Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Tof verjaarscadeau voor neefje dat 3 wordt

Hallo allemaal,

Ik hoop dat ik welkom ben op dit forum. Ik heb zelf geen kinderen, maar wel een neefje waar ik later deze week naartoe ga om een verjaarscadeau te geven. Hij wordt 3.
En ik zit met mijn handen in het haar wat betreft het mee te nemen cadeau.
Wat achtergrond info: ik zit er  momenteel behoorlijk doorheen. Ik heb autisme, een depressie en de beginselen van een burn-out. En het lukt me gewoon niet om een leuk cadeau voor mijn neefje te vinden. Ik heb enorm veel last van keuzestress,ik sla dicht, en ik voel me een erg slechte tante dat zelfs dit me niet lukt...
Kunnen jullie delen over wat voor speelgoed bij jouw kind helemaal een hit is?

Budget is €25, €60 als het echt supermooi/groot is. Mijn neefje wordt dus 3. Hij is dol op alles wat gemotoriseerd is: auto's, brandweerwagens, politie, helicopters, etc. Er is een tuin aanwezig.


vingerverf en een grote rol papier.

Ik zou gewoon aan de ouders van je neefje vragen wat ze denken dat leuk voor hem is. 
Zo voorkom je ook dat hij dingen dubbel heeft. 
Verder je neefje wordt 3 hij zal niet snel iets niet leuk vinden. 

Op die leeftijd vonden mijn kinderen knikkerbanen helemaal fantastisch. Je hebt hele leuke die je met duplo kan combineren (die vallen ook niet zomaar uit elkaar). 
Hubelino heet het. Je hebt ze ook wel van andere merken. 

Zie ook een van V-tech trouwens. 
Vtech 80-542349 Marble Rush Ultimate Set XL100 E Murmelbaan, meerkleurig https://amzn.eu/d/aBCl2HT
Maar wellicht is die meer geschikt voor iets oudere kinderen. 


Ook leuk is een houten treinset. Evt. Met huisjesblokken. 

En niet te druk maken. Wat Pooh-Bear al zegt: Kinderen van 3 vinden alles nog leuk*. Vooral de verpakking 😁.
En het ligt echt niet aan jou en het zegt ook niets over jou. Ik vind cadeautjes voor kinderen ook altijd een ramp. Pas vanaf dat ze een jaar of 15 zijn, lukt het me meestal wel om iets leuks te vinden. 

* Behalve kleding

Athan schreef op 10-10-2023 om 02:04:

En niet te druk maken. Wat Pooh-Bear al zegt: Kinderen van 3 vinden alles nog leuk*. Vooral de verpakking 😁.
En het ligt echt niet aan jou en het zegt ook niets over jou. Ik vind cadeautjes voor kinderen ook altijd een ramp. Pas vanaf dat ze een jaar of 15 zijn, lukt het me meestal wel om iets leuks te vinden.

* Behalve kleding

Maar verkleed kleren zijn dan weer cool hoor

even met zijn ouders overleggen? Dat lijkt mij het handigste.

tip voor kinderen die graag met auto’s spelen: het grote prentenboek van Tjebbe Veldkamp, Kom uit die kraan.

Op YouTube wordt het boek voorgelezen zodat je een beeld krijgt waar het boek over gaat en hoe het getekend is. Prenten waarin zoveel te zien is, ideaal voor driejarige die op een herfstdag samen met papa of mama op de bank de platen bekijken.

Echt maak je niet te druk! Zo'n kind word overladen met cadeaus op die dag en kan je echt niet teleurstellen.

Als hij gek is op auto's zou ik hem een gave brandweerwagen geven. Als je gaat en blijft zoeken zie je door de bomen het bos niet meer. Ga naar een winkel of shop online, zet een timer voor jezelf en spreek af dat je in die tijd een keuze moet maken. Zo voorkom je dat je uren aan het zoeken gaat.

Mijn zoontje is ook gek op alles met auto's, dino's, paw patrol etc. en ik kan me niet herinneren dat hij ooit een cadeau heeft gehad waar hij niet blij mee was. Wel zijn er cadeaus geweest waar wij als ouders minder blij mee waren omdat het bijvoorbeeld echt veel herrie maakte. Of dat hij er op het moment van krijgen nul aandacht aan gaf en er pas een paar weken later echt mee ging spelen.

Een gepersonaliseerd boek kan ook heel leuk zijn. Je vult dan de naam in van je neefje en nog wat gegevens die allemaal terugkomen in het boek.

Deze bijvoorbeeld: 
https://www.yoursurprise.nl/gepersonaliseerde-boeken/kinderboeken/boek-daan-in-de-raceauto

Wees lief voor jezelf, dat je er aandacht aangeeft ondanks je burn-out is al ontzettend veel waard.

Mijn neefje is net voorbij die leeftijd, hem maakte je het allergelukkigst met Duplo. Maar ik zou ideeën aan de ouders vragen. 

Mocht je hem willen verblijden met een brandweerauto of een hijskraan of etc. Let er op dat de wielen geen krassen kunnen maken, dus niet van hard plastic maar vloerveilig. 
( Wij hebben een gelakte houten vloer, vandaar .)

Ik zou de ouders vragen waar hij graag mee speelt en waar je hem blij mee kunt maken. Op die leeftijd hoeft het echt nog geen enorm cadeau te zijn, ze zijn overal blij mee. 

mijn zoon, die weliswaar 2 werd, is het meest blij geweest met een ballon. (En met de doos waar de ballon in zat).

Inderdaad vraag de ouders. 
Wellicht kun je meedoen aan een groter cadeau? 

Mijn zoon heeft vroeger heel veel gespeeld met Duplo en vooral met de trein. Later kun je dat uitbreiden met meer rails en bv een spoorwegovergang enz. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.