Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Beste anti-mug en anti-jeuk middeltjes

Mijn oudste is zeer geliefd bij de muggen tot zijn grote frustratie. Welke middeltjes helpen bij jullie het beste tegen muggen en als dat toch niet gelukt is tegen de jeuk?


heel gek maar bij erge muggenbulten smeer ik er deo op, gewoon rexona ofzo. Om een of andere reden helpt dat. Ik snap het ook niet. Mss is het een placebo effect maar ach als het werkt . 

En ik vind rescue crème heel fijn. 

Verder gebruikt mijn dochter lavendel spray voor het slapen. Vind zij goed werken (en lekker ruiken).

Beste oplossing : klamboe en horren

hormooncreme, maar dat is hier niet vrij verkrijgbaar. Ik heb het getest na he-le-maal lek geprikt te zijn door nogal agressief prikkende muggen (die grote flink jeukende bulten gaven) en echt van gekkigheid van de jeuk niet weten wat te doen (en ik heb best wat ervaring met jeukende muggenbulten en eczeem). 
https://www.quest.nl/natuur/dieren/a43116391/wat-helpt-tegen-muggenbult/

Normaal werkt hier Nestosyl goed. 

Hier ook altijd nestosyl

bij mij werkt tea tree olie preventief

Prrrikweg....tegen de jeuk.
Tegen de muggen: iets waar Deet in zit.

Onctose. Alleen in Frankrijk verkrijgbaar. 
Wel met hormonen en lidocaïne, dus spaarzaam gebruiken. 

vanaf maart elke dag een biergist tablet.
Knoflook door het eten.

Tegen jeuk azijn of tandpasta.

otalgan oordruppels, bevat lidocaine wat verdovende werkt. Dit was een advies van onze huisarts en werkt als een tierelier.

Anti histamine tabletjes innemen. Beste tegen de jeuk vind ik nog altijd weegbree: fijnwrijven en het sap op de bult deppen. 

Azaron werkt hier ook goed tegen de jeuk, zowel de zalf als de stick

En ter preventie: bietgisttabletten in een hoge dosering. Zorgen dat je afkoelt als het muggenuurtje begint (muggen kiezen de warmste persoon uit) en zorgen dat je gedoucht bent met iets van een muntgeurtje, vinden ze vies. Munt koelt ook lekker af. Iets als Lush dirty springwash. 


dirty_springwash_shower_gels_2022-7_5e32825c_thumbnail_4096.jpeg

ik ben ook zeer gevoelig en allergisch voor muggenbulten. 
Het beste werkt muggenspul met deet ter voorkoming. Achteraf direct afterbite opsmeren, daar zit een stofje in wat de allergische reactie verminderd. Later stap ik over op Nestosylzalf. Als ze echt dik worden koelen met ijs. 

Tegen de muggen : een klamboe. Neem wel een rechthoekige, niet zo'n model met éen ophangpunt in het midden. 

tegen muggenbeten, een soort apparaatje dat de beet met warmte bestrijd. Werkt bij mij het allerbeste!

Ik mijd de schemertijd buiten wanneer ze actief worden, en binnen heb ik horren voor als de boel gelucht moet worden.

Maar het komt een of twee keer per jaar voor dat ik toch 's avonds naar buiten moet, naar de vullnisbak of zo en een radeloze mug me opgewacht heeft. Ik probeer dan Cetirizine, uit de supermarkt (medicijnenhoekje). Ik knip een hoekje van zo'n tabletje af, druk die fijn, doe er een beetje gezichtscreme door en smeer het geheel dik op de bult. In de meeste gevallen vergeet ik de bult verder, of het nu door de C. komt of door de tijd.

Natuurlijk kan je ook het tabletje doorslikken.

Blijf ik last houden, dan krab ik het eenmalig flink open, met de bedoeling dat mijn lichaam zich weer met de toestand gaat bezighouden en het oplost.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.