Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Dreumes 1 jaar en tos in de familie

hoi Iedereen,

ik heb een dochter van 1 jaar. Ze brabbeld vanaf 3 maanden en toen ze 10 maanden was zei ze aap. ( geen idee of ik dit als 1e woord kan beschouwen ). Ze brabbelt alsof ze een verhaal verteld. Ze begint ons na te praten maar komt nog niet duidelijk eruit. Als we zeggen klap eens in je handjes klapt ze, hieperdepiep hoera doet ze handen omhoog, daag, zwaait ze, high five, geeft ze een klap. Voorlezen gaat nauwelijks, maar ze komt wel in aanmerking met boeken en dan bekijken we de plaatjes. Ik zag haar laatst met ren auto spelen en heen en weer rijden vrr zei ze erbij. Is dit een normale ontwikkeling? Anders wil ik vroeg aan de bel trekken. Bij mijn oudste zijn er laat achter gekomen...

hartstikke normaal! 

Klinkt volkomen normaal, zelfs wat voorlijk. 

Dat doet onze dreumes ook. Wat geeft het consultatiebureau aan heb je daar prettig contact mee? Welke dokter/ verpleegster je hebt wil nog wel eens verschil maken.

Klinkt als een hele normale (taal)ontwikkeling. Pas op dat je er niet té krampachtig op gaat zitten (al snap ik dat dit lastiger is als er bij een ouder kindje laat achter gekomen is dat er sprake is van een TOS). Dit kindje is haar eigen individu, met haar eigen tempo en ontwikkeling. 

Klinkt heel normaal. Probeer het een beetje los te laten. Ik snap het wel hoor. Mijn oudste heeft ook TOS dus bij de jongste was ik er enorm op gefocust dat ze ging praten. Het enige wat je kunt doen is afwachten als het goed is komen er vanzelf woorden. En anders weet je in iedergeval al hoe je ermee om moet gaan en kun je bijvoorbeeld al heel vroeg gebaren introduceren.

Renmuis schreef op 26-07-2021 om 13:38:

Klinkt volkomen normaal, zelfs wat voorlijk.

Nou inderdaad. In de verste verte zie ik hier niets zorgelijks in.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.