere onderzoeken laten doen maar hier komt steeds niks uit. Ik vroeg mij af of er iemand ervaring heeft met magnesium olie bij jonge kinderen met slaapproblemen en of groeipijn. Op het internet lijkt het een wondermiddel maar ik kan mij het niet goed voorstellen.

Wat is jullie ervaring met magnesium olie? Merken jullie echt verschil?

Ik heb het weleens zelf gemaakt door magnesiumvlokken op te lossen in een beetje water en het wordt dan een vettige substantie

Maar op mijn vel gesmeerd hielp het niet tegen de scheenpijn. Ik heb het ook niet herhaald. Het maakte je huid wel vettig/kleverig. Je moet het echt met zeep en water eraf spoelen. Ik had toen een bus vol gekocht bij Bol maar het helemaal weggegooid. Nog niet zo lang geleden trouwens.

Ik heb weleens een wetenschapper aan het woord gehoord die daar onderzoek naar had gedaan en hij zei dat maar heel weinig door de huid kan worden opgenomen en dat je het beste tabletten kan slikken. Dat is dat het effectiefst.

Wat ontzettend vervelend voor je zoontje en jullie zelf natuurlijk! Ik heb zelf in m'n zwangerschap magnesiumolie gebruikt (gewoon zo'n kant en klaar spray) tegen rusteloze benen. Dat werkte heel goed. 

Maar ik vraag me af of je niet beter de route huisarts kan bewandelen? Night terrors hebben ook vaak te maken met teveel prikkels. Is er al een slaapritueel?

Geen ervaring met de olie, wel met een kleuter met dezelfde klachten. Night terrors hangen hier echt samen met prikkels/slaapgebrek. Powernapjes en balans zoeken in rust en activiteit op een dag helpen hier het beste.
Hoeveel slaapt je kind? Hoe zien de dagen eruit?

Hier helpen magnesiumtabletten goed tegen groeipijn. Mijn zoon (bijna 8) had er soms wel 3 keer per week last van, tot het wanhopige aan toe. Paracetamol werkte dan vaak goed, maar ik wilde het uiteraard liever voorkomen. Nu hij om de dag magnesium krijgt (van iedere dag kreeg hij wat last van zijn buik) heeft hij vrijwel geen spier- en groeipijn meer, terwijl hij hele dagen aan het rennen en voetballen is. 
Bij mijzelf werken tabletten (400mg) ook veel beter dan olie. Succes ermee! 

Magnesiumolie brandt erg op mij huid. Ik weet niet hoe het zit bij jonge kinderen. Zelf heb ik liever tabletten. Neem magnesium malaat, dat wordt beter opgenomen dan magnesiumoxyde.

Kpo89

Kpo89

07-08-2022 om 09:06 Topicstarter

qua prikkels en ritme houden wij ons al aan een aardig goed schema. Wij hebben een vast slaapritueel. Weinig schermtijd. Sowieso niet 2 uur voor bedtijd. Slaapt onder een verzwaringsdeken 

Hij ligt van 19.15 tot 7.15 op bed
De night terrors heeft hij al sinds hij 6 maanden oud is. Hij is ook hoogsensitief dus prikkelverwerking is zeker lastig voor hem maar volgens mij kunnen wij hierin niet meer doen dan wij al doen 

Als mijn stiefdochter dat heeft smeren we haar benen in met een gel waar ibuprofen in zit, dat is van de Etos en werkt prima. 
https://www.etos.nl/producten/etos-spierbalsem-ibuprofen-5%25-75-ml-110500065.html 

Werd overigens door de huisarts aangeraden. 

Voor de nachtmerries: zorg dat er vooral veel rust voor het slapen is, geen tv en tablet en even een goed moment om de dag te verwerken. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.