Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

De narcistische vader laat kind in de steek

De machteloosheid en onbegrip en talloze vragen wat moet ik dadelijk tegen mijn dochter zeggen als ze vragen heeft waarom ze geen papa heeft of waar is mijn papa wat moet ik dan zeggen ongelooflijk dat een vader zo kan zijn zelf zit ik nu in therapie om mezelf weer terug te vinden wat karakter betreft eerst was ik vrolijk spontaan levenslustig maar ik ben veranderd in een uitgebluste zombie ook ik hou van je en daarna kun je niks goed doen en wordt je volkomen genegeerd om daarna weer te horen te krijgen dat je super ben.. ik was compleet afgekraakt en gesloopt nergens geen puf en geen zin meer in hebben in de meest bizarre eisen meegegaan gesmeekt tot het wanhopige toe om bij mij en mijn dochter te blijven want jouw uitspraak wel een relatie wel een kind geen relatie geen kind tijdens mijn bevalling heb ik je tot 7cm ontsluiting op de hoogte gehouden je kwam niet ze waren de laatste hechting nog aan het vastknopen toen ik je belde dat [x] geboren was jouw reactie was oké toen ik vroeg of je wou komen was je antwoord ik ga ook niet naar puppy’s kijken als ik geen hond wil [x] was net op de wereld de volgende dag wou je wel komen maar daar had ik geen behoefte aan op dag 3 kwam je uiteindelijk naar het ziekenhuis om je dochter te ontmoeten ook vroeg ik toen of hij [x] wou aangeven ook dat deed je niet dus zelf gedaan en haar mijn achternaam gegeven toen je dat hoorde moest op stel en sprong haar achternaam veranderd worden in [y] waar ik in mee gegaan was omdat [x] anders geen vader zou hebben mijn zwangerschap heb ik al verwerkt maar dit is denk ik het moeilijkste voor mijn om te verwerken ik was na dit alles er zo ontzettend klaar mee maar het zinnetje wel een relatie wel een kind geen relatie geen kind was vast gegrift in mijn hoofd dus ik kon niet anders ik moest maar ik was labiel wanhopig en doodop ondanks alles hield ik ook nog van hem en helaas 2 jaar verder daar nog steeds niet vanaf ben het is een soort verslaving ik hunker naar zijn goedkeuring en acceptatie die ik nooit zou krijgen maar dat hij niet omkijkt naar zijn dochter en niet met mijn wil praten is nog het ergste en moeilijk te accepteren het is een eenzaam gevecht wanneer je ex deze eigenschappen heeft maar voor de buitenwereld is hij perfect en ik ben de boeman

Ik kan het werkelijk waar niet bevatten dat een vader zo kan zijn en dat iemand zo gemeen en hard kan zijn ik zie altijd het beste in een persoon en ik heb ook mijn fouten en als ik het op mijn heupen krijg ben ik ook een doorgedraaide stier met een rode lap voor mijn ogen maar ik zou nooit geen fysiek geweld gebruiken en als ik fout zit zou ik ook zeker mijn excuses aanbieden en het uit willen praten maar dat iemand elke keer over je grenzen heen gaat en op den duur liet ik ook elke keer weer hem over mijn grenzen heen gaan om de rust en vrede te bewaren dat iemand je eigenwaarde afneemt dat iemand je eigen ik afneemt dat je voor de spiegel staat en jezelf niet meer herkent dat heb ik nog nooit meegemaakt en ik kende het ook niet dat mensen naar je toe komen [z] wat is er toch waar is die vrolijke spontane sterke meid gebleven nou dat heeft hij van mijn afgenomen maar ik kom terug en veel sterker dan dat ik ooit ben geweest nu lijkt het alsof ik in een slechte film zit en dat ieder moment iemand cut zegt en weer het normale leven weer in kan lopen maar niets is minder waar dit is mijn grootste nachtmerrie die werkelijkheid is geworden maar waar ikzelf absoluut niet voor gekozen heb maar ik wil geen slachtoffer zijn en uit deze diepe donkere dal komen en dat gaat mijn lukken

You go girl!

sterkte ermee d ebby het gaat er nu vooral om wat je tegen jezelf moet zeggen je hoeft nog niet na te denken over vragen van je dochter ruim eerst je eigen hoofd op liefst met hulp van een therapeut die gaat je helpen echt je kan het zet m op

Houd contact (of herstel contact) met jouw echte vrienden/innen

Beter een narcistische vader die uit beeld verdwijnt dan eentje die blijft! Echt hoevaak ik dat verzucht heb! Hij gooit het hele leven van de kids overhoop en van iedereen die iets met de kids te maken heeft.
Prijs je gelukkig, ga in therapie om er zelf sterker uit te komen en focus je op een stabiel en veilig thuis voor je kind. 
Heel veel succes!

Beetje warrige stijl en zonder leestekens, daarbij noem je ook naam en achternaam, dat lijkt me allerminst de bedoeling. Sterkte

Sorry, wil je bericht graag lezen maar krijg het niet voor elkaar, zo zonder leestekens. 
Wat ik dan wel weer apart vind is dat je ook reacties krijgt zonder leestekens….?

Ik heb het gewoon kunnen lezen hoor. Kwestie van even doorzetten 

Wat een opluchting dat je daar nu uit bent, Debke! Klinkt afschuwelijk. Heel veel sterkte met opkrabbelen   

Bespreek dit met je psycholoog 
Sterkte

Leene

Leene

18-10-2022 om 09:44

Evaluna schreef op 17-10-2022 om 22:34:

Beter een narcistische vader die uit beeld verdwijnt dan eentje die blijft! Echt hoevaak ik dat verzucht heb! Hij gooit het hele leven van de kids overhoop en van iedereen die iets met de kids te maken heeft.
Prijs je gelukkig, ga in therapie om er zelf sterker uit te komen en focus je op een stabiel en veilig thuis voor je kind.
Heel veel succes!

Behalve een like wil ik toch ook nog zeggen dat ik het hier erg mee eens ben. Hoe naar het ook is voor een kind om geen vader te hebben. Beter geen vader dan een narcistische agressieve vader. 
Een kennis van mij heeft precies hetzelfde en af en toe komt haar ex opeens opdagen en mag ze blij zijn als hij zich een beetje fatsoenlijk gedraagt en niet zoals pas geleden een voordeur intrapt, politie erbij, kind compleet van de leg voor weken. 

Zorg dat je sterker wordt, je bent uitgeput door je leven met hem. Focus op echte vrienden.

Sterkte

Sterkte en hou vol.  Na de therapie, komt er straks een periode dat je blij bent dat hij niet meer in jullie leven is.  Hij is geen "vader" - slechts een verwekker.
Het ideale plaatje in je hoofd moet je los laten.  Je kind is beter af met één stabiele ouder dan met twee mensen die het slechtste in mekaar triggeren. 

Een kind is de grootste verantwoordelijkheid die je het leven kunt hebben. Als iemand aangeeft dat niet te willen, kun je dat beter respecteren dan diegene dat toch opdringen. Dat is hét recept voor drama. Ook al vind ik dat bij volwassen spelletjes ook verantwoordelijkheden horen.
Ja, het is ook zijn kind en ik snap dat je je kind een vader gunt, maar een verwekker is niet per se ook een vader. Als hij tijdens de bevalling en na de geboorte al zo moeilijk doet, belooft dat weinig goeds voor de toekomst.
Hij heeft blijkbaar gezegd alleen vader te willen zijn in een relatie met jou.
Dat is een vorm van voorwaardelijkheid waar ik ook grote moeite mee zou hebben. Normale ouders houden ook van hun kind als de relatie voorbij gaat. Dat de liefde voor zijn kind afhankelijk is van jouw liefde voor hem, dat is echt een dikke rode vlag.
Kies voor jezelf en je kind en ga er bij voorbaat voor het gemak maar vanuit dat zijn bijdrage nihil zal zijn. 

LittleIbex87

LittleIbex87

18-10-2022 om 18:25

fijn dat je narcistische ex je dochter met rust laat. Geen loyaliteitsconflicten waar hij misbruik van maakt om je kind te beschadigen.Vele mensen met een narcistische ex zullen jaloers zijn. 

Reficul schreef op 18-10-2022 om 18:25:

fijn dat je narcistische ex je dochter met rust laat. Geen loyaliteitsconflicten waar hij misbruik van maakt om je kind te beschadigen.Vele mensen met een narcistische ex zullen jaloers zijn.

Dit dus.

wat sneu om een narcitische ex of vader te hebben veel stertke alvast ook voor je dochter

Ik zou vooral de focus leggen op de zorg voor haar en haar veiligheid en al het zelfgecreerd drama daar omheen zoveel mogelijk loslaten. Het is sneu geen vader, maar een vader die slecht voor haar is nog erger. Ik zou vooral proberen om in therapie te leren dat stabiliteit en veiligheid op één staat en voor gaat op een perfect dan wel een grootsmeeslepend leven. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.