Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Budget kinderfeestje

Hoeveel geven jullie uit aan een kinderfeestje? Ik merk dat bij mijn zoontje dure activiteiten worden gedaan van zo'n 20 euro per kind. Wij vieren feestjes meestal thuis omdat we maar 1 auto hebben en zijn daardoor een stuk goedkoper uit. Vraag me of het elders ook zo gebruikelijk om.zoveel geld uit te geven.


Hier vieren we al jaren een slaapfeestje met +/- 10 kinderen. Ik ben daar ongeveer €200 euro aan kwijt, dus die €20 euro klopt helemaal hier.

Dochter is begin januari jarig. Ik organiseer zelf het feestje, vind ik geweldig. Ik knutsel spul in thema, maak een speurtocht in thema met een klein prijsje als schat. We eten pannenkoeken die ze mogen versieren. Kind of 8 a 10 zal er komen. Denk dat ik in totaal misschien €50 kwijt ben? 

Desideria schreef op 15-12-2022 om 19:11:

Hier vieren we al jaren een slaapfeestje met +/- 10 kinderen. Ik ben daar ongeveer €200 euro aan kwijt, dus die €20 euro klopt helemaal hier.

200 euro aan een slaapfeestje? Aan wat dan?

Ik vind een heel duur kinderfeestje onzin. Hier is het budget maximaal 100 euro per kind. Duurdere activiteiten is hier dus minder kinderen uitnodigen. Keuze is dan aan het kind wat hij of zij wil. Alleen hebben wij dit jaar een hoger budget voor onze puber. Zij heeft al twee jaar geen feest kunnen geven door COVID-19. Dit jaar wil ze graag de hele klas uitnodigen voor een feest. Dat vinden wij prima. Dan kan ze mooi inhalen wat ze gemist heeft de afgelopen jaren.

Wat jij wilt dat het kost. 
Ik deed meestal thuisfeestjes met zes kinderen en heb geen idee wat ik kwijt was.

Hotelcake, slagroom, gekleurde hagelslagjes om zelf "taartjes" te maken.
Ranja en water.
Chips (geen popcorn, dat krijg je amper uit je vloerkleed).
Knutselmateriaal.
Speelmateriaal is er altijd wel.

Voorbeeld: Griezelfeestje. 
*WC-papier om je vriendje in te pakken als mummie. 
*Emmer macaroni met groene kleurstof (heksensnot) en grabbelcadeautjes er in.
*Muizenvallen, garneeramandelen en sneldrogende klei om een afgeflapte heksenvinger te maken.

Leuke dvd voor als je het niet meer weet.

ja hier is dat ook wel gebruikelijk en of het duur is ligt aan wat je gewend bent en wat je gaat doen, ik vind dat niet duur. Ik vond als kind thuis feestjes nooit veel aan, en omdat we klein wonen begin ik er ook niet aan. Hier is het gebruikelijk dat de genodigden zelf naar de locatie komen en weer opgehaald worden, hier ook 1 auto. Of we gaan met het OV. Hier zijn de kinderfeestjes gewoon 1 van de uitjes die we doen. Leeftijd van de kinderen speelt ook mee natuurlijk. 

Caroline, kijk toch niet naar wat anderen doen! Elk feest is waardevol op zijn manier! Al spelen de kinderen verstoppertje in huis. Doe niet mee met trends die je niet liggen of aankunt.

Veel plezier en veel eenvoudige maar superleuke dingen gewenst.

Die ene keer dat ik in groep 8 buiten de deur ging, met drie extra knullen, was de eerste keer "dat die niet van mij waren". 

Stripmuseum (oude locatie Westerhaven) en pizzeria Napoli. De pizzeria had ik besproken om 17:00 uur. 

Om 15:30 uur belde ik of ik meteen om 16:00 uur kon komen. "Trek je het niet meer? Geen probleem", was de vrolijke reactie.

Daar veranderden de mormels gelukkig weer in menselijke wezens en werd het nog gezellig.

Hier zijn prijzen als 20 euro per kind niet ongewoon in de omgeving bij mijn oudste. Monkeytown kan niet meer, niemand zal er wat van zeggen als je het doet hoor maar de kinderen vinden dat niet bizonder meer en sowieso zijn ze er wel op uitgekeken inmiddels. Met vriendjes gaat het nog wel maar ik zou de oudste niet meer mee nemen voor een middag Monkeytown als de andere 2 kinderen niet mee gaan. Dan heb ik het over de leeftijd 7/8/9 (groep 5). Ze gaan naar het klimbos, vr gamen, lasergamen, schaatsen, taart bakken ed. 

Wij zijn de enige die nog een soort van thuis feestje doen. We huren de binnenruimte van een speeltuin, maken spellen in thema (Minecraft, Pokemon, Among us oid), hebben lekkers (in thema) maar meestal ook eten (pannenkoeken/patat) en ze krijgen een goed gevulde goodiebag (in thema) mee naar huis. Ik ben per kind minder kwijt maar er gaat echt heel veel tijd in zitten. Bij pokemon thema maak ik dan bv cakejes in een pikahu hoofd vorm, Koekjes in pokemon vorm, het uitdeel rolletje mentos in de goodiebag heeft een wikkel met een pokemon er op. Een pin the tail spel wordt dan met het vuur op de Charizard staart. Dus echt heel veel moet zelf gemaakt worden. 

Voor de jongste 2 kinderen zijn thuisfeestsjes nog heel gewoon, doen wij ook nog thuis. Het zijn nog kleuters en ik denk dat vanaf groep 4 dat wel anders wordt. Maar ook die feestjes zijn vaak best uitgebreid (laatste waar een van mijn kinderen was was inclusief een professioneel die kwam schminken en een gehuurd springkussen) of met iets dat je niet zomaar thuis doet (met porselein stiften je eigen eet set versieren en afbakken, vulkaan maken die je kan laten uitkomen ed. 

De standaard ligt hier nu echt hoger dan in mijn jeugd heb ik het idee. 20 euro per kind is niet gek en mensen die er minder kwijt aan zijn zijn er vaak veel meer tijd aan kwijt om er echt iets leuks van te maken. Het feestje van een vriendin waar ik bij was in een niet afgehuurd speeltuin (dus buiten) die door de regen een beetje in het water viel heeft overigens echt geen kind een onvertogen wordt over gezegd en ze hebben allemaal heel leuk gespeeld. Dus vanuit de kinderen is het niet zo dat ze gek op kijken als je feestje minder duur of uitgebreid is. Vanuit ouders heb ik ook niet het idee dat anderen ergens op neer kijken of dat ze elkaar proberen te overtreffen. Iedereen praat altijd heel leuk en enthousiast over de feestjes van anderen. 

Ik ben dit jaar 150e kwijt voor een feestje met 8 kindjes. Is op locatie, met hele leuke activiteit en daarna een (georganiseerde) quiz met ijsje,  friet met snacks en een snoepzak. We zijn de hele middag onder de pannen, en ik hoef alleen te verschijnen en achteraf niets op te ruimen. Heerlijk!
Dus 20e ben ik bijna kwijt, maar dan is ook alles verzorgd. 

Als je ook iets buiten wilt doen, kun je een (GPS-)speurtocht overwegen. Leuk voor plm 8-11 jarigen. Zelf uitstippelen met een 'schat' op het eind (ijsje oid) Wij zijn ook altijd thuis gebleven ivm 1 auto en klein budget. Er zijn heel leuke thuis spelletjes maar het is wel pittig om ze zelf bezig te houden (je kon me daarna opvegen). Maar ook: niet te vol plannen want ze vinden vaak zelf ook wel iets in de kasten om mee te spelen. Ik kon (en kan) die ratrace van leuker, mooier, specialer, duurder niet bijbenen. Ben blij dat ze nu op het voortgezet zitten, ik heb m'n taak volbracht daarin 🥴

Saga schreef op 15-12-2022 om 19:53:

Ik ben dit jaar 150e kwijt voor een feestje met 8 kindjes. Is op locatie, met hele leuke activiteit en daarna een (georganiseerde) quiz met ijsje, friet met snacks en een snoepzak. We zijn de hele middag onder de pannen, en ik hoef alleen te verschijnen en achteraf niets op te ruimen. Heerlijk!
Dus 20e ben ik bijna kwijt, maar dan is ook alles verzorgd.

Hier hetzelfde. Soort monkeytown of zo, alles geregeld en ik hoef verder niks te doen. Daar betaal ik graag wat meer voor 😁 ik geef geen feestjes thuis. Wil die drukte niet in mijn huis. Dus ik besteed het lekker uit en dochter vind dat prima.

tot nu toe alle feestjes bij ons thuis (Dochter is 9). Ze kan dan meer kinderen uitnodigen. Speurtocht in het bos, natuurspeeltuin (vlak bij huis), afgelopen jaar een escaperoom thuis. Taart, lekkers, pannenkoeken/ tostis.

Feestjes waar ze voor uitgenodigd wordt zijn heel verschillend: binnenspeeltuin, workshop, thuisfeestje, maar ook een keer dierentuin. 

In dit topic lijkt het ook alles of niets. Of je bent veel tijd kwijt aan een feest of je moet veel betalen. Het laatste feestje van mijn zoon hebben we een blotevoetenpad gelopen en daarna een kampvuur (met o.a. worstenbroodjes, marshmallows en gepofte kastanjes) gemaakt. Dat heeft echt niet veel gekost en wij hoefden ook weinig te organiseren. Ik mis dus een beetje de middenweg.

ik heb het altijd thuis gedaan en ook heel veel geld kwijt, zeker tussen de 200-300 euro. Zelf organiseerde ik hele speurtochten, maar er kwam altijd iets bij kijken, professor die kwam of knutselen. Dus of het thuis is hoeft ook niet te betekenen dat het goedkoop is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.