Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Snel aankomen tijdens trimester 2

Hallo iedereen,

Morgen ben ik 25 weken zwanger en het valt me op dat ik als een speer aankom tijdens de laatste paar weken. Ik begon op een gezond gewicht van 69 kilo (bmi 23). Met 19 weken was ik in totaal 5,7 kilo bijgekomen. Echter gaat het vanaf week 21 hard. Ongeveer een kilo per week  . Vanochtend tikte ik de 80 kilo aan terwijl ik begin deze week nog 78.5 zat.. 

Ja, ik snoep. Maar niet héél veel meer dan normaal. En ik eet normale porties qua maaltijden. De afgelopen twee weken heb ik écht meer trek gehad, maar niet dusdanig veel dat ik zo snel zou moeten aankomen. Overigens vindt iedereen nog dat ik een bescheiden buik heb. Ik zie aan mezelf dat ik forser ben geworden, zeker mijn hoofd, maar ik had altijd al een beetje het 'kardashian' figuur. Vooral mijn billen zijn nu enorm maar daar heb ik weinig moeite mee. Ik pas nog goed in maat m van mijn zwangerschapsbroeken.

Ik maak me wel een beetje zorgen over het tempo.. Had gehoopt in totaal 12 kilo aan te komen maar dat gaat never nooit lukken. Als ik een dag minder heb gegeten, veel gewandeld en veel gezweet weeg ik alsnog een halve kilo meer dan de dag daarvoor. Snap er niks meer van. Kan toch niet allemaal vocht zijn? Overigens vond mijn verloskundige me niet bizar gegroeid. Ik word met 27 weken op suiker geprikt, maar dat is standaard bij mijn verloskundige. 

Wat vervelend dat je zo'n zorgen maakt over je gewicht. Ik denk dat het ook verstandig is dit met je verloskundige te bespreken!  (edit, dat had je aan gedaan zie ik nu! ) 

Het zou bijvoorbeeld een groeispurt kunnen zijn. Bij mijn zwangerschap was het ook soms in 1week fiks stijgen en dan bleef het weer een tijdje stabiel. Of heb je bijvoorbeeld veel last van obstipatie? Kan ook voor gewichtstoename zorgen. Vocht kan zeker ook hoor!

Enne, ik was 16 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap, met gewoon normaal eten. En ik ben nu (8 weken later) zonder iets te doen 14 kg kwijt. In mijn beleving gaat het met je gewicht gewoon zoals het gaat. Je lijf regelt dat goed. (als je normaal blijft eten en bewegen natuurlijk, als je eet voor twee of drie niet natuurlijk)

Krijg je toevallig een meid? Ik heb 3 kinderen. 2 knullen en een meid. Toen ik zwanger was van mijn jongens had ik alleen een buik en max 10 kilo aangekomen. Toen ik zwanger was van mijn meisje was ik tonnetje rond. Ruim 25 kilo aangekomen. 
Een meid eet de schoonheid van de moeder weg en ruïneert het lijf zeggen ze. Is een baker praatje maar bij mij klopte het. 

Het kan zo maar zijn dat jij straks in het derde trimester weinig tot niks meer aankomt. 
ik kwam tot 35 weken weinig aan (8kg) en toen tm 42 weken opeens nog eens 10kg! (Wel in Augustus bevallen maar dan nog)
Ik heb gewoon gezond gegeten en me er niet druk om gemaakt, baby is nu 9 weken en ik ben al 15kg kwijt, dit ging vanzelf. 
Ik had trouwens ook een meeeega buik en daar zie je nu bijna niks meer van (en nee, ik was niet mega strak en slank voor de zwangerschap, ik had een normaal postuur, bmi 22,5)
Als je gezond blijft eten ben je het straks zo weer kwijt. 

Tja we zijn allemaal anders. De een is 3 dagen ongesteld, de ander 7 en de een komt zonder gek te doen nauwelijks aan en de ander veel. 
Ik ben bij beide zwangerschappen zeker 25kg aangekomen en dat wandelde er ook vanzelf weer af na de bevalling. Zolang de verloskundige zich geen zorgen maakt over zwangerschapsdiabetes zal het heus binnen de norm vallen. 

Het kan zijn dat de placenta zwaar is, dat je veel vruchtwater hebt. Ik was ruim 20 kilo aangekomen tijdens zwangerschap. Van 60 naar 80. Alles er binnen half jaartje eraf. Het was vooral baby, water en vocht. 

Ik kwam in het eerste trimester juist aan als een malle, ik was bang dat ik over de 25 kilo heen zou gaan maar in het tweede en derde trimester ging het gelukkig veel minder hard. Uiteindelijk "maar" 15 kilo aangekomen, waarvan 8 in het eerste trimester. Terwijl ik gewoon gezond at, maar wel wat vaker tegen de misselijkheid. Het ging er overigens moeiteloos weer af en heb ook geen last gehad van striae of zo.
Nu 20 weken zwanger van de 2e en 6 kilo aangekomen, dit keer gaat het heel gelijkmatig. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.