Wellness, ultiem genieten

12 december 2023

Wellness, ultiem genieten

Wellness is een ultieme manier om jezelf volledig in de watten te laten leggen. Je bent er een dag helemaal uit, je telefoon ligt thuis, je werklaptop in de tas en zelf je kleding hangt in het kluisje. Geen enkele afleiding en 100% aandacht voor jezelf. De term Wellness betekent in het Nederlands welzijn en dat is niet voor niets. Veel mensen ervaren dat een dagje wellness enorm bijdraagt aan het welzijn. Vergeet dus niet om af en toe ook aan jezelf te denken en trakteer jezelf op een dag wellness. In deze blog je alles over wat er allemaal te kiezen valt.

Sauna

De sauna is meestal het eerste waar je aan denkt bij Wellness, even helemaal tot rust komen en de stress van alledag eruit zweten. Het bevordert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je lichaam alle gifstoffen eruit werkt. Je kan dit bijvoorbeeld doen in de avond bij een Wellness overnachting die veel van de resorts aanbieden. Je kan in de avond genieten van een drankje omdat je niet meer hoeft terug te rijden. De Veluwse bron is zo’n resort die van dit soort arrangementen aanbiedt. En hoe lekker is het om ‘s ochtends nog een sessie te doen voordat je weer naar huis gaat. Een heerlijk onstpannen begin van de dag.

Massage

Tijdens een massage laat je de spanning die zich heeft opgebouwd in je spieren eruit masseren door een ervaren masseur of masseuse. Er zijn enorm veel verschillende soorten massage te bedenken dus er is voor iedereen wat wils. Als je niet gewend bent aan massages is het wel een drempel waar je overheen moet, vreemde hand aan je lichaam is niet voor iedereen prettig. Daarom maken masseurs en masseuses vaak eerst een praatje ter kennismaking en vertellen daarin wat je kan verwachten, dit zorgt voor de relaxte sfeer die nodig is om te ontspannen. Lig je gespannen op de massagetafel dan heeft een massage niet het effect wat je graag zou willen, namelijk de bloedsomloop in de spieren stimuleren zodat er ruimte is voor ontspanning. Stress wordt ergens in het lichaam in de spieren opgebouwd en moet er af en toe uit, anders krijg je er last van.

Behandelingen

Wellness resorts bieden een ruime keuze aan behandelingen aan. Het is verstandig om dit van te voren te boeken zodat je zeker weet dat jouw favoriete behandeling te krijgen is. De meest gekozen behandeling is een gezichtsbehandeling, dit begint met een massage zodat je huid ontspannen raakt, vervolgens wordt er een masker aangebracht die even moet intrekken. Zodra die er weer af is wordt de huid behandeld met allerlei verschillende oliën en crèmes. Dit om ervoor te zorgen dat de huid weer optimaal hydrateert en er weer jaren jonger uitziet. Een manicure- of pedicurebehandeling mag niet ontbreken, laat je handen en nagels lekker verzorgen. Maar vergeet ook je voeten niet, je loopt er de hele dag op dus het is aan te raden om die goed te laten verzorgen.

Er is dus genoeg om te (laten) doen tijdens een dagje wellness, het belangrijkste is dat je volledig in de ontspanning komt zodat je je na een wellnessdag als herboren voelt.