Manieren om te besparen op je telefoonrekening met een sim only aanbieding

11 december 2022

Manieren om te besparen op je telefoonrekening met een sim only aanbieding

Helaas wordt het leven steeds duurder, waardoor we minder geld overhouden om uit te geven aan de dingen die we leuk vinden. Het is daarom belangrijk om slim met je geld om te gaan en zo ook op de juiste manieren geld te besparen. Een van de beste manieren om flink wat geld te besparen iedere maand, is op je telefoonrekening. Door over te stappen naar een sim only abonnement kan je namelijk veel geld besparen. Hieronder hebben we 3 tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij ook zoveel mogelijk geld kan besparen op je telefoonrekening.

Kijk naar je huidige gebruik

Wanneer je van plan bent om over te stappen op een sim only abonnement, is het in de eerste plaats belangrijk dat je gaat kijken naar je huidige gebruik. Er zijn veel verschillende sim only aanbiedingen waar je uit kunt kiezen en je wilt natuurlijk wel dat jij het abonnement kiest dat het beste bij je past. Daarom moet je eerst je huidige gebruik goed gaan inventariseren voordat je verder gaat kijken.

Als je op zoek gaat naar de juiste sim only aanbieding voor jou, zal je al snel zien dat er veel providers zijn die hun klanten zelf hun abonnement samen laten stellen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen hoeveel belminuten je graag wilt iedere maand of hoeveel sms’jes je doorgaans verstuurt, maar je kan ook selecteren hoeveel data je graag wilt bij je sim only abonnement. Om zoveel mogelijk geld te besparen op je telefoonrekening is het belangrijk dat je sim only abonnement ook zo goed mogelijk op je gebruik aansluit.

Hoewel het dus redelijk wat werk kan zijn om het allemaal uit te zoeken, zal je al gauw merken dat het dit werk zeker waar is als je gaat besparen op je telefoonrekening. Maak een overzicht voor jezelf van je telefoongebruik iedere maand en kijk welk sim only abonnement je nodig hebt.

Vergelijk de verschillende providers

Een andere handige tip om zoveel mogelijk geld te besparen op je telefoonrekening is door de verschillende providers van sim only abonnementen goed met elkaar te vergelijken. Er zijn ontzettend veel aanbieders waardoor je zeker meer geld zal kunnen besparen door naar de juiste provider te gaan.

Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende providers die geen eigen netwerk hebben. Deze providers zullen over het algemeen een lagere prijs vragen voor het sim only abonnement. Hierdoor ben je bij deze providers goedkoper uit dan wanneer je een sim only aanbieding afsluit bij een provider als Vodafone of KPN bijvoorbeeld. Er zijn genoeg providers van sim-only abonnementen te vinden die geen eigen netwerk hebben, zoals Youfone, Simpel en Lebara. Het nadeel aan deze providers is wel dat ze vaak geen fysieke winkel hebben waar klanten naartoe kunnen komen met vragen. Zij zijn meestal alleen digitaal te bereiken, maar dit is niet voor iedereen een probleem.

Voordat je jouw telefoon abonnement gaat veranderen, is het dus een goed idee om eerst de sim only abonnementen te vergelijken. Hiermee kan je verder geld besparen op je telefoonrekening en kan je er voor zorgen dat je een zo laag mogelijk bedrag betaalt iedere maand.

Let goed op de voorwaarden

Als laatste is het heel belangrijk dat je ook goed kijkt naar de voorwaarden van de verschillende sim only aanbiedingen. Er zijn namelijk ontzettend veel goedkope sim only aanbiedingen te vinden, maar deze hebben natuurlijk wel ook allemaal weer hun eigen voorwaarden. Nadat je jouw gebruik in kaart hebt gebracht en hebt gekeken naar verschillende providers is het ook belangrijk dat je op de voorwaarden van de sim only abonnementen gaat letten.

Hoewel de sim only aanbiedingen in eerste instantie vele malen goedkoper lijken dan een standaard telefoonabonnement kan het bij sommige providers zo zijn dat je al snel met extra kosten te maken krijgt. Zo zijn er providers die de snelheid van het mobiele internet verlagen bij hun sim only abonnementen. Wanneer je over het limiet van jouw sim only abonnement heen gaat, zal je ineens heel traag internet krijgen. Andere providers zullen extra bedragen rekenen voor de extra mobiele data die je gebruikt elke maand, buiten je abonnement. Goed op letten is dus slim, en denk na over wat je liever hebt. Het ligt aan jouw voorkeuren en je verbruik iedere maand welke optie beter bij je past.

Als je graag zoveel mogelijk geld wilt besparen op je telefoonrekening is het dus belangrijk om goed naar de voorwaarden van de verschillende sim only aanbiedingen te kijken. Je wilt immers niet ineens voor onverwachte kosten komen te staan. Door het slim aan te pakken kan jij het meeste uit je sim only abonnement halen!