Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
moeder van vier

moeder van vier

19-09-2008 om 16:18

Wie heeft er 5 kinderen?

Wij hebben 4 erg leuke kids in de leeftijden van 9 tot 1 1/2 jaar. Ook beide geslachten zijn vertegenwoordigd. Ik zou er graag nog een kindje bij willen. Mijn man twijfelt. Het huis is groot genoeg, de auto ook en financieel zijn we gelukkig ook gezegend. Maar... ook met 4 kids is het natuurlijk drukjes. Clubje zus, clubje zo. De 2 kleinsten moeten vaak in de auto mee om de groteren weg te brengen. De 2 oudsten mogen wel even alleen thuis blijven. En dit wordt natuurlijk alleen nog maar meer de komende jaren. Hoewel de oudste wel al af en toe zelfstandig fietst.

Ik ben benieuwd naar ervaringsverhalen van ouders met 5 kinderen. Hoe regel je het? Valt het mee of tegen t.o.v. je verwachtingen? Mijn nadeel is wel dat ik me tijdens zwangerschappen niet fit voel. Wel lastig als er 4 kids rondlopen. Verder werk ik niet meer buitenshuis. Ik hoor graag jullie verhalen.

Moeder van vier


Joehoe

Hier een moeder van vijf.De oudste is een jongen van 13, dan een meisje van 10, een jongen van 6, een meisje van 3 en een meisje van 15 maanden. En ja, wat moet ik zeggen. Als je je redt met 4 kinderen kun je volgens mij 5 ook wel aan. Het overtreft onze verwachtingen zozeer dat we zelfs twijfelen over een 6e. Ik werk nu wel een klein beetje buitenshuis maar wel heel weinig. 1x een morgen in de week in een winkel en 1x in de 2 weken als Alpha-hulp.
Ik krijg wel veel hulp van mijn moeder. Als ik ergens naar toe moet en oppas nodig heb komt zij mij altijd helpen. Ik moest vanochtend plotseling met middelste naar het ziekenhuis en dan komt ze dus in sneltrein vaart oppassen. En de oudste kan ook best es een uurtje oppassen. Als ik met 1 naar een voetbal training moet of een boodschap moet doen.
Wat is er met je zwangerschappen dat het zo zwaar wordt? Het is natuurlijk wel elke x zwaarder als je al een paar kinderen hebt te verzorgen.
Groetjes Lieuwkje.

Simone

Simone

20-09-2008 om 12:50

Wij gingen van 4 naar 6

Hoi, hoi,

Een jaar geleden was ik de trotse mama van 4 jongens, het was een echt jongenshuishouden waar je struikelde over de auto's, garages lego en knex. Sinds 5 maanden hebben we ook 2 prinsesjes in huis die voor een ware rose invasie gezorgd hebben.
Maw wij ontdekten een jaar geleden dat we er een vijfde kindje bij zouden krijgen en dat werden er twee.
Maar het is zoals Lieuwkje ook schrijft, met 4 is het al aardig regelen en plannen en bij 5 (of 6) wordt het nog iets meer plannen. Onze jongens zijn nu 11, 9, 7 en bijna 4 en die dragen ook hun steentje bij in ons huishouden, varierend van slaapkamer opgeruimd houden, tot tafel dekken, vaatwasser uitruimen. Mijn moeder doet de was en zelf probeer ik het huishouden onder controle te houden wel ben ik (tijdelijk) gestopt met werken.

Simone trotse mama van 4 ridders en 2 prinsesjes

moeder van vier

moeder van vier

20-09-2008 om 23:05

De wet van de grote getallen!

Lieve Carla,

Dat moet je macro economisch bekijken. Er zijn zat mensen met 1, of geen kinderen. Daar compenseren wij dan weer voor. Is er toch nog iemand die jou verzorgt en jouw aow ophoest als je in het bejaardenhuis zit. Maar wel leuk hoor jouw reactie. Hoop dat het niet te veel afleidt en we wel op topic blijven. Ik ben toch niet meer te winnen voor jouw kamp. Heb er al vier!!!

Groetjes Ma

Simone

Mag ik vragen of jullie hoe jullie het vervoer hebben geregeld als jullie samen weggaan? Hebben jullie een auto en zo ja, Wat voor een? Wij passen nu nog in onze Opel Zafira maar als wij nog gezinsuitbreiding krijgen zullen we toch wat anders moeten.
Groeten Lieuwkje.

Moeder van vier

Je kunt ook es op de site van Groot gezin kunnen kijken. Daar staan ook veel tips en verhalen van (natuurlijk) grote gezinnen. www.grotegezinnen.nl
Groeten Lieuwkje.

Siep

Siep

21-09-2008 om 17:27

Ach ja

Juno, ik heb 4 kinderen. Jij eentje denk ik? Dat wil zeggen dat jij voor dat ene kind dezelfde hoeveelheid spullen hebt moeten aanschaffen als waar ik nu al 4 kinderen lang mee doe (bedje, commode, kinderwagen etc.). Over verspilling en schuld aan global warming gesproken.....

Simone

Simone

21-09-2008 om 18:11

Lieuwkje2

Hoi,

Ik rij zelf in een ford mondeo station met een extra achterbankje waardoor ik in mijn eentje met alle kinderen weg kan. Willen we met het hele gezin ergens naar toe en is het in onze woonplaats daar gaan er een aantal fietsen/lopen. Voor ritjes verder weg rijden we op dit moment met 2 auto's. Pa met drie kids en ma met drie kids, dit laatste komt echter maar zeer sporadisch voor omdat de meeste familie/vrienden in dezelfde plaats wonen.
We zijn aan het rondkijken naar een andere auto, wat dan richting bus gaat en orienteren ons nu op een chrysler of een chevrolet transporter, maar daar moeten we nog even doorsparen.

Simone

Simone

Simone

21-09-2008 om 18:13

Juno.....

je verdient het niet dat ik op je reageer maar ik doe het toch. Alle kinderen die wij hebben zijn zeer bewust gewild en gewenst, we voeden ze op in de wetenschap dat de wereld ons door God in bruikleen is gegeven en dat we daar verantwoord mee om moeten gaan wat dat betreft sluit ik me ook aan bij de reactie van Siep dat alles hier veel duurzamer gebruikt wordt !

Simone

femmetje

femmetje

21-09-2008 om 18:37

Wat een onzin!

Juno.... dit kan toch niet???

Ieder moet doen wat ie zelf wil!!

Puck2

Puck2

21-09-2008 om 19:31

Dames dames

Ook ik had aan 1 seconde voldoende om Carla te ontmaskeren als onze eigen Canadeze huistrol.
Dames: negeer gewoon dit soort vervelende en stokerige postings van Juno. Ze schept er alleen maar een groot genoegen in om iedereen op de kast te jagen. Gewoon dus niet reageren en doen alsof Juno lucht is.

Juno

Ik snap ook niet dat als je iets te zeggen hebt je telkens een andere naam moet gebruiken. Of schaam je je eigenlijk zelf voor je uitlatingen?
Wij denken voordat wij "al" die kindjes maken juist heeeeeel erg goed na. Dat kun je niet van elke ouder zeggen. En als we dan lang genoeg nagedacht hebben en we nog steeds heel erg graag een kindje willen gaan we proberen er een te maken. En we zijn dan elke keer weer heel erg gelukkig met onze lieve kinderen die we heel sociaal en plichtsgetrouw proberen op te voeden. Zodat het straks fatsoenlijke burgers zijn die weer goed voor ons en de rest van de wereld kunnen zorgen. En wie weet misschien hebben wij wel een nieuwe wereld verbeteraar op de wereld gezet. En als we dan niet zoveel kinderen hadden gekregen had die ene speciale er niet tussen gezeten. Misschien wordt het wel een dokter die jouw beter moet maken als je ziek bent.
Hartelijke groeten van een hele lieve moeder van 5 kinderen,
Lieuwkje.

Asje2

Asje2

22-09-2008 om 14:21

Juno

Houd nou maar op met je verbergen achter Carla, heb je niet gezien dat je al lang ontmaskerd bent????

Siep

Siep

22-09-2008 om 15:00

Arghhh juno

"Lieuwke, als jij goede genen zou hebben dan zou de het eerste kindje al speciaal zijn."
Hoe kríjg je het uit je toetsenbord!!!
Ik heb 4 kinderen, en die zijn alle 4 even speciaal voor me. In mijn hart is ruimte genoeg voor meer dan 1 hoor... of ze nou perfect zijn of niet interesseert me geen bal.

Asje2

Asje2

22-09-2008 om 16:20

Hazelnoot

Ik blijf niet altijd vrolijk, ik ben ook moe, mag ook weleens lekker klagen, heb absoluut tijd voor mezelf nodig....

Waarom komt nu dan toch de 4e? Ik weet het niet, het zit gewoon in me, altijd al heb ik het geroepen.......Het gevoel van de 4e kinderwens is/was hetzelfde als die bij nummer 1,2 en 3.

Hazelnoot

Ja hoe doen wij dat. Ten eerste doet man ook heel veel. Ik werk bijna niet buitenshuis. En natuurlijk ben ik ook niet altijd geduldig alleen ga ik dan niet een ijsje eten met alle kinderen
Ik heb niet heel veel tijd voor mezelf maar ik vind het genoeg zo. Ik werk 1 morgen per week in een winkeltje en 1x in de 2 weken als Alpha hulp bij een jongen gehandicapte vrouw. Dan gaan de jongste 2 dochters naar het kinderdagverblijf.
En wij hebben onze 5 kinderen niet allemaal tegelijk gekregen. Toen wij nog maar 1 hadden, hadden wij het heel erg druk met hem. Wat we dan deden weet ik niet maar voor mijn gevoel kostte het me heel veel tijd en moeite om alles voor hem goed te doen. Hoe meer kinderen hoe gemakkelijker sommige dingen gaan.
Groetjes Lieuwkje.

Polly Shearman

Polly Shearman

22-09-2008 om 23:03

Met de eerste het drukste

Ik heb er 3, en ik vind dat ik met de eerste nog altijd het drukste ben, hij moet alles als eerste mee maken. De andere 2 hobbelen er gewoon achteraan.
Vinden jullie dat nou ook?
groet, polly

Maxime

Maxime

23-09-2008 om 22:54

3e opkomst.. hoe oud zijn jullie

Hallo,

Vroeger droomde ik ook van een groot gezin. Maar ik kwam de ware niet op mijn 20e tegen en ben nu geen stokoude maar wel een oudere moeder. Ik ben erg nieuwsgierig hoe oud jullie zijn.

Hoor graag.
Groetjes,
Maxime

Maxime

Ik word morgen 39. Ook al behoorlijk aan de leeftijd. En dat is eigenlijk ook de reden dat ik erg twijfel of we wel of niet proberen om een 6e kindje te krijgen. Mijn lichaam is natuurlijk niet meer strak en ongeschonden. Maar aan de andere kant het kan nu nog. Als ik volgend jaar 40+ ben vind ik het helemaal te laat.
Ik heb nog een tijdje om na te denken maar ook weer niet heel lang. Tot nu werd ik eigenlijk binnen 3 maanden zwanger. De laatste x zelfs meteen. Aan onze vruchtbaarheid zal het waarschijnlijk niet liggen.
Groetjes Lieuwkje.

Wil er ook wel 5

maar helaas kan mijn lichaam dat niet aan. Heb er nu 3 en ben (niet gepland) zwanger van de 4e maar na dit kindje zal ik me laten steriliseren. Vind het jammer maar deze zwangerschap is al een enorme gok lichamelijk gezien. Die gok nemen we niet nog een keer.
Ik ben 27 trouwens.

Polly Shearman

Polly Shearman

24-09-2008 om 11:59

Ook wel 5

Ik ben nog jong 32 jaar, maar de derde zwangerschap ging dermate slecht dat we er nooit meer aan beginnen.
Heel graag zou ik een groot gezin willen. Maar met mijn 3 kinderen en 2 oppaskinderen samen is het ook wel druk genoeg. Daarbij komt dat ik er nu ook wel weer naar uitkijk om uit de luiers te geraken en weer te kunnen gaan werken zoals ik het wil.
groet, polly

moeder van vier

moeder van vier

24-09-2008 om 13:13

Leeftijd

Ik ben nu 38. De kans is groot dat mijn man in het voorjaar instemt met een 5e. Hij vindt het nu nog te vroeg en ik ook wel hoor. Ik weet alleen zeker dat ik er (dit voorjaar) nog graag eentje bij wil. Als het allemaal doorgaat en lukt, zal ik 39 zijn als de 5e komt. Daarna wil ik mij ook laten steriliseren. Voor mijn persoonlijk is 40 de grens.

Ma

Simone

Simone

24-09-2008 om 16:57

Leeftijd

Hoi,

Ik was net 4 dagen 37 toen de meisjes geboren werden.
Ik merk werk dat in wat minder flexibel ben dan toen de oudste net geboren was, toen was ik net 25.
Nu voelen we het allebei behoorlijk als we weer eens een doorwaakte nacht gehad hebben, maar dat komt misschien ook wel omdat er nog 4 rondrennen overdag
Ik probeer altijd een vrolijke mama te zijn en als ik een keer mijn dag niet heb dan zeg ik dat ook tegen de oudste jongens. Ze weten dan dat mama maar een heel klein beetje geduld heeft en dan ineens wel eens flink uit kan vallen

Simone mama van 4 ridders en 2 prinsesjes

Irene

Irene

24-09-2008 om 20:12

Hier

Hier wordt over ca. 5 weken nummer 4 geboren. Mijn man heeft nog een dochter die in de weekenden bij ons is, voor hem is dit dus nummer 5. We hebben een Fiat Ulyssee en daar kunnen we dan nog precies allemaal in. Maar we zijn al wel aan het kijken voor een 9 persoons busje, want dan kun je ook nog eens iemand (vriendjes, oma enz.) meenemen.
Ik ben nu 36 en ik denk wel dat dit onze laatste wordt.

3 kids mam

3 kids mam

25-09-2008 om 08:34

Nog jong

Ik ben 26 en heb 3 kids van 3, 1,5 en 1 maand. 5 kinderen lijkt me geweldig en we hebben nog tijd genoeg dus hier komen er misschien wel zo veel. Maar eerst ga ik nog een tijdje genieten van deze 3, vervolgens studeren en daarna nog 2 kinderen, dat lijkt me erg leuk.

Hier nog een jonge moeder van 4 kindjes

Hoi ,

Hier nog een jonge moeder van bijna 4 kindjes. Ik ben net 29. Ik vind het geweldig en wat mij betreft is het ook nog niet de laatste. Mijn man is 28, dus we zijn allebei nog jong dus wie weet. Maar voorlopig eerst lekker genieten van dit stel!!

groetjes Lynn

Sascha2

Sascha2

27-09-2008 om 22:28

Ach

Het zou mij erg leuk lijken, een vierde erbij. Maar ja, manlief wil echt niet meer. Tijdens mijn laatste zwangerschap (en zeker tijdens de bevalling ) wist ik ook heel zeker dat het er wat mij betreft bij drie zou blijven. Inmiddels ben ik weer om, ik zou nog wel een vierde willen. Maar ja, dat is dus geen optie, omdat manlief het niet wil. Ik was trouwens 31 bij de eerste, 34 bij de tweede en 35 bij de derde (de oudste is ruim 3,5 de tweede bijna 2,5 en de derde 7 maanden). In korte tijd dus drie kinderen en de daarbij horende vermoeidheid.
Nou ja, ik droom gewoon lekker verder en geniet van mijn rijkdom

Hulp nodig

Ik ken wel ouders van vijf. Die redden het niet zonder hulp. Eén gezin heeft een au pair, bij de komst van de vijfde zelfs twee. Een ander gezin heeft een zus met maar één kind en twee moeders in de buurt die veel bijspringen. Overigens allemaal probleemloos.
Het ligt denk ik heel erg aan de omgeving. Wij wonen op een plek waar we alles zelf moeten halen en brengen. Van speelafspraakjes tot clubjes. Zelfstandig fietsen is nog geen optie. En er woont geen familie in de buurt. In zo'n geval is vijf wel een hele klus. Maar als je in een sociaal actieve omgeving woont, is het veel makkelijker. Ik zou dus even kijken of je voldoende hulp kunt mobiliseren, of je buren hebt die wel eens even een half uurtje willen oppassen en anders wachten tot de oudsten nog wat zelfstandiger zijn, als dat kan.
Azorca

Kiki

Kiki

29-09-2008 om 11:53

Hulp?

Ik heb 5 zoons in de leeftijd van 5 tm 16 jaar. De oudste was 11 toen zijn jongste broertje geboren werd en tussen de jongste en de een na jongste zit bijna 5 jaar. Ik heb altijd gewerkt, mijn man ook en sinds 2 jaar studeer ik er ook bij. Gaat allemaal best maar je moet gewoon plannen en vooral niet al te moeilijk zijn en doen....Wij wonen in de stad en we doen alles op de fiets, in weer en wind. Niks mee mis!
Over het algemeen is het heel gezellig en druk bij ons thuis. De jongens hebben altijd vrienden over de vloer en vaak blijft er wel 1 eten en in het weekeinde logeren.
Kiki

Hulp?

Ik heb ook 5 kinderen en geen au pair. Ik heb niet eens een werkster. Wel een man die helpt en een moeder die als het nodig is wel komt helpen. Maar niet als ik de kinderen naar clubjes of verenigingen breng. Dat doe ik gewoon zelf.
Lieuwkje.

aantal kids

ik ben moeder van 6 kinderen

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.