FAQ

Omdat we in verschillende topics dezelfde vragen zien terugkomen, plaatsen we hier alle vragen en antwoorden in een algemene FAQ. 

We zullen hier regelmatig vragen aan toevoegen, dus check altijd eerst deze FAQ voor je jouw vraag stelt.

Hoe is de naam Viafora ontstaan?

Viafora is bedacht door een forummer! Het idee achter de naam is dat de bezoekers via verschillende fora op dit nieuwe forum terecht zijn gekomen. Namelijk via VIVA, Ouders.nl maar ook nadat het Libelle forum was opgeheven, kwam er een grote stroom van bezoekers naar VIVA. En zo komen de bezoekers van Viafora voor een groot deel van andere fora. De perfecte naam! 

Waar vind ik de moderator van de rubrieken?

In de omschrijving van de rubriek, bovenaan de pagina, kun je lezen wie de moderator is. Als je op de naam klikt, kom je direct op het profiel en kun je de moderator een bericht sturen.

Waar kan ik vragen stellen aan de moderator?

We hebben geen losse modtopic, je kunt je vragen rechtstreeks stellen via een PB. We hebben hier wel een topic waarin je vragen kunt stellen over beslissingen van de moderators, bijvoorbeeld omdat je vindt dat het onterecht is.

Wat moet ik doen als ik een aanvraag wil doen om de OP te kunnen wijzigen?

Stuur een PB naar de moderator van de rubriek. De mod beoordeelt of het nodig is om de OP te kunnen wijzigen en kan dit toekennen.

Kan ik mijn berichten wijzigen?

Het wijzigen van je bericht kan tot 30 minuten na plaatsing. Zie je na die tijd nog details die je eruit zou willen? Rapporteer je eigen bericht en geef aan wat en waarom je het gewijzigd wil.

Wanneer rapporteer ik een bericht?

Lees jij een bericht waarvan je denkt dat het een overtreding is van een van de forumregels? Help ons dan om dit bericht zo snel mogelijk te zien door te rapporteren. Dit doe je door op het uitroepteken te drukken. Je moet er wel een reden bij aangeven. Je mag ook berichten rapporteren als je het gevoel hebt dat de discussie uit de hand dreigt te lopen of de sfeer in de discussie onprettig wordt. Zo help je ons om er snel bij te zijn zodat Viafora een plek is waar iedereen zich welkom voelt. 

Wanneer kan ik links plaatsen?

Dit kan na 10 geplaatste berichten op het forum

Wanneer kan ik afbeeldingen plakken?

Dit kan na 40 geplaatste berichten op het forum

Hoe stuur ik iemand een PB?

Je kunt iemand een persoonlijk bericht sturen door op iemands naam te klikken. Je kunt geen bericht sturen vanuit je inbox, dit moet dus echt vanuit een topic. Ga naar het gebruikersprofiel van de forummer die je een privé bericht wilt sturen door op de naam te klikken > klik ‘bericht sturen’. De ontvanger krijgt een melding van je bericht via de tekstballonnetjes rechts bovenin en vice versa.

Hoe kan ik op het forum zoeken naar bepaalde onderwerpen?

Bovenin de menubalk zie je een vergrootglas, daar kun je elk zoekwoord in typen waar de hele database mee doorzocht wordt.

Na hoeveel berichten wordt een topic gesloten?

We hebben dit aantal verhoogd naar 3000 berichten, maar moeten in de praktijk gaan ondervinden wat haalbaar is en of dit aantal eventueel nog omhoog zou kunnen.

Waarom hebben wij liever dat je geen gebruik maakt van een adblocker?

Viafora is afhankelijk van advertentie inkomsten. Als iedereen adblockers installeert, hebben wij geen bestaansrecht. Viafora zal altijd gratis blijven, daarom is het belangrijk dat iedereen zonder adblocker gebruik maakt van het forum. Werken sommige advertenties niet goed? Maak een screenshot en mail het naar [email protected], we gaan er dan zo snel mogelijk mee aan de slag. Advertenties moeten de ervaring niet in de weg zitten.

Hoe verwijder ik een topic uit mijn persoonlijke ’gereageerd’ lijst?

In het tabblad ‘gereageerd’ worden topics vermeld waarin je ooit hebt gereageerd of nog steeds aan deelneemt. Deze lijst kun je naar eigen voorkeur aanpassen door bijvoorbeeld topics te verwijderen die je niet meer wilt volgen.

Op de startpagina van Viafora zie je onder het kopje ‘Jouw forum’ 3 tabbladen: gereageerd/jouw topics (zelf gestart)/favorieten.

Ga naar tabblad ‘gereageerd’ > klik ‘meer bekijken’ > klik bovenaan ‘verwijder topics uit deze lijst’ > selecteer de topics die je wilt verwijderen en daarna op ‘sluit lijst’.

Hoe kan ik een forummer blokkeren?

Als je bijdrages van een bepaalde forummer, om welke reden dan ook, niet meer wilt lezen, dan bestaat de mogelijkheid desbetreffende forummer te blokkeren. Let op: in quotes zul je deze posts dan nog steeds tegenkomen, dit is helaas niet te voorkomen.

Ga naar het gebruikersprofiel van de forummer die je wilt blokkeren door op de naam te klikken > klik ‘gebruiker blokkeren’ > scroll naar beneden en klik op ‘op negeerlijst plaatsen’.

Ongedaan maken: Ga naar het poppetje rechtsboven > Instellingen > Negeerlijst > selecteer gebruikersnaam > verwijderen.

Hoe kan ik bepaalde rubrieken negeren?

Ga naar het poppetje rechtsboven > Instellingen > Negeerlijst > selecteer de gewenste rubriek > rubriek blokkeren (of later weer deblokkeren).

Hoe kan ik mijn profiel afschermen (loepen)?

Ga naar het poppetje rechtsboven > profiel bewerken > vink “mijn profiel afschermen” aan. Let op: als je je profiel afschermt voor anderen kun je de berichten van anderen ook niet zien (als deze openbaar staan). Vergeet niet na aanpassen van je profiel onderaan op ‘opslaan’ te klikken.

Hoe kan ik geanimeerde emojis uitschakelen?

Ga naar het poppetje rechtsboven > Instellingen > vink het vakje ‘schakel geanimeerde emojis uit’ aan > opslaan.