Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Zoon van 3 is bij crèche niet meer welkom wat nu?

Hai ouders! 

Mijn naam is 

verwijderd door forumbeheer. Nickname kan ik niet wijzigen

Deze week heb ik van de crèche te horen gekregen dat mijn zoontje van bijna drie jaar niet meer welkom is. Hij heeft extra zorg nodig omdat hij achter loopt in zijn ontwikkeling en misschien autistische verschijnselen vertoont. Ik ben opzoek naar een plek of gastouder die mij kan helpen in Amsterdam. Zijn hier misschien mensen die tips voor me hebben. Zit een beetje met mijn handen in het haar. 

Geen antwoord op je vraag maar meld met het uitroepteken je eigen post even bij forumbeheerder en vraag om de namen weg te halen en wijzig je gebruikersnaam.  Je bent zo veel te herkenbaar. 

Edit: Ik ken je niet maar anderen zouden je kunnen herkennen. 

Wat is hieraan vooraf gegaan? Dit komt echt niet zomaar uit de lucht vallen. En zo wel: geschillencommissie inschakelen. 
Heb je gesprekken gehad? Hoezo kan hij niet meer komen.

Wachtlijsten zijn op veel plekken lang en dat zal zeker in Amsterdam zo zijn. En zo te lezen heeft je zoontje echt extra begeleiding nodig, dan zou ik niet voor gastouder met meerdere kinderen, die met haar aandacht verdelen (ik spreek uit ervaring ik werk al jaren in de kinderopvang en heb ook een eigen gastouderopvang gehad). 
Als hij zoveel begeleiding nodig heeft zou ik eerder gaan voor een gastouder aan huis, duurder maar die is er wel alleen voor jouw kind. 

Al gekeken naar de mogelijkheden van een medisch kinderdagverblijf? https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/opvang-dagbesteding-jeugd/medisch-kinderdagverblijf
dan kunnen ze daar ook gelijk meekijken naar wat straks verstandig is als hij vier wordt.

Wat gaf de crèche voor verdere mogelijkheden aan? In Amsterdam zit de vroeghulp. Voor alle jonge kinderen  met zorgen om de ontwikkeling. 
Ik zou je kind nu niet naar een reguliere  gastouder doen. Je zoontje heeft blijkbaar meer nodig. En het is fijn om er nu op te inspelen. Want de kans is groot dat als je nu niets doet, je tegen dezelfde problemen aan loopt volgend jaar bij de start van het basisonderwijs. 

In Amsterdam zou je eens kunnen informeren bij het Kabouterhuis. Die doen veel observaties bij vermoeden van ontwikkelingsachterstand

Bakblik schreef op 28-06-2022 om 16:55:

Geen antwoord op je vraag maar meld met het uitroepteken je eigen post even bij forumbeheerder en vraag om de namen weg te halen en wijzig je gebruikersnaam. Je bent zo veel te herkenbaar.

Edit: Ik ken je niet maar anderen zouden je kunnen herkennen.

Geheel mee eens! Bescherm je eigen privacy én die van je kind.

MildredRatched schreef op 28-06-2022 om 17:30:

In Amsterdam zou je eens kunnen informeren bij het Kabouterhuis. Die doen veel observaties bij vermoeden van ontwikkelingsachterstand

De vroeghulp werkt ook met hun samen. Integrale Vroeghulp c.q. Expertise teams jonge kind zorgen voor goede schakels tussen vroegsignalering, integrale diagnostiek, gezinsondersteuning en de afstemming van onderwijs en zorg. Hierdoor hebben ouders snel toegang tot de juiste diagnostiek, passende zorg en passend onderwijs. Een coördinator speelt - als ketenregisseur van het jonge kind-netwerk - een centrale rol.

Daardoor heb je dus met 1 aanspreekpunt/persoon te maken. En zij begeleiden ouders en schakelen bv Kabouterhuis in of juist Kentalis etc. Of juist samenwerkingsverbanden om een passende plek te vinden 

Amsterdam heeft dit goed geregeld

https://integralevroeghulp.nl/cms/view/842e3c1d-ca78-42c6-b80d-dc231a885661/amsterdam

TO, ik zou niet hier online naar opvang voor je zoon zoeken. Maak morgen even een afspraak bij de huisarts en kijk of je zoontje naar een professionele medische opvang kan. 

Ik neem aan dat er hier een observatie aan vooraf is gegaan? En dat er dus ook gesprekken zijn geweest om met iets in de hand een plek met meer mogelijkheden voor zoon kan worden gezocht. 
De weg hierin is dat je zoon geholpen wordt en jij hierbij hulp krijgt. Ik ben niet bekend in je regio maar mijn ervaring is een medisch kinderdagverblijf. Daar zit dan een orthopedagoog en/of psychiater of psycholoog die ook een intelligentieonderzoek doet, sociaal emotionele ontwikkeling en therapie kan worden bedacht indien nodig en wat bij hem past. 
De huisarts is hier meestal alleen nodig ivm verwijzingen etc. Of een praktijkondersteuner van de huisarts 

Je kan bij je OKT vragen naar een ouder-kindadviseur. Die kunnen je hier goed mee verder helpen.

MKD. En volgens mij kom je dan ook in aanmerking voor dubbele kinderbijslag. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.