Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Lactatieremmende medicatie

Goedemiddag allemaal,

Ik vroeg me af of er hier dames zijn die ervaring hebben met het gebruiken van lactatieremmende medicatie, zoals bijvoorbeeld Dostinex. 
Morgen heb ik een telefonisch consult bij de huisarts om te overleggen of het mogelijk is voor mij om lactatieremmende medicatie te krijgen. Ik zal de situatie even kort uitleggen. 

Ik ben op dit moment 39 weken zwanger van ons derde kindje. Bij de eerste twee had ik zo gigantisch veel melk aanmaak dat ik bij allebei de kinderen en enorme borstontsteking had. De kraamzorg zei bij beide tegen me dat ze nog nooit zulke heftige stuwing had gezien, ik had ook genoeg melk voor een drieling. De huisarts vond dit toen alleen geen reden om lactatieremmende medicatie te geven, ookal was ik op dat moment klaar om over te stappen op 100% flesvoeding, want ik voelde me er gigantisch beroerd van.

Nu hebben we dus besloten om deze keer meteen te beginnen met flesvoeding en helemaal geen borstvoeding te geven. Maar ik zie natuurlijk weer enorm op tegen die stuwing en vrees dat het weer uit gaat lopen op zo'n enorme borstontsteking. 

Zijn er vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en uiteindelijk wel lactatieremmende medicatie hebben gehad? 

Liefs

ik zou het met je verloskundige bespreken. Zij mag geen recepten uitschrijven maar kan dit wel met je huisarts overleggen

Inderdaad je verloskundige. Ooit, toen ik net was bevallen kon de verloskundige iets geven met lactatieremmer. Dit gebeurt dan direvt na de geboorte. Ik weet niet hoe dat nu is

Ik heb een lactatieremmend medicijn gehad ( om een vervelende reden helaas), lang geleden alweer. Het was direct na de bevalling en ik denk dat het ook Dostinex was. Volgens mij werkte het prima en had ik geen vervelende bijwerkingen. Het scheelt denk ik ook dat je helemaal niet start met borstvoeding en dus ook nog niks op gang brengt.

ik deed direct een flesje (bij de 3e gedaan) en had medicatie gevraagd maar de verlos zei dat het niet nodig was en eerlijk het was idd een dagje stuwing en flink afbinden en toen voorbij
Maar met jouw voorgeschiedenis zou ik gerust ook nog voor de zekerheid medicatie nemen.  Alles voor een heerlijke kraamtijd (3e was echt by far de beste kraamtijd door die flesbeslissing)

Ik heb het gehad. Om een nare reden. Werkte goed, kan me geen bijwerkingen herinneren maar ik had ook andere medicatie die wél bijwerkingen had dus dat kan hebben gezorgd dat ik niks merkte. Ik zou het in jouw geval zeker vragen. 

Allereerst: ik hoop dat de verloskundige en/of huisarts met je mee willen denken hoe het voeden van jullie kindje voor iedereen zo fijn mogelijk gaat zijn!

Ik heb geen ervaring met medicatie maar wel met flinke overproductie (gelukkig niet zo heftig als bij jou). Bij de derde ben ik door omstandigheden (ziekenhuisopname) pas na 2 dagen begonnen met af en toe kolven (kind had nog een sonde) en aanleggen. Was laksheid vanuit mij, maar werd ook gevoed door mijn eerdere 'er is altijd melk zat' ervaringen. Ik heb bij de derde uiteindelijk weinig stuwing gehad. Wel voldoende melk maar geen maandenlange lekkages, continue nat bed, krijsende baby i.v.m. te snelle toestroom, etc. Hij is nu ruim 11 maanden en ik geef nog steeds borstvoeding. Bij de eerste twee vond ik het pittig (en in het begin echt afzien) terwijl het nu bij de derde allemaal veel soepeler gaat.

Ik ben helemaal voor eigen keuze en als dat voor jullie de fles is, lekker doen! Maar mocht je het toch wel graag willen proberen, weet dan dat het dit keer ook anders kan zijn dan de keren hiervoor...

Ja, ervaring mee en werkte goed. Maar ik had ook een lactatiekundige ingeschakeld vanwege enorme overproductie. Haar aanpak (blokvoeden) zorgde ervoor dat ik wel borstvoeding kon geven. Op momenten dat het weer de spuigaten uit liep (rond de regeldagen, als ik d veel wilde drinken), gebruikte ik weer medicatie om het te remmen. 

Mijn ervaring (3 keer) is dat de kraamzorg veel weet over de borstvoeding op gang helpen. Geen van hen had ooit meegemaakt wat je moet doen als de melk eruit spuit en een kind zowat stikt in de hoeveelheid melk. Ik zou hoe dan ook een lactatiekundige inschakelen. Als het niet is om borstvoeding te proberen, dan wel omdat zij wellicht de huisarts kan overtuigen om medicatie voor te schrijven.

Geniet van je zwangerschap verder!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.