Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Aanraders kleding voor buitenspelen in weer en wind?

Mijn peuter gaat volgende maand beginnen op een agrarische peuterspeelzaal. Ze gaan daar met elk weer & het hele jaar door naar buiten, veel in de modder spelen, en elk kind moet dan ook goede buitenkleding hebben. Nu vraag ik me af wat handig is voor die leeftijd: een gewoon regenpak? een gevoerd regenpak met fleece? een warme, regenbestendige winterjas in combinatie met eventueel een regenbroek? Meerdere opties? Regenlaarsjes zijn sowieso verplicht. 

Tot nu toe hebben we altijd genoeg gehad aan een gewoon winterjasje en een zomerjasje. Dochter is qua grove motoriek erg onzeker, dus ik wil niet dat ze teveel belemmerd wordt in haar bewegingen.

Ik zie hier veel van die IELM-pakken, zeker toen het vorig jaar vaak sneeuwde. Ik ben in ieder geval van plan om er komend najaar zo-een voor zoon aan te schaffen. Zoiets dus: 

https://ielm.nl/baby-kinderkleren-sale/waterproof-softshell-overall-comfy-ultramarine-leaves-jumpsuit

Vraag het eens op school. Heb je nog niet op het schoolplein kunnen kijken wat de kinderen daar aanhebben? Ken je ouders van kinderen op die school?
Een goede korte regenjas lijkt me wel voldoende, Een paar laarzen en goede (hoge) schoenen voor al te regenachtig weer. Ook gympen en klompen kunnen handig zijn.
Een pak uit een stuk lijkt me wat onhandig met de toiletgang van de kleuter.
Misschien heeft de school wel wat plankjes reservekleding? En kun je daar ook aan bijdragen?
Mijn kinderen wisten dat ze hun kleding niet hoefden te ontzien. Dus als er wel eens een overblijfmoeder of een juf ze maande om hun kleren niet vuil te maken dan pareerden ze dat verbaasd met: van mama mag het wel?

-Nienke- schreef op 26-07-2021 om 16:51:

Ik zie hier veel van die IELM-pakken, zeker toen het vorig jaar vaak sneeuwde. Ik ben in ieder geval van plan om er komend najaar zo-een voor zoon aan te schaffen. Zoiets dus:

https://ielm.nl/baby-kinderkleren-sale/waterproof-softshell-overall-comfy-ultramarine-leaves-jumpsuit

Wat leuk! Jammer dat ze dat niet hadden toen die van mij klein was.

Ielm is fantastisch! Ze rouleren steeds printjes in de sale periode dan zijn ze 26 euro ex verzendkosten. 
Vorige zomer gekocht toen ze in 74 zat en voor een 92 gegaan. Door de elastieken borden ging dat prima. 
Lekker warm en water en wind dicht

Renmuis

Renmuis

26-07-2021 om 18:20 Topicstarter

Klinkt goed! Ik wilde net vragen hoe het zit met de IELM sale. Is dat alleen nu of het hele jaar door? Het scheelt wel enorm veel geld! En hoe vallen de pakken? Is op de groei kopen verstandig, of verzuipen ze dan?

AnneJ, dochter is dus een peuter die naar een psz zal gaan op een boerderij. Er spelen daar kindjes van 2 tot 4 jaar. We hebben helaas niet tijdens openingstijden kunnen kijken wegens covid, en kennen ook nog geen andere ouders die hun kinderen daarnaartoe brengen. 

Renmuis schreef op 26-07-2021 om 18:20:

Klinkt goed! Ik wilde net vragen hoe het zit met de IELM sale. Is dat alleen nu of het hele jaar door? Het scheelt wel enorm veel geld! En hoe vallen de pakken? Is op de groei kopen verstandig, of verzuipen ze dan?

AnneJ, dochter is dus een peuter die naar een psz zal gaan op een boerderij. Er spelen daar kindjes van 2 tot 4 jaar. We hebben helaas niet tijdens openingstijden kunnen kijken wegens covid, en kennen ook nog geen andere ouders die hun kinderen daarnaartoe brengen.

Sale is alleen nu. Na de zomer komt de nieuwe collectie (tenminste, dat was vorig jaar zo). De pakken vallen vrij strak op maat, is mijn ervaring, dus ik heb een maatje groter gekocht. Overigens kon mijn peuter de rits van het pak vrij goed zelf openmaken en dichtmaken en had hij alleen een klein beetje hulp nodig bij het in- en uitstappen. 

Voor mijn gevoel is de sale hele jaar door. Ik heb in september gekocht en  vriendinnen getipt in andere seizoenen en toen was het ook. 

Qua maat zou ik zeker 1 a 3 maten groter doen. Dochter zit nu in 98 en denk dat ik het nieuwe pak 110 doe. 

zoals Peppa’s link hebben wij ze ook op t werk. Dat is fijn, inderdaad met winterjas of dunnere jas. al lijkt me een pak uit 1 stuk in de winter ook fijn.

Wij hebben tijdens het buitenspelen en kamperen altijd een modderbroek en een ielm of ducksday pak voor de kinderen.
Modderbroeken heb ik via marktplaats van lupilu (lidl), deze zijn gevoerd met fleece. Handig met jas/regenjas maar ook op nat gras met korte mouwen in de ochtend bijvoorbeeld. Dan hoef je niet direct weer een droge broek aan te doen. Je schiet ze wat sneller aan dan zo’n heel pak. En fijn met loopfietsertjes die graag door plassen rijden, anders krijgen ze een modderspoor op hun rug.  Had er overigens ook een van playshoes maar die vond zoon niet fijn; wijd, plakkerig regenpakkenstof.

De overalls gebruiken we als er echt in de regen wordt gespeeld.

Inhoudelijk heb ik niet heel veel toe te voegen behalve dat ik zo'n IELM pak met korting heb besteld dankzij het lezen van dit topic. Wij gaan regelmatig kamperen en ik had al zo vaak positieve verhalen over dit pak gehoord dat ik hem toch heb besteld. 

Renmuis

Renmuis

03-08-2021 om 15:50 Topicstarter

Even mijn ervaring delen voor de meelezers / teruglezers: we hebben na de lovende recensies hier een IELM pak besteld. Kind zit in maat 92/98, waarbij maat 92 soms in de mouwen en broekspijpen al wat te kort is, dus we zijn voor 104 gegaan met het idee dat het pak dan zeker een poosje meegaat. Dat bleek dus echt veel en veel te groot; ze past er bijna twee keer in. Ziet er verder wel mooi uit, dus hij gaat in de kast tot over twee jaar. Denk dat we voor nu toch een maatje 92 gaan bestellen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.