Tips voor het opknappen van een kamer

19 september 2023

Tips voor het opknappen van een kamer

Is het tijd voor een opfrisbeurt in een van de ruimtes in huis en wil je de kamer daarbij van onder tot boven opknappen? Waar moet je aan denken voordat je begint en hoe klaar je de klus zonder problemen af? In deze blog vind je een paar handige tips.

Eerst het grote plaatje

Wil je een slaapkamer of de woonkamer volledig leeghalen en vernieuwen? In dat geval is het belangrijk de basis goed neer te zetten. Het aanleggen van de elektriciteit, het al dan niet vervangen van de kozijnen, de muren met renovlies behangen en het leggen van een nieuwe vloer zijn de eerste onderdelen die op je to do lijst staan. Heb je hiervoor de nodige voorbereidingen getroffen? Dan kun je verder met de volgende stap in het klusproject.

Uitbesteden of zelf doen?

Onderdeel van de planning is dat je bepaalt wat je zelf wilt doen, waar je vrienden voor inschakelt en of je eventueel een aantal zzp’ers voor specifieke klussen in de arm wilt nemen. Een behangklaar nieuwbouw project kan ingewikkeld zijn en daar zul je ook niet altijd alle kennis over hebben. Daarom ben je er meer mee geholpen iemand in te schakelen dan dat je alles zelf op je neemt. Hoewel dit laatste financieel voordeliger is, kan het zijn dat je er op de lange termijn toch liever andere keuzes in had gemaakt. Schakel je de hulp in van een professional, dan kun je uitgaan van hoge en duurzame kwaliteit.

De stijl in de ruimte bepalen

Is de basis van de kamer klaar, dan ben je toe aan de volgende stap. Je zult er van tevoren al over nagedacht hebben, maar nu is het zaak eraan te beginnen. De kleuren op de muren en de keuze voor nieuwe meubels zijn bepalend voor de sfeer die je in de ruimte wilt creëren. Ga je voor een uitgesproken en bonte stijl of heb je voorkeur voor een rustige en neutrale ruimte? Kies voor de kleuren en stijl die jouw voorkeur hebben en waarin jij je het meest thuis voelt.

De puntjes op de i zetten

De ruimte in huis is van boven tot onder opgeknapt met een nieuwe vloer, vervangen kozijnen en een frisse kleur op de muur. Meubels die je nodig hebt staan er al, dus de inrichting begint al vorm te krijgen. Met accessoires maak je de ruimte helemaal af en krijgt de ruimte een unieke en aangename sfeer. Denk daarbij aan kaarsen, sfeerverlichting en wandversiering. Door de ruimte gezellig aan te kleden, creëer je een kamer waar je heerlijk tot rust komt.

Maak je plannen om een kamer in huis op te knappen en om te vormen tot een sfeervolle ruimte? Met de tips in deze blog weet je waar je kunt beginnen en wat je nodig hebt om de klus te klaren. Wat alleen nog ontbreekt is het onderhoud van de kamer. Houd de ruimte opgeruimd en schoon, zodat je er alleen maar meer plezier aan beleeft.